3 napake razgovora

3 napake razgovora

3 napake razgovora

3 napake razgovora lahko privede podjetje do tega, da si pridobi osebe, ki niso kompatibilne oz. ne sodijo v to skupino sodelavcev, kateri že delajo skupaj.

 

3 napake razgovora

3 napake razgovora

3 napake razgovora

Tukaj je samo osnutek, ko vidite ali je oseba pred vami amater in nima pojma o iskanju kadra ali pa se na celoto nekoliko bolj spozna.

No tukaj so 3 napake razgovora, katere postavi amater na razgovoru. Ne glede kdo to je. Lahko je tudi direktor.

 

# 1 – kje se v našem podjetju vidite čez 5 ali 10 let?

Najbolj blesavo in idiotsko vprašanje, ki ga lahko bilo kdo zastavi samemu kandidatu na razgovoru. Razlog je enostaven. Saj vas ne pozna. Ne ve niti, kako delujete in ne ve niti ali mu boste podaljšali pogodbo ali ne. Ne ve niti, kako dobri ste v odnosih. Ne ve niti, zakaj nekateri delavci raje dajo odpoved in gredo h konkurenci. Ne vedo. Da, kandidati marsikaj ne vedo. Zato je res smešno, da osebo vprašate glede tega, kje se vidi v 5 letih v vašem podjetju.

 

# 2 – kaj bi v našem podjetju spremeni, dopolnili ali nadgradili?

Eh brez besed. Kandidat še ne ve, kaj ga čaka, potem pa že taka vprašanja. Vesta tudi samo podjetje se mora izkazati in uresničiti vse to, kar je povedalo na razgovoru. Lahko, da so na razgovoru res dobri in hvale vredni a na koncu pa imajo mobing in ne spoštujejo sodelavcev.

 

# 3 – ste sposobni, da bi bili vodja našega oddelka?

Spet eno vprašanje iz prihodnosti. Oseba niti ne ve, kako se v podjetju dela … pa že to. Kako naj na to odgovori? Mogoče samo “odvisno od tega, kakšni so delavci in nadrejeni?“.

 

Skratka težko je nekoga vprašati za prihodnost

Še bolj pa, če nas ne pozna. To je zelo primerljivo z novo punco. A vidite prvi krat in je ne prašate ali bi z vami živela do konca življenja? Treba testirati. Treba videti, če je sploh biti z njo 🙂

 

Lahko ste res dober delavec in se izkažete, a skupina vas ne sprejme

Kaj boste? To je večen problem skoraj vseh na novo zaposlenih. Da jih določen krog sodelavcev ne sprejme. Enostavno se z njim ne pogovarjajo, ne šalijo ali povabijo na kavico. Pač tisto najbolj nujno pa še tisto bolj v zadregi. Tukaj se da kaj narediti? Seveda se da. Vsaj nekaj. A je spet odvisno od samega podjetja. Že en piknik ali nek šport lahko pri tem zelo pomaga. Koristi. Da se osebe bolj spoznajo. Ker skupinski šport povezuje. Če pa podjetje ni zato pa ne vem, kaj bi se še dalo tukaj narediti.

 

Podjetje mora biti homogena

Podjetje se mora truditi, da je delovna klima OK. Da se pogovarjajo in da so sestanki. Da tudi nova oseba dobi to možnost, da se izkaže in da pove svoje mnenje. Nova oseba mora sodelovati že od samega začetka. Na to je potrebno biti zelo pozoren in dober direktor je. Dobrega direktorja mora skrbeti samo skupina. Ker, če je skupina OK vsak dela svoje in z lahkoto. Posledično sam nima nekih težav potem z vodenjem in vsem ostalim, kar spada zraven.

 

Dejstvo pa je eno

Če oseba želi priti do dela mora priti do razgovora in se tam izkazati.

 

Potrebujete pomoč pri vašem gradivu?

Pišite mi. Če ne pridete do razgovora je nekje neka mala napaka v vašem gradivu. Nekaj je narobe. Mogoče nekaj malega. A nekaj zagotovo je. Podal vam bom brezplačno mnenje glede vsega, kar mi boste poslali. Lažje bo za vas. Bistveno lažje.

 

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : 3 napake razgovora

– – – – – – – – – –

3 napake razgovora

3 napake razgovora

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.