3 napake pri menjavi delodajalca

3 napake pri menjavi delodajalca

3 napake pri menjavi delodajalca

3 napake pri menjavi delodajalca so lahko usodne ali kritične za vsakega zaposlenega. Zakaj? Ker pri preveliki menjavi delovnih mest se lahko marsikaj vidi.

 

3 napake pri menjavi delodajalca

3 napake pri menjavi delodajalca

3 napake pri menjavi delodajalca

Saj ne, da ni nič narobe z menjavo delavnega mesta vendar, da se na leto menja več delodajalcev pa je že malo sumljivo. Vse se da pre3veriti. Ta primer sem imel sam. Prišel je kandidat, ki je v letu dni zamenjal 6 delodajalcev. Prišlo ej do tega, da mu niso plačali. Ampak je to lepo napisal v prošnji ter priložil dopis, da bo vso gradivo imel tudi zraven na razgovor. Tukaj sem bil umirjen. Res je, da oseba ni dobila redne plače, kar pa v Sloveniji to ni nič nenavadnega. Pri tem pa sem sam spoznal veliko oseb, ki so iskali nekaj boljšega, pa so sami bili pretentani in na koncu je celoto dobilo sodišče. Tako, da ni problem pri menjavi, če oseba ima nek dokument, kjer dokazuje, da se bori za svoje pravice. Če pa tega ni pa je težje vso to situacijo obrazložiti.

 

Tudi ne pomaga “nočem sodišče”

Tudi ta izgovor ne pomaga. Ne. Ker oseba, ki nekomu pusti 2 ali 3 plače z prispevki in vsem, pri tem pa noče pridobiti svoje pravice nazaj, to ni OK. Tudi če bi se prijavilo na inšpektorat za delo bi se lahko kaj spremenilo. A, če oseba tega noče pač noče. Glede tega ima vso pravico. A to je to potem zame.

 

Tukaj so samo 3 napake

# 1  – ugledna podjetja

Sam dam velik poudarek na to, kje je oseba prej delala. Namreč z določenimi podjetji, ki so naša velika konkurenca se izjemno dobro poznamo. Vsi med seboj vemo, da, če je oseba 1 mesec delala pri njih pa pri tem ni dobila priporočila je oseba ni izkazala. Sicer se glede kandidatov med seboj ne pogovarjamo, a to je znano vsem. In tudi sam vem, da osebe, ki so po mesecu dni odšle od nas med temi podjetji niso dobili dela, kaj šele razgovora. Žal pač to tako je.

 

# 2 – oseba ne razume, kaj to pomeni za delodajalca

Tudi pri nas je tako, da zahtevamo izpis delovne dobe. Tam se lepo vidi, koliko časa je oseba nekje delala. Vemo, da se lahko za kratki čas zalomi pri samem projektu. Da pa oseba menja 5 ali več podjetij na leto, to pa je že malo preveč. Nekako se s takimi lepo pogovorimo. Da sploh vidimo, kaj pričakujejo in potem jih vprašam, zakaj niso dobili podaljšanega staleža, ko pa samo podjetje vedno išče delavce njegovega profila.

 

# 3 – zamera

Tega je veliko. Oseba se ne zna zmeniti in potem pride do zamere. Saj s tem ni nič narobe, a zamera je nekaj, o čemer je potrebno razpravljati in najti vzroke. Še huje pa je, ko bi oseba reče “niso mi redno plačevali” in pri tem vsi vedo, da je to podjejte, ki redno plačuje. Imajo tudi vse prikazano in njihovi papirji so 100% OK. Ampak, kaj, ko se je delavec nekje zameril. Ali je lagal ali delal napake. Ne glede kaj. Zamera je zamera in tega nekateri ne odpuščajo. Boljše biti pošten delavec, ki leti iz podjetja, ko pa oseba, ki leti iz podjetja z zamero.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : 3 napake pri menjavi delodajalca

– – – – – – – – – –

3 napake pri menjavi delodajalca

3 napake pri menjavi delodajalca

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.