3 grozovite napake na razgovoru

3 grozovite napake na razgovoru

3 grozovite napake na razgovoru

3 grozovite napake na razgovoru so ponavadi največji razlog, zakaj se direktor odloči, da te osebe ne želi imeti v skupini.

 

3 grozovite napake na razgovoru

3 grozovite napake na razgovoru

Te napake so predvsem pogojene s slabo komunikacijo. Še bolj pa velja tukaj pravilo, da je dobro, da se oseba nauči dobre komunikacije. Tako poslušanja, kakor tudi govorjenja. A tukaj mora oseba sama ustvariti to veselje do novega učenja. In da. V komunikaciji se skriva marsikaj.

 

# 1 – Jamranje

To je muka. Če imate pred seboj osebo, ki ji nič ne paše in se na silo nasmeji, je to to. Oseba ni za ekipo ali pa je za drugo ekipo. Ne glede, kako dobra je in ima znanja, a na koncu slaba komunikacija privede do tega, da se osebe več z njo ne želijo družiti.

 

# 2 – Kandidat ne ve, kaj bi povedal na razgovoru

Razgovor je situacija pogovora. Predvsem takšna situacija, ko direktor želi izvedeti nekaj več o samem kandidatu. Če le ta ne pove nič pametnega, je to – to. Direktorju se več ne da ubadati z njim. Res ne.

 

# 3 – Kandidat na razgovoru ne pove nič otipljivega

To je pa najhujše. Ko vas direktor nekaj dotičnega in direktno vpraša pričakuje tudi odgovor. A, če ga ne dobi je na koncu razočaran. In zakaj si se s tem kandidatom še naprej pogovarjal? Škoda časa. Kandidat je imel svoj čas in, če ga ni izkoristil ni direktorjeva krivda.

 

Sedaj veste

Razgovor je tisti del, ko vas direktor želi slišati. Kako se izražate in kako izbirate besede. Če imate slab dan, potem je lahko to tudi usodno za dober razgovor. Zato, če imate slab dan, pokličite in opravičite se ter prosite za drug termin razgovora.

 

Direktor išče najboljše med najboljšimi, ki so mu trenutno na voljo

Na voljo pa so mu samo tisti, ki so mu pisali, ga poklicali ali obiskali. Če je to samo 1 posameznik … super. Vsaj nekdo, ki želi delati za njega. Sam poznam veliko podjetij, ki iščejo in iščejo nove zaposlene. Razlog? Mobing in spala plača ter neznosni delovni pogoji. A podjetju gre promet in …. Zato je vedno dobro, da se osebe prej pozanimajo o samem podjetju. Tudi glede delovne klime in vsega. Enostavno je nekoga najti in vprašati. To priporočam vsakomur.

 

Zakaj vi ne pridete do razgovora?

To je zelo težko vprašanje. Najboljši odgovor je samo eden : da se pride do razgovora ni enostavne poti. Ni tiste magične palčke. Treba je nekaj več. Tudi, ko se pogovarjam z osebami in imajo zanič prošnjo za delo in že nekaj časa “nekaj mesecev” niso prišle do razgovora, so v to zanič gradivo zelo zaljubljene. Žal tukaj, če je prošnja za delo slaba se težko pride do razgovora.

 

Ste že poslali 5 prošenj, a brez odgovora?

Potem je z vašo prošnjo nekaj narobe. Nekaj hudo narobe. Tukaj sem napisal, da ni odgovora. Med odgovorom, da niste vabljeni na razgovor ali pa odgovora sploh niste dobili ter  med povabilom na razgovor je velika razlika. Tukaj gremo iz nule. Samo odgovor. Tista zahvala s strani podjetja, da se vam zahvaljuje, da ste jim poslali, a niste primeren kandidat. Vsaj to je že nekaj. Nekdo je nekaj vašega prebral. Če pa sploh odgovora ni, so prebrali, a je tako slabo, da se jim ne da s tem ukvarjati.

 

Kje škripa?

Pošljite mi vašo prošnjo ter dobili boste brezplačni komentar. Da. Komentar. Dobili boste vsaj nekaj. Še bolj pa boste dobili mogoče smernico, ki jo boste ali pa ne upoštevali. Vse bo odvisno od vas samih. Ampak dobili boste to, kar v prošnjo ne paše in kaj bi se dalo dopolniti in dopisati. Še bolj pa to, kaj sploh direktor želi prebrati? Uffff to je pa težko.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : 3 grozovite napake na razgovoru

– – – – – – – – – –

 

 

 

 

 

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.