3 razlogi za odpust delavca

3 razlogi za odpust delavca

3 razlogi za odpust delavca

3 razlogi za odpust delavca so zelo skrčeni. Najbolj peroči. Najbolj tisti, ti res bolijo samega delodajalca – direktorja.

 

3 razlogi za odpust delavca

3 razlogi za odpust delavca

Zakaj so ti vzroki tako boleči? Predvsem zato, ker se vlečejo in kljub pogovoru se situacija s strani delavca sploh ne spremeni oz. v nekaterih primerih se še lahko poslabša oz. se poslabšuje in tedna v teden. In pri tem je direktor primoran, da naredi rez. Da naredi red. In to takšen, kot je treba. Ker drugače to ne vodi več nikamor ter sama delovna klima zelo trpi.

 

1 – Jamranje na delovnem mestu

Jamranje nikoli ni dobro za delovno klimo. Če pa delavcu vsaki dan nekaj manjka in jamra ter … mu tudi vreme nikoli ne paše pa … naj ostane tam, kjer ga drugi delavci ne bodo vsaki dan poslušali in ga prenašali. Žal to nekaterim gre zelo na živce in če se tukaj naredi red, drugi delavci dokazano delajo bolje.

 

2 – Neupoštevanje navodil nadrejenega

Če delavec dobi napotek in se le tega ne drži ogrozi vse. Tako posel, kot tudi samo kredibilnost podjetja. O tem lahko pišem na dolgo in široko. A navodila so zato, da se jih poslušajo in upoštevajo. Če pa delavec ima drugačna znanja in izkušnje, pa je potreben pogovor in debata. In potem se celota dogovori tako, kot treba. Če pa tukaj ni komunikacije in delavec naredi po svoje, potem pa nastane problem.

 

3 – Prepovedane substance na delovnem mestu

Alkohol ter trava. Tega je čedalje manj, a je. In še več. Tega sploh ne sme biti. Ne glede za kakšno delo se gre, teh prepovedanih substanc ne sme biti znotraj podjetja. Tudi vinjen delavec ne sme priti na delovno mesto. Če ga dobi kontrola mora zato imeti posledice.

 

4 – GSM

Ta je dodan in je zelo pereč. Kljub temu, da je v nekaterih podjetij striktno prepovedan, se delavci požvižgajo na to. Zato so odpuščeni. Takoj. Brez izjeme. In prav je tako.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : 3 razlogi za odpust delavca

– – – – – – – – – –

3 razlogi za odpust delavca

3 razlogi za odpust delavca

3 razlogi za odpust delavca

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.