A ste dovolj zreli za to delovno mesto?

A ste dovolj zreli za to delovno mesto

A ste dovolj zreli za to delovno mesto?

Včasih tudi samega direktorja zanima “A ste dovolj zreli za to delovno mesto?”. Zanima ga predvsem iz stališča, ki ga sam doživlja. Namreč nekateri novi zaposleni niso pripravljeni za določene spremembe. Pa te spremembe niso ravno drastične. Ne. Mogoče je samo zamenjava položaja za delovno mizo. Ali pa sprememba drugega viličarja. En delavec se je razburjal, ker je med potjo domov odložil samo pošiljko, katero je sam pozabil nastaviti na odpremo. Pri tem pa ni naredil niti 100m dodatne poti.

 

Realni primer :

Sprememba položaja za delovnim mesto
Direktor je nabavil nove pisalne mize, večje monitorje ter same stole za prenovo celotne računovodske pisarne. Ker pa so prišli strokovnjaki so izmerili samo svetlobo in po najboljšem nastavili nove pisalne mize ter večje monitorje. Delavki je to šlo to tako v nos, kaj je vedno bila glasna in imela pripombe. Še po treh mesecih je jamrala “zakaj so sedaj to morali spremeniti?“. Ko je pa delavka začela jamrati samim strankam pa se je situacija zelo spremenila.

 

Viličarist
Zelo zano podjetje, ki ima zaposlene več kot 300 oseb ima veliko skladišč. Med zaposlenimi so tudi osebe nad 50+ starosti. Sedaj je tako. Pri tej osebi je bil viličar res dotrajan. Podjetje mu je kupilo novega. Boljšega. Bolj močnejšega ter še bolj varnega. Delavec je bil na starega viličarja tako zelo navezan, da ga ni pustil, da bi ga serviserji odpeljali. Bila je cela drama in galama glede tega. Sedaj ta stari viličar krasi spremno pisarno in čaka, da gre njegov lastnik v pokoj in gre z njim. Vendar ga delavec – bodoči lastnik vsaki teden – vsaki petek po službi lepo čisti.

 

 

Skladiščnik
Si lahko predstavljate samo situacijo, ko eno podjetje res prosi in pri tem vse plača takoj, potem pa sam zaposleni – skladiščnik pozabi na vso zadevo? Še huje pa je to, da mu niti malo ni mar za vse? Ko je to izvedel sam direktor ga je prosil, da ta paket dostavi med njegovo potjo, ko gre domov. In potem je bil ogenj v strehi, da pa on ni dostavljavec ter da bodo že počakali. Res da ni, vendar sama stranka ima pisarno ob glavni cesti in sam skladiščnik se vsaki dan mimo vozi. To skladiščniku sploh ni bilo všeč, kljub temu, da ga je sam direktor lepo prosil naj celoto uredi.

 

Dragi moji toliko na kratko

Če ne pridete do razgovora mi pišite

Držim pesti za vaš uspeh

SandiZ dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

 

 

 

 

5/5 - (1 vote)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri