2 napaki zakaj ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ne pridete do razgovora in kje tičijo problemi. Saj je napak več, vendar če samo ti dve odstranimo se celota lahko lepo uredi.

 

2 napaki zakaj ne pridete do razgovora ter kako na to gledajo direktorji?

Ti dve napaki sta usodni. Preveliko krat uporabljeni in osebe jo delajo zelo pogosto. Prevečkrat. In zaradi tega ne pridejo do razgovora. Še huje pa je, da zaradi tega ne pridejo nikamor. In zelo preslab je razlog “tega nas v šoli niso učili!“. Ne. Te besede so mit. Ker v šoli so nas veliko naučili in še več zahtevali. Ampak, koliko od tega še vemo? Se še zavedamo, kaj izpred nekaj let? Težko. Bolj ne, kot pa da bi celotno snov vedeli. Pa čeprav smo jo takrat vedeli. Če samo namignem na fiziko : kaj je kinetična in kaj je potencialna energija?

 

# 1 – oseba piše splošno v svoji prošnji za delo

To je velika napaka. Oseba piše na splošno. Tako direktor ne ve, za katero delovno mesto se želite prijaviti in še huje pa je, ko striktno ne ve, kaj znate. Tukaj se vprašajte, če bi svojo operacijo prepustili zdravniku ali kardiologu. Saj lahko ima zdravnik vso znanje iz kardiologije, ampak če piše kardiolog … potem vem, da zna. In ta problem je zelo pereč. Tudi sam direktor se sprašuje, kaj mi ta oseba lahko nudi? Kakšna znanja ima? In ne – ne sprašuje se. Ta prošnja za delo se lepo odloži in direktor lepo pozabi na njo in se ne sprašuje, kdo, kdaj, če zna, … -> ne.

 

# 2 – motivacijsko pismo je enako, kot vsa ostala priloga

To je najbolj težki trenutek. Ko direktor prebere motivacijsko pismo, potem pa se sam življenjepis ponavlja. Nič novega in nič ekstra. Direktor tukaj ne more dobiti popolnega pogleda na samega kandidata. In to je problem. Ker direktor želi prebrati, kdo je ta oseba in kje mu lahko pomaga. če tega ne prebere, ga pač rade volje povabi na razgovor, kajne? Ne. Direktor ne izgublja časa z osebami, ki mu pišejo in mu ne znajo nič konkretnega povedati o sebi. Če ne napiše, zakaj bi ga pa še potem povabil na razgovor? Da ga še enkrat sliši, kako jamra in ne zna nič pametnega povedati? Ne. Škoda direktorjevega časa.

 

Težko je, a se da

Vsekakor se da. A potrebno je znanje, da se celota lepo skupaj zapakira. Ne samo znanje -> izkušnje. Dnevne izkušnje z osebami, kateri delajo selekcijo kadra in direktorji, ki ti na veliko govorijo o teh problemih. In na koncu prideš do spoznanja, kaj je potrebno, da se oseba lahko premakne do samega razgovora. Da direktor to osebo vsaj opazi. Si jo želi spoznati. Kaj šele, da dobi željo po tem, da jo želi imeti v ekipi. Ji nuditi hitro znanje in izobraževanja.

 

In tukaj vam lahko pomagam jaz

Kot prvo -> ne delam čudežev. Probam in se trudim za vse pretege pomagati. Več, kot to, kar dam ne znam. To priznam.
Ker na razgovor oseba, kljub moji pomoči ne pride in še ni prišla :

  1. Če so veze in poznanstva
  2. Nastavljen oglas za nekoga drugega
  3. Fiktivno napisan oglas

Če pa podjetje v resnici išče posameznika, potem pa je večja možnost, da oseba pride do razgovora z mojo pomočjo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : 2 napaki zakaj ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ne pridete do razgovora

 

– – – – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Tudi sama sem delala eno izmed teh napak. Uvod je bil nikakvi, potem pa še vsa celota. Ko mi je g. Sandi pomagal sem začela prihajati do razgovorov (4) ter delo na koncu le dobila. G. Sandi hvala za vse, saj mi prej niso niti odpisali. Z vašo pomočjo pa sem bila povabljena na sestanek – razgovor. Hvala!

– – – – – – – – – –

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.