Ali je CV enak življenjepisu

Ali je CV enak življenjepisu

Ali je CV enak življenjepisu

Ali je CV enak življenjepisu je večna dilema mnogih. Tudi mene. Ker vsak si razlaga po svoje. Vendar je dejstvo samo eno. CV je drugačen od življenjepisa.

 

Ali je CV enak življenjepisu

Ali je CV enak življenjepisu-1
Ali je CV enak življenjepisu

Ne ni. CV je bolj tipski pri čemer je življenjepis lahko bolj osebni oz. nima tipske vezave. Razen, če se oseba odloči, da ga bo kopirala in prilagajala. Potem pa ni s tem naredila prav ničesar. Seveda je vedno dilema, kaj poslati. Ali CV z dopisom pri čemer sledi prošnja za delo ali poslati nek življenjepis ter k temu pripeti prošnjo za delo? Kaj je boljše in kaj direktorji bolj opazijo in imajo radi?

 

Priporočam dober in osebni življenjepis

Da. Dober in osebni življenjepis ima vse, kar potrebuje bralec, da prebere glede vašega znanja in tudi tega, kje mu že lahko takoj pomagate. Pri tem ne smete izpustiti tudi besede “Če kaj ne znam, se naučim v doglednem času” in ne teh besed “Z veseljem se bom naučila vsega, kar mi boste pokazali”. Kaj je boljše za vas? Saj res. Katero osebo bi vi raje vzeli? Tisto, ki se bo sama naučila in vam bo znanje predstavila ali tisto, kjer bo čakala, da ji vi pokažete in potem dalje.

 

Vse je odvisno od direktorja

V večini imajo direktorji radi osebe, ki se same kaj naučijo. Tukaj vam bom povedal moj primer. Invalidske kvote. Ker me je to zanimalo sem se v to tudi poglobil pa čeprav to ni moje področje. In, ko je direktorja zanimalo glede invalidskih kvot sem bil tiho. Pustil vse tiste, ki bi vsaj malo morale znati in niso. Še več. O tem niso imele pojma. A tukaj je nastal en problem. Tudi vse so rekle, da bodo poklicale inštitucije, ki so zato in se s tem ukvarjajo. Seveda se te inštitucije tudi plačajo.

 

A jaz?

Ko so se vse dogovorili, kdo bo to preveril in kakšen znesek zato lahko damo ven to je bilo cca. 60€, sem se le oglasil. Jim zadevo obrazložil. Potem pa po sestanku še poslal zakonodajo ter izračun invalidskih kvot. In to je to. V 5 minutah sem uredil vse. To pa zato, ker me je zanimalo. In direktor je spoznal, da ima zaposlene osebe, ki jih nič ne zanima. Samo to, kar jim je bilo predstavljeno in povedano. Več pa ne.

 

Kaj to pomeni za podjetje?

Razmislite. Podjetje ima osebe tudi zato, da same najdejo podatek. A v tem primeru ne. In tudi v drugih primerih tega ni bilo. Sedaj je tako. Razmislite, koga bi bi raje imeli ob sebi oz. mu plačevali denar. Nekoga, ki zna narediti nekaj več ali nekoga, ki razpolaga s tem, kar ste mu sami povedali.

 

Kje ste ostali vi?

Pišite mi. Mogoče vam lahko pomagam. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Tuje povezave :

 

 

Tema : Ali je CV enak življenjepisu

… da kljub minimalni plači …

Spoštovani g. Sandi. Poslala sem 9 prošenj za delo v proizvodnji ter 2 prošnji za delo čistilke. Tam za čistilko so me takoj poklicali, za delo v proizvodnji pa me je poklicalo samo eno podjetje. Šla sem na vse razgovore. Spoznala sem, da kljub minimalni plači … bi delala več, kot bi lahko, a vse tiste ure, pa bi koristila. A kdaj? To pa mi tudi sami niso znali povedati. Iščem še naprej in se ne pustim izkoriščati! G. Sandi res hvala za vso pomoč, Albina, Postojna

Ali je CV enak življenjepisu
Ali je CV enak življenjepisu

… mi je na koncu le uspelo …

Lepo pozdravljeni. Meni pa je g. Sandi zelo dobro pomagal pri prošnji za delo. Moja želja je bila samo ta, da sem prišel v drugo podjetje, kjer imajo samo dopoldansko delo. Po več mesecih iskanja in 20 poslanih prošenj za delo mi je na koncu le uspelo. Pri tem moram poudariti tudi to, da sem prišel do 11 razgovor od 20. Kar za moje pojme le ni tako slabo. Tudi so mi ponujali delo, a je bilo dvoizmensko, kar pa mene sploh ni zanimalo. G. Sandi, hvala za pomoč!

Ali je CV enak življenjepisu
Ali je CV enak življenjepisu

… sem srečna iz dveh razlogov …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za pomoč. Pri tem sem srečna iz dveh razlogov. Prvi je ta, da je gradivo res napisano tako, da se lepo prebere. Drugi razlog pa je tudi ta, da se dokaj hitro prišla do razgovora in sam razgovor je bil popolnoma drugačen, kot pa vsi za nazaj. Delo sem sprejela, a sedaj je na meni, da se dokažem in potrdim to, da jim ne bo žal, da so zaposli mene in mi dali to lepo možnost.

Ali je CV enak življenjepisu
Ali je CV enak življenjepisu

… ki ga vsaka administratorka tudi nima …

Vem, da je prošnja za delo medicinske sestre težko napisati, saj zahteva nekaj več. Tisto znanje, ki ga vsaka administratorka tudi nima. Še bolj pa to, da je komunikativna ter da hoče pomagati tudi tistim, ki trpijo in iščejo pomoč. Meni je g. Sandi pomagal tako, da sva se slišala in šla skozi. Od začetka do kraja. Le tako sva se pogovorila in tudi sama začela spoznavati vse napake, ki so v moji prošnji. Bilo je tega res preveč.

Ali je CV enak življenjepisu
Ali je CV enak življenjepisu

… sem ravno prišla iz razgovora …

Lepo pozdravljeni. Kako ste kaj? Jaz sem ravno prišla iz razgovora. Nisem nekam vesela, saj so mi ponudili več-izmensko delo, kar pa meni sploh ne ustreza. Vendar vi ste se zelo izkazali in spoznala sem, da je ta vaša pomoč zelo zelo učinkovita. Super ste. Hvala lepa ter lp, Antonija, Idrija

5/5 - (20 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri