A4 prošnja za delo

A4 prošnja za delo

A4 prošnja za delo

A4 prošnja za delo je lahko zelo enostavna, ki pa mislim, da zelo težko pritegne. Če ima kandidat res znanje in izkušnje se nekako le da. A drugače pa je zelo težko.

 

 

A4 prošnja za delo

A4 prošnja za delo

A4 prošnja za delo

Težko je. Še bolj pa je težko, ko nekdo od tebe v kratkem stavku pove, da ga navdušiš. Če že potem se oseba mora osredotočiti samo na svoje znanje in koliko dobička je v nekem poslu naredil. Vse ostalo pa se napiše bolj na dolgo. Ampak teh primerov je čedalje manj. Super, kajne? Da – super je to. Ampak, če imate znanje in izkušnje se s temi stvarmi ne rabite sekirati. Če pa tega nimate pa tudi ne, saj ne boste prišli na to podjetje. Tako, da je po drugi strani to kar hitra selekcija.

 

Vendar to še zdaleč ni vse

Kako bi lahko nekdo vse napisa na A4? Bolj težko. Razen, če je začetnik. Naprimer oseba, ki mi je pisala. Želela je, da ji pomagam pri njeni prošnji za delo. Ampak res, njena prošnja je bila samo polovice A4. Zakaj? Ker je 20 let delala, kot šivilja v enem podjetju. In teh 20 let je delala eno in isto delo. Kaj ima oseba tu za napisati? Skoraj nič. No razen tega, da zna šivati, a vse drugo pa je bilo zelo skromno. Še računalništvo ter tuji jeziki niso bili v tem segmentu, da bi se splačalo kaj napisati. Enostavno tega oseba ni potrebovala in se ni trudila, da bi kaj več znala. In na tem je tudi ostala.

 

Pustite dolžino

Važno je, kaj se napiše in kako? To je bolj bistvenega pomena. Predvsem iz tega naslova, ker se je potrebno dotakniti tudi tiste osebnosti, ki pa lahko o samem kandidatu res veliko povedo. Zakaj bi si direktor nakopal na svoja pleča osebo, ki je vedno konfliktna in dela nenehne težave? A ne verjamete v to? Tukaj je živ primer. Moj primer. V podjetju smo iskali storitev. In našli smo podjetje, ki to ima. A zataknilo se je na koncu, ker pa eni osebi v drugem podjetju se nekaj ni dopadlo. Ampak kakšno vlogo ima tista oseba, ko pa je bila sklenjena pogodbo za samo realizacijo? Prav nobene. Ampak oseba je celoto zaustavila. Ko sem jo dobil na telefon in vprašal zakaj mi je odgovorila “Zakaj pa ne. Vse pa tudi ne more iti tako gladko” in to so besede podjetja od katerega smo lupili eno storitev. Celoto so po 10 dneh uredili. Oseba je namerno zaustavila proces dela. Namerno.

 

In končni rezultat?

Kljub temu, da je podjetje to z 10 dnevno zamudo naredilo smo bili malo šokirani ter tudi prišli do spoznanja, da pač tako to je. Pri tem smo začeli iskati druga podjetja, ki pa tudi niso bila kaj preveč verodostojna. In kaj smo naredili mi? S tem podjetjem več ne poslujemo. Ne. Čeprav nas občasno pokličejo jim z velikim veseljem povemo, da smo zaradi tega incidenta zaključili vso sodelovanje. Pri tem jim dam vedno vedeti, kaj se nam je zgodilo in od njih prav nihče ni odreagiral tako, da bi se nam vsaj opravičili ali kaj drugega. Ne. To je za njih popolnoma samoumevno. Nam pa ne. Če se nekaj dogovoriš se tega držiš.

 

In kje vam lahko pomagam jaz?

Za začetek predvsem pri tem, da pokomentiram vašo prošnjo za delo in to brezplačno. Potem pa vidimo za naprej.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : A4 prošnja za delo

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.