3 napake, ki vas lahko stanejo dela

3 napake, ki vas lahko stanejo dela

3 napake, ki vas lahko stanejo dela

3 napake, ki vas lahko stanejo dela 3

3 napake, ki vas lahko stanejo dela

Osebe vse pogosteje delajo napake, katere se jih niti ne zavedajo. Pa čeprav sami mislijo dobro so te napake lahko ključnega pomena, da oseba ne pride niti do razgovora, kaj šele do dela. Tukaj so 3 napake, ki vas lahko stanejo dela.

 

 

Katere so 3 napake,
ki vas lahko stanejo dela?

Napaka št. 1
To je celotno gradivo, ki gre od osebe vstran do samega direktorja. Tukaj je zajeto vse. Prošnja za delo, življenjepis, zahvalno pismo ter vsa ostala gradiva, ki dokazujejo vaše kompetence. Tudi samo priporočilo, če je napisano brez vaših dobrih poudarkov vam kaj preveč ne koristi.

 

Napaka št. 2
Razgovor. Razgovor je ključen. Če ste slabo pripravljeni direktor to začuti. Tukaj ni kaj skrivati. Če pa oseba igra pa se jo čim prej rešijo.

 

Napaka št. 3
Sama celota osebe. Osebnost. kako se odraža in kako se obnaša. Tudi to direktor začuti in spozna ali je oseba kompatibilna njegovi ekipi ali ne.

 

 

Te 3 napake, ki vas lahko stanejo dela so lahko boleče

Zelo boleče. Boleče v smislu, da se tega oseba ne zaveda. Čeprav oseba misli, da se je dovolj potrudila, se je potrudila v napačno smer.
Tukaj je nekaj primerov :

Primer št. 1 – oseba ne zna zajeti bistva
Če vas na razgovoru direktor vpraša “zakaj želite zamenjati mojo konkurenco, ko pa poznam direktorja zelo dobro ter osebno ..?” tukaj potem direktor pričakuje direkten odgovor. Povejte direktno zakaj hočete iti vstran. Ne pa ovinkarit.

 

Primer št. 2 – oseba samo hvali
A ste že kdaj slišali, da se je oseba na razgovoru samo hvalila in potem ni prišla do dela? Pa ste se vprašali, zakaj ne želijo imeti tako prodornega delavca? razlog je enostaven. V vsakem poslu so težave, ki jih je potrebno reševati z razumom ali celo s timskim delom. Ampak s hvaljenjem se oseba lahko nevede opiše, kot one-man igralec. Kot oseba, ki želi in mora biti vse, kako kot si sam želi. Po domače : oseba se s primeri lepo opiše, da ni timski igralec.

 

Napaka št. 3 – vse bi delal
O tem sem že pisal. Ni problem, da oseba pomaga svojemu sodelavcu, ampak da na razgovoru jasno pove, da bi v tem podjetju delal bilo kaj, samo, da delo dobi pa ni vedno dobrodošlo za direktorjeva ušesa. namreč vsi vemo, da vsaka oseba vsega ne more delati. Še posebno, če ta oseba nima potrebnih kvalifikacij za delovno mesto.

 

 

3 napake, ki vas lahko stanejo dela

Sedaj veste, da se morate pripraviti. Zato vadite. Vem, da je boleče, če ni dela vendar tudi z laganjem se nikamor ne pride. Pri tem pa morate biti tudi realni, da je sedaj veliko povpraševanje po delovnih mesti, zato se vsak posameznik trudi po svojih najboljših močeh. Še bolj pa se je potrebno zavedati, da če podjetje išče CNC operaterja ali elektičarja bo potem poskušala najti temu primerno osebo. Ne pa osebo “vse bi delal” pa ima poklic sadjar brez kančka delovnih izkušenj, kot operater ali električar.

 

3 napake, ki vas lahko stanejo dela

Sedaj veste nekaj več. Spoznali ste tudi, da je do razgovora peklenska pot. Če ste že poslali nekaj vašega gradiva in pri tem niste prišlo do razgovora je to gradivo potrebno malo dodelati. Mogoče celoto predelati. Trg povpraševanja se spreminja, zato se mora spreminjati tudi vaše gradivo.

 

Toliko na kratko. če ne pridete do razgovora mi pišite.
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : 3 napake, ki vas lahko stanejo dela

3 napake, ki vas lahko stanejo dela

3 napake, ki vas lahko stanejo dela

3 napake, ki vas lahko stanejo dela 1

3 napake, ki vas lahko stanejo dela

 

 

 

 

Posted in Tips – smart tips.