4 urni delovnik plača

4 urni delovnik plača

4 urni delovnik plača

4 urni delovnik plača je osnova za tiste, ki dobijo odločbo o novem delavniku. Pri tem se je dobro z delodajalcem pogovoriti, kot pa, da vas odpusti.

 

4 urni delovnik plača

4 urni delovnik plača

4 urni delovnik plača

Nekako gre za krajši delovni čas, ki pa mora obsegati najmanj polovični delovni čas in sicer 20 ur na teden. Kolikšno znaša potem plača vam mora objasniti delodajalec, ki temelji na pogodbi o zaposlitev ter minimalni plači, ki jo imate sedaj. Vse se da lepo izračunati in delodajalec ima to možnost, da vam to lepo uredi. Točno, tako, kot treba.

 

Kako je v SLO s krajšim delovnim časom?

Težko. podjetja se tega izogibajo. Še posebej iz razloga, ker do dobra ne poznajo zakonodaje še bolj pa iz razloga, ker jih je strah, da bo še to delavec izkoriščal. In pri tem se podjetje raje odloči, da delavca odpusti, kot pa gre skozi vso to papirnato vojno. In to je hudo in še bolj žalostno. Še posebej, če je delavec v proizvodnji. Razlika je mogoče samo pri tistih, ki delajo v pisarni in ne dvigujejo bremena ali kakšne druge teže.

 

Kako naprej?

Predvsem tako, da se je prej potrebno pogovoriti s samim podjetjem. Če je to malo podjetje je še toliko bolj priporočljivo. Če pa veliko pa se znajo držati zakonodaje in znajo najti primerno delovno mesto. ampak spet. Vse je odvisno od samega direktorja in tega, kakšne cilje ima ter kako gleda na to situacijo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : 4 urni delovnik plača

– – – – – – – – – –

4 urni delovnik plača

4 urni delovnik plača

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.