3 napake v prošnji za delo

3 napake v prošnji za delo

3 napake v prošnji za delo

3 napake v prošnji za delo

3 napake v prošnji za delo

3 napake v prošnji za delo so ravno te, ki vas lahko stanejo razgovora in prilike, da se samemu delodajalcu tudi predstavite. Vendar pazite. Včasih pa kljub temu, da ste lahko številka 1 za to podjetje, do besede niti ne pridete. Tukaj pa se celotna zgodba lepo preobrne. Namreč na delu so veze in poznanstva.

 

3 napake v prošnji za delo

Te 3 napake v prošnji za delo so tako rekoč konstanta. Skoraj pri vseh. Sem napisal skoraj. Seveda sem. Torej pa gremo. Lepo po vrsti. Mogoče ne bom vsega do potankosti razlagal, ampak samo splošno opisal. Vendar te 3 napake v prošnji za delo so ključnega pomena, da se jih izognemo. Je fajn, da se jim izognemo.

 

# 1 – Že v začetku pišemo, kje smo videli oglas, kje smo končali OŠ ter koliko otrok imam

To je neumnost. Verjetno nobenega direktorja ne zanima, kam ste hodili v OŠ. Pri tem pa oseba napiše, da je oglas za prosto delovno mesto videla na zaposlitvenem portalu XYZ. Kaj pa, če je podjetje oddalo oglas samo na Zavodu in ta portal XYZ si ga je presnel in ga sam izpostavlja? Tega je pri nas veliko. Saj o tem se lahko sami prepričate, ko začnete brskati po samih spletnih portalih.

 

# 2 – Ni povezave v sami prošnji za delo

Osebe preveč “nakladajo” in na koncu sam bralec izgubi celotno nit. Še huje pa je, ko oseba napiše “nekaj časa sem delala v tem podjetju”. Nekaj časa? Koliko je to. Ker je razlika, če nekdo napiše, da je programer 5 let ali 5 mesecev. Ali frizer?

 

# 3 – Sledi življenjepis

Najhuje pa je na koncu. Ko oseba že itak ni nikjer napisala, kje lahko samemu podjetju že takoj pomaga … da še na koncu napiše “sledi življenjepis v katerem boste spoznali še več o meni”. Ufff … to je pa zelo težko brati. Res težko. In na koncu sam bralec ne ve, kje mu lahko ta oseba pomaga. Kaj sploh zna in kaj že ve. Ne tega pa ni.

 

Težko je. Presneto težko.

Tako mi pravijo drugi. In vem, da ni enostavno. Vem, da jim ni enostavno. Težava je v tem, da si želijo priti do razgovora, potem pa ne pridejo. Niti nimajo te priložnosti, kljub temu, da bi samemu podjetju lahko zelo pomagali. Tudi kljub temu, da si želijo delati. Se boriti za njihov obstoj. Pripisati del zgodbe tudi v tem podjetju. A te možnosti nimajo. Niti je ne dobijo. Pa imajo znanje. Pa imajo izkušnje. Pa imajo vse potrebno, da pomagajo. A ne.

 

Problem je v njihovi prošnji za delo

Žal. Moram priznati, da oseba, ki ni terenu, se ne pogovarja z direktorju, ne pomaga pri selekciji kadra ter ni videla, več kot 10.000 prošenj za delo …ta oseba ne zna napisati prošnje za delo. Ne. Ker samega znanja nima vzeti od nikoder. Žal ne. Zato vsak dela in piše po svojih najboljših močeh. Po znanju, ki misli, da je prav. Po znanju, ki so mu pravili drugi, ki se tudi nekako ne spoznajo. In tukaj se potem oseba vrti v samem začaranem krogu.

 

In tukaj vam lahko pomagam jaz

Znam. Lahko vam povem, kje delate napako. Pošljite mi vaše gradivo in brezplačno vam bom podal komentar. Da. Prav ste prebrali. Brezplačno. Naj vas ne bo strah. Dobili boste vsaj nekaj. Mogoče nekaj malega ali se pa bom razpisal. Vse je odvisno od tega na kakšni poti ste. In komentar vam bo povedal marsikaj. Lahko, da ga boste upoštevali, mogoče pa ne. A vsaj nekaj boste dobili na čemer lahko gradite naprej. Imeli boste vsaj nekaj.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : 3 napake v prošnji za delo

 

– – – – – – – – – –

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Hvala za vso pomoč in vse besede. Na razgovoru sem blestela in delodajalec mi je ponudil delo. Ful sem vesela, da sem vam pisala in z vašo pomočjo mi ne bi uspelo. Hvala še enkrat in tudi jaz držim pesti za vaš uspeh.

– – – – – – – – – –

G. Sandi hvala za pomoč. Sem dobila mail, da me vabijo na razgovor 🙂 Superrrrrrrrrr !!!

– – – – – – – – – –
 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.