4 primeri do razgovora

4 primeri do razgovora

4 primeri do razgovora

Tukaj so 4 primeri, kako so osebe prišle do razgovora. Moram priznati, da so pri vseh razpisih imeli direktorji kar veliko dela, saj se je na razgovore prijavilo sigurno več kot 33 kandidatov na delovno mesto. Vendar ti 4 primeri do razgovora niso osamljeni. Teh je še več. Še bolj pa se mi zdi fascinantno, da so te osebe zares potrudile kljub temu, da so vedele v katera podjetja vse gredo. Tukaj mislim predvsem v podjetja pri katerih osebe dajo odpoved. Nekateri dajo odpoved tudi, če nimajo nobene službe naprej. Odpoved dajo zaradi tega, ker ne vzdržijo več pritiska.

 

Primer #1 – Vodja nabave

Podjetje je iskalo vodjo nabave. Osebi sem pomagal z življenjepisom pri tem pa sem jo opozoril naj bo presneto previdna in naj vpraša na razgovoru, zakaj vsaki mesec iščejo novo osebo za to delovno mesto. Oseba je prišla do razgovora. Delo dobila. A na razgovoru ni vprašala, kar sem ji jekel in je bila tisti dan zelo vesela. Vesela je še bila nekaj dni. Potem pa več ne. Spoznavala je tisto težko breme direktorja in vseh pritiskov, ki jih je morala poslušati pa čeprav ona ni za to odgovorna. A za direktorja je bila. Po 20 dneh je dala odpoved. In nasmejane punce je posla malo depresivna in se je znatno poznalo, da ji je delovno mesto zelo škodilo.

 

Primer #2 – komercialist na terenu – terensko delo

Oseba je velika navdušenka terenskega dela. A do sedaj je delala na provizijski način preko svojega s.p.-ja. Ker pa je pred nekaj časom zbolela in je šele takrat spoznala vse pasti lastnega s.p.-ja je morala celoto zapreti in si poiskati delo. Zato si je spet našla primerno delo. A kljub temu, da sem ji pomagal, sem ji tudi svetoval, kaj vse naj vpraša na samem razgovoru. Tudi ta oseba me ni poslušala, samo, da je delo in da ima zaposlitev. Sedaj je tako. Po enem mesecu je spoznala, da ima 59€ izgube kljub temu, da je prejela plačo. razlog je enostaven. Za delo na terenu je morala uporabljati svojo prevozno sredstvo. Svoj avto. A na koncu je dobi plačane tiste kilometre, kjer je naredila posel. Reklamacij, pa čeprav niso bile njene krivde pa ji niso priznali. Tukaj je oseba naredila napako. Morala bi celoto prijaviti Tržnemu inšpektorat, saj verjamem, pa čeprav nisem videl pogodbe je le ta bila kršena.

 

 

Primer #3 – prodajalka – dvoizmensko delo

Ta primer je zelo lep. Osebi pomagam pri prošnji za delo. Pride na razgovor, kjer izve, da samo delo poteka v dveh izmenah – dopoldan in popoldan. Vse lepo in prav. A, ko začenja delati takoj spozna, da dobi samo popoldanski urnik, ker dopoldanskega si vzame njega nadrejena – poslovodkinja. Čeprav je bilo na razgovoru drugače povedano in napisano je sedaj obtičala v popoldanskem urniku. Torej, vsaki dan dela do 21.00 ure zvečer, tudi sobote in nedelje. Raje je dala odpoved, kot ap jih prijavila za kršenje kolektivne pogodbe.

 

Primer #4 – receptor

Oseba je nujno potrebovala delo. Pri tem je delo receptorja bila idealna zaposlitev. Tudi sam oglas za delovno mesto je bil zelo korektno napisal. Osebi pomagam pri prošnji za delo, pride do razgovora in kasneje do dela. Tudi ta oseba ni ničesar vprašala na razgovoru – samo, da dobi delo. Sedaj je situacija malo drugačna. Sam receptor in ponoči res veliko časa in so mu naložili delo, da lepo očisti vse WC-je ter še u sproti dajo kakšno nalogo. Podjetje je šlo tako daleč, da je odpustilo popoldansko snažilko. Tudi tukaj je samega delavca to podjetje izigralo. Vendar tukaj je oseba celot ovzela v roke in celoto prijavila. Zadeva se je nemudoma uredila in verjemite mi prav nobeden več samemu receptorju ne upa več pogledati v oči, kaj šele, da bi mu kaj rekli. 

 

Tukaj nekaj primerov ter kdaj se lahko oseba pusti izkoristiti. Ne. NE pustite se izkoriščevati, ker zakonodaja je na vaši strani. Imate veliko institucij, ki vam lahko takoj pomagajo in vam bodo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : 4 primeri do razgovora

4 primeri do razgovora
4 primeri do razgovora
5/5 - (3 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri