3 koraki do dela

3 koraki do dela

3 koraki do dela

3 koraki do dela so lahko začetna osnova za vsakogar. Tudi za tistega, kateri si išče delo, kot prvič. Pri tem ne smemo zanemariti tega dejstva, da je vsako znanje iz določene stroke v katerem želimo delati zelo dobrodošlo. To pomeni, če želimo delo, kot električarji je fajn, da pišemo o tem. In ne o delom za tekočim trakom. Ne. Pisati je potrebno o elektro zadevi.

 

3 koraki do dela

# 1 – vaša prošnja za delo mora biti izjemna

Vaša prošnja za delo mora biti res drugačna od vseh ostalih. Vaša prošnja za delo mora samemu delodajalcu že takoj povedati, kdo ste in kje točno mu že lahko pomagate. Če boste ovinkarili boste izgubili možnost za razgovor. Če boste pisali površno boste izgubili možnost za razgovor. Če boste napisali “mogoče sem kaj izpustil zato vam lahko to povem na razgovoru” – tukaj s tem stavkom ste izgubili razgovor.

 

# 2 – iščite znotraj svoje okolice

Da. Iščite delo znotraj svoje okolice. Ne pisati za delo v LJ, ko pa ste iz KP ali MB ali celo MS. Vašo delovno področje iskanja naj bo v rangu 15-20 km. Tudi ne pisati “Zelo rad se vozim na delovno mesto, zato mi sama razdalja ne predstavlja prav nobenega problema“. Ta problem predstavlja samemu delodajalcu. On namreč plačuje stroške prevoze in celotno kilometrino.

 

# 3 – bodite strpni in zavzeti – naj bo to vaša strast in vnema

Ne glede, koliko prošenj ste poslali … pokliči vsakega direktorja po 2 dneh od pošiljanja. Enostavno ga pokličite in vprašajte “je vredno, da se spoznava?“. Odgovoril vam bo. Tukaj vas ne rabi biti strah. Ker profesionalni delavci imajo komunikacijo v malem prstu. Zato nekateri pišejo, drugi pa raje pokličejo. In vsak direktor to razume. Seveda mora biti obvezni pogoj, da je vaša prošnja za delo res izjemna. Takšna, ki veliko pove in direktor prebere same koristi z vašim sodelovanjem.

 

Ampak ti 3 koraki do dela se lahko raztegnjeno

Razlogov je lahko veliko. Tukaj nekaj najpomembnejših :

  • veze in poznanstva
  • konkurenca
  • prevelika razdalja
  • starost osebe
  • spol osebe
  • ter kje ste prej delali

Ta zadnja, kje ste prej delali je lahko vedno usodna. Poznamo podjetja, da odpustijo delavca samo iz razloga, ko gre večini že res na živce. In ne glede, kakšna znanja in izkušnje ima. To ni problem. Gre predvsem zato, da prav noben s to osebo noče več delati. Enostavno ne vzdržijo več. In zato podjetje, takšnega delavca odpusti. pač če ne gre – ne gre.

 

Pri vaši prošnji za delo vam lahko jaz odlično pomagam

Težko je. Če imate občutek, da je lahko oz. enostavno priti na razgovor vam moram priznati, da težko. Če pa sami iščete delo že nekaj časa in ste že nekaj prošenj tudi poslali ter vas niso niti poklicali, kaj šele odpisali, da ste neizbrani … potem pa še toliko bolj veste, da je težko. Ampak tukaj je nekaj narobe. Mogoče mala napaka, ki vas stane, da vas ne pokličejo na razgovor. Zato pošljite gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. brezplačni komentar.

Skratka pišite mi.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : 3 koraki do dela

 

– – – – – – – – – –

Lepo pozdravljen. Na Zavodu sem že dober mesec dni pa po 33 poslanih prošnjah niti enega odgovora. Nič. Potem pa sem našla to stran in prosila g. Sandija za pomoč. Po 11 poslanih prošnjah sem sedaj prišla do razgovora v enem tednu. Ponudili so mi poskusno delo za obdobje 3 mesecev. Zelo sem vesela, da mi je g. Sandi pomagal. Hvala lepa!

– – – – – – – – – –

G. Sani hvala lepa za pomoč. Obrestovalo se je.

– – – – – – – – – –

3 koraki do dela

3 koraki do dela

– – – – – – – – – –

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.