10 prošenj za delo

10 prošenj za delo

Ko na mizo dobiš 10 prošenj za delo. Kaj sedaj?

10 prošenj za delo

Težko je pomagati pri selekciji kadra, ko se v sam potem nenehno vtikujejo ljudje, ki sploh ne bi smeli biti v pisarni. Kaj šele opozarjati nekoga po kakšnih kriterijah naj dela.

 

Kriterij št. 1

Prošnja za delo mora vsebovati vse podatke, katere sam direktor želi imeti ob sebi v svojem podjetju. Tukaj pišem bolj o delovnih izkušnjah in vsem tem. Če podjetje razpiše oglas za prosto delovno mesto se mora vsak posameznik tudi zavedati, da to, kar je napisano, da se to tudi išče.

 

Kriterij št. 2

Delovne izkušnje sedaj pomenijo več, kot sama izobrazba. Ko se podjetje odloči, da bo zaposlilo mladega brezposelnega, ki je ravno končal šolanje gleda tudi na to, koliko znanja si je do sedaj nabral. Lahko vam napišem primer iz prakse : dva prijatelja, in sošolca do konca srednje šole. Eden je faks naredil v prvo in to z 7, drugi pa je fušal ter tudi zelo lepo izigral sam sistem šolstva, vendar faksa ni dokončal. Je pa imel 2 leti dela preko študenta. To pa nekaj že pomeni. In tudi v resnici veliko pomeni.

 

Kriterij št. 3

Oddaljenost od delovnega mesta. Zelo močan kriterij, saj so stroški lahko veliki. Pa še velika zguba časa se tukaj naredi.

 

Torej na mizi je 10 prošenj za delo

In vsi gredo skozi rešeto kriterijev. Vendar obstaja še več kriterijev. Oja, veliko več. In potrebno se jih je držati.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
SandiZ dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Posted in Tips – smart tips.