5 napak v prošnji za delo

5 napak v prošnji za delo

5 napak v prošnji za delo

5 napak v prošnji za delo je tista milina, ki še ni tako huda. Vse ostalo pa že gre v koš. Le temu sledi papa razgovor.

 

5 napak v prošnji za delo

5 napak v prošnji za delo
5 napak v prošnji za delo

5 napak v prošnji za delo ter sama previdnost ni nikoli odveč. Res je, da veliko pišem o tem, a verjamem, da je večini popolnoma vseeno. Meni je prav. Samo lepo pa mi je kakšen email, ko mi oseba napiše svojo izkušnjo ter tudi to, da me rada bere. To pa mi je zanimivo.

 

# 1 – ni osebnosti

Vsaka prošnja za delo naj vsebuje vašo osebno noto. To, da oseba napiše, da je samoiniciativna, delovna, točna, pridna, poslušna, … to je premalo inm ne piše se na tak način. Vsaj zdaj ne več.

 

# 2 – se ne osredotočate na težave, ki jih je podjetje navedlo v oglasih

Ko vidite oglas preberete tudi zahteve, ki jih podjetje želi pridobiti. Te zahteve po domače povedo, da to potrebujejo in te rešitve tudi iščejo. Če vsaj polovica ustrezate pri vsem tem je super. Če v celoti še toliko boljše. A to, da izpolnjujete vse zadane pogoje pa je pametno tudi, da napišete z odebeljenimi črkami.

 

# 3 – ne napišete vseh vaših podatkov

To je problem. Veliko prošenj dobim, ko ni napisano letnica rojstva ali pa sama starost. Te gredo v koš> Vsak ve, da je priporočljivo, da se napiše starost. To, da, ko jih bom spoznal in videl, da so prestari me lahko kljub temu očarajo … to je le farsa. Vsaj pri meni to ne deluje.

 

# 4 – prevelika oddaljenost od delovnega mesta

Velik problem za mnoge. Sicer v celoti ne izpolnjujejo zadane pogoje a kljub temu ne pridejo na razgovor pa čeprav bi naredile vse, da bi tam delale. Poznam osebe, ki so res naredile tisto, kar so jim rekli in so delo dobile. Žal. Saj veste, kako to je, če oseba gre iz Maribora v Ljubljano na razgovor, ki je ob 11.00 uri, potem pa mora prespati v hotelu, ker je preveč zmatrana, da bi se še isti dan pripeljala nazaj v Maribor. Kako pa bo to delala nekaj časa v primeru, da delo dobi? Jojjjj …. kake vse zgodbe vse sem slišal.

 

# 5 – če me želijo imeti me bodo že vprašali

To je tudi neka napaka vsakega posameznika. Namreč podjetje se nima časa ukvarjati s takimi. Jaz pa tudi ne. Zakaj oseba ne napiše? Pa ne napiše in ima vso pravico. A, če ne napiše mene to ne moti. Niti se s tem ne ukvarjam. Enostavno odstranim in dam proč od tistih, ki imajo možnost, da pridejo v sam izbor za razgovor.

 

Direktorji gledajo na vse

Včasih sam ne vem, kaj si direktorji sploh želijo imeti v skupini. Gledajo lahko na vsako malenkost. So zelo precizni. Nekateri si vzamejo veliko več časa, kot si mi sploh lahko zamislimo. Npr. direktor je za delavca v proizvodnji potreboval zagotovo 5 dni, da je o vseh kandidatih lepo razmislil. Potem se je odločil za enega, ki je še tam sedaj zaposlen. Je ostal kljub temu, da je delovna klima na samem podnu. Se trudi, a mu ne uspeva. Zato bo ubral drugo pot. Vseh se bo znebil tako, kot treba. Potrebuje samo čas, ki pa ej na njegovi strani.

 

Skratka nekaj je, kajne?

Vsaj sedaj ste dobili malo spoznanje. Vsaj nekaj. Če se boste tega držali se boste. Če pa ne pa tudi prav. V vsakem primeru delate pravilno. Saj delate zase in v svoje dobro. Gre se za vas in vi najbolj veste, kaj vam paše in ugaja. Le to je treba spoštovati. Popolnoma spoštovati. Brez tega se ne pride nikamor. Zagotovo ne.

 

Zakaj sploh 5 napak v prošnji za delo?

Vem, vem, da jih je lahko največ. A te so najpogostejše in še na hitro sem se jih spomnil. Saj sedaj veste, kaj je potrebno, da se malo spremeni in celota izboljša. To so male malenkosti, ki lahko nekomu presneto koristijo, drugemu pa samo malo koristijo. A nikoli se ne ve, kako to nekomu res koristi. Tudi, če pride do razgovora ne vemo, zakaj točno je oseba prišla do razgovora. ne vemo točno, kaj je pretehtalo tisto, da je direktor rekel “to osebo želim spoznati“. Jaz tega do sedaj še nisem vprašal in res ne vem. Priznam.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

Tema : 5 napak v prošnji za delo

– – – – – – – – – –

5 napak v prošnji za delo
5 napak v prošnji za delo

… sem delala preklete napaka v prošnji za delo

Spoštovani g. Sandi. Tudi sama sem delala preklete napaka v prošnji za delo. Čeprav se drugim niso zdele, do razgovora pa vseeno nisem prišla. Nakar ste mi pomagali vi in po 9 poslanih prošnja za delo sem prišla do razgovora. Prej pa po 30 in več poslanih prošnjah za delo niti odgovora! Hvala za pomoč.

5/5 - (5 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri