2 napaki zakaj ravno vi ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ravno vi ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ravno vi ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ravno vi ne pridete do razgovora ter tudi to, kje mogoče delate napake.

 

2 napaki zakaj ravno vi ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ravno vi ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ravno vi ne pridete do razgovora

2 napaki zakaj ravno vi ne pridete do razgovora še zlasti za tiste, ki ne izpolnjujejo zadane pogoje, a upajo na najboljše. Saj ne, da koga krivim ali kaj podobnega vendar sem našel nek skupek vse, ki mi pošljejo prošnjo za delo ter prosijo za komentar.

 

Seveda bom tukaj napisal več, kot 2 napaki

Brez izjeme se bom posvetil tem napakam :

# 1 – prevelika oddaljenost od delovnega mesta

To je problem. Sedaj v času Covida pa še toliko bolj. Kaj narediti? Veliko oseb dopiše, da so se pripravljene preseliti v okolico delovnega mesta. Tako je direktor umirjen.

 

# 2 – ne napišete bodočemu delodajalcu, kje točno mu lahko pomagate

Eno je, da napišete kaj znate drugo pa je, da napišete, kje mu lahko pomagate. za direktorja je to razlika, velika razlika. Veste eno je, če vam jaz rečem, da znam napisati prošnjo za delo, drugo pa je “dovolite mi, da vam napišem prošnjo za delo”. Kaj je boljše za vas?

 

# 3 – pišete tako, kot da podjetje že poznate

To je najpogostejša napaka. Predvsem v besedilu “Z veseljem sem prebrala, da iščete nov kader, ki …” Resno, z veseljem? Pa kdo še dandanes rad gre z veseljem na delovno mesto? Le kdo skače od veselja, da je zaposlen v kakšnem velikem podjetju? Le teh poznam malo.

 

# 4 – kdaj lahko začnete delati

Osebe vse premalo dajo temu poudarek. Pa zakaj, če ste na Zavodu ali pa ste naveličani nekega podjetja, pa veste, da lahko že takoj začnete z delom – napišite to. “Z delom lahko začnem takoj” ali pa “Z delom lahko začnem v roku 10 dni“. A ni to boljše za nekoga, ki rabi delavca?

 

Saj to ni tako hudo, kajne?

Celotno prošnjo je potrebno gledati iz drugega zornega posla. Namreč posel je dolgotrajen proces zaupanja in vsega, kar sovpada pri vsem tem. Ampak treba se je potruditi. Tako, kot se samo podjetje in vsi njegovi zaposleni trudijo za nov posel, za nove stranke ter da bodo te in vse ostale stranke zadovoljne z njihovo storitvijo, tako pričakujejo tudi od vas. Pri vsem tem, še sedaj ne vem, kako to, da oseba raje piše o hobijih in ostalem sranju, kot pa o tem, kje lahko samemu podjetju že takoj pomaga.

 

Je pa težko

Direktor in vsi zaposleni se dnevno bojujejo s poslom, strankami in vso zakonodajo. Zato že tudi nekaj pričakujejo od novega zaposlenega. Sedaj je zelo težko, da bo podjetje zaposlilo popolnega začetnika v pisarni. Težko. Za delo v proizvodnji je to drugače. Ampak za delo v proizvodnji se potrebujejo pridne roke in velika mera odgovornosti in popolnoma nobenega telefona ali kaj podobnega.

 

Največja napaka pa je ta

Na razgovoru se veliko krat reče “Telefona ali kaj drugega, kar ne dobite od nas ne sme biti na delovnem mestu“, in potem kandidat reke “kaj pa, če me oče pokliče, da mora v bolnišnico?“. In tukaj se vse konča. “A boste vse takoj pustili ter se boste peljali 30 km do oče, potem pa še 20 km do prve bolnišnice? To je ja 1 ura, da bo vaš oče sploh prišel do nujne medicinske pomoči“. Veste zato so reševalna vozila. Ta lahko vozijo bolj hitreje, so za to usposobljeni in osebe v avtomobilih jim dajo prostor, da se lahko tudi v gužvi brez problema peljejo na želeno in nujno lokacijo. Tukaj vsi direktorji rečjo “hvala” ter se poslovijo. Tega kandidata ne bodo poklicali. Nope.

 

Drugo pa je to

Kandidat je prišel do direktorja ter prosil, če lahko ima zraven sebe telefon, ker ima starša v bolnišnici in zdravnik ga bo poklical, ko pač bo sam zdravnik imel čas. V takem primeru pa verjamem, da bo direktor to dovolil ter tudi povedal svoji delovodji.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : 2 napaki zakaj ravno vi ne pridete do razgovora

– – – – – – – – – –

… poskusno delo 3 mesece …

Lepo pozdravljeni. Sovražim razgovore in vse to, kar je s tem povezano. Naj me dajo za poskusno delo 3 mesece pa bodo že videli, česa sem sposoben in česa ne. Tudi drugače sem miren in bolj tih. Ne rad pa se pogovarjam glede sebe in o sebi. Pač se ne.

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.