ali-bi-placali-za-razgovor

Ali bi plačali za razgovor?

Ali bi plačali za razgovor?

Ali bi plačali za razgovor?

Ali bi plačali za razgovor

Ali bi plačali za razgovor?

Veliko berem in se pogovarjam z osebami, ki so šle na razgovor potem pa takoj na neko preverjanje znanja, ki so ga še preden so začeli – so ga morali plačati. To je potekalo zelo hitro. Brez čakanja. Takoj. Vsem se je mudilo, ker je oseba res primeren kandidat in sedaj podjetje komaj čaka rezultate in potem ima delo. A na koncu iz vsega tega ni bilo nič.

 

Tudi sam sem to že doživel

Bil je dober oglas za mojo panogo dela in znanje. Seveda, takoj po študiju sem se prijavil in res, takoj so me poklicali. Seveda so bili vsi navdušeni nad mojim znanjem, pa čeprav ga takrat sploh nisem imel. Kakor koli oni so bili navdušeni. Zalo.  Povedali so, da bi takoj podpisali pogodbo vendar moram še opraviti preizkus znanja in angleščine in nemščine. Ker mi je to domače sem takoj začel govoriti v tujem jeziku. Kar hitro so me prekinili in povedali, da imajo zunanjega izvajalca za vse to. Naj grem do njih in potem, ko opravim se spet vidimo. Seveda sem iz svoje mape potegnil vsa dokazila in tujih jezikov in vsa preverjanja, ki sem jih posebej naredil pri priznanih institucijah. Vendar tega niso hotelu upoštevati in tukaj je meni osebno vse zasmrdelo. Zakaj za hudiča nočejo ničesar od Berlitza in Lingue? Še bolj pa, da so me napotili na podjetje za katerega sem prvič slišal? Hmmmm … in sem šel. Mala pisarna z eno študentko, ki mi je najprej izdala račun in … opa … račun? Kaki račun? Zakaj pa sem vprašal? Dobil odgovor “ja za preverjanje“. Tukaj sem se nasmejal in odšel vstran. Račun je bil za 100 sedanjih eurov.

 

Zakaj bi plačali?

Naivnost ne pozna meja. če pa je oseba celo brezposelna pa je še toliko bolj naivna, da verjame vsakomur za delo. Torej, če pride do tega, da bi nekaj morali plačati se raje pozanimajte glede vsega tega.

 

Pisala mi je ***; imena ne bom objavil

Lepo pozdravljeni. Nekaj podobnega se je tudi meni zgodilo. Žal sem nasedla. Moj znesek je bil 66€. Pri tem pa so mi še obljubili, da če ne druga me vzamejo za 1 mesec poskusnega dela, ker mi to omogoča tudi Zavod. Od vsega ni bilo nič! Niti 1 mesec, da brez njihovih stroškov delam za njih jih ni zanimalo! Sem jih tudi prijavila in čakam odgovor.

 

Pisal mi je ***; imena ne bom objavil

” Lepo pozdravljeni. Zanimivo temo ste podali za objavo. To se je zgodilo tudi meni. Sicer sem na koncu hotel denar nazaj pa ga niso hoteli dati. Potem sem zagrozil z inšpekcijo ter televizijo pa so mi ga le nekako nakazali. Vendar so potrebovali celih 10 dni za vse. Upam, samo, da ni veliko oseb na njih naletelo. Šlo pa je za 50€. Podjetje pa je iz Ljubljane in delujejo po vsej Sloveniji, kakor tudi imajo v velikih krajih tudi svoje pisarne. Pa jih nimajo – so se zlagali!”

 

Pisal mi je ***; imena ne bom objavil

” Tudi meni se je to zgodilo. Pošljem prošnjo za delo pa me v roku 15 minut takoj pokličejo in bili so zelo navdušeni nad menoj in mojim znanjem. Seveda me takoj povabijo na razgovor in tudi povedo, da bodo sami prišli v mojo okolico ter da me sproščeno povabijo na kavico ter da se bomo tam vse dogovorili. In res je bilo tako. Mene in moje začetniško znanje so prehvalili do neba in še do zvezd. Na koncu pa so povedali, da bodo naredili preverjanje pri zunanjem izvajalcu ter s tem preverjanjem naredili prosto delovno mesto zame. Gre za preverjanje računalniškega znanja, znanja tujega jezika ter preverili moje prodajalske sposobnosti. Cena je bila res 150€ vendar to dobim vrnjeno že s prvo plačo. …

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 

Tema : ali bi plačali za razgovor
.
– – – – – – – –

– – – – – – – –

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Ali bi plačali za razgovor 2

Ali bi plačali za razgovor 2

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.