Ali je CV enak življenjepisu

Ali je CV enak življenjepisu

Ali je CV enak življenjepisu

Ali je CV enak življenjepisu je večna dilema mnogih. Tudi mene. Ker vsak si razlaga po svoje. Vendar je dejstvo samo eno. CV je drugačen od življenjepisa.

 

Ali je CV enak življenjepisu

Ali je CV enak življenjepisu-1

Ali je CV enak življenjepisu

Ne ni. CV je bolj tipski pri čemer je življenjepis lahko bolj osebni oz. nima tipske vezave. Razen, če se oseba odloči, da ga bo kopirala in prilagajala. Potem pa ni s tem naredila prav ničesar. Seveda je vedno dilema, kaj poslati. Ali CV z dopisom pri čemer sledi prošnja za delo ali poslati nek življenjepis ter k temu pripeti prošnjo za delo? Kaj je boljše in kaj direktorji bolj opazijo in imajo radi?

 

Priporočam dober in osebni življenjepis

Da. Dober in osebni življenjepis ima vse, kar potrebuje bralec, da prebere glede vašega znanja in tudi tega, kje mu že lahko takoj pomagate. Pri tem ne smete izpustiti tudi besede “Če kaj ne znam, se naučim v doglednem času” in ne teh besed “Z veseljem se bom naučila vsega, kar mi boste pokazali”. Kaj je boljše za vas? Saj res. Katero osebo bi vi raje vzeli? Tisto, ki se bo sama naučila in vam bo znanje predstavila ali tisto, kjer bo čakala, da ji vi pokažete in potem dalje.

 

Vse je odvisno od direktorja

V večini imajo direktorji radi osebe, ki se same kaj naučijo. Tukaj vam bom povedal moj primer. Invalidske kvote. Ker me je to zanimalo sem se v to tudi poglobil pa čeprav to ni moje področje. In, ko je direktorja zanimalo glede invalidskih kvot sem bil tiho. Pustil vse tiste, ki bi vsaj malo morale znati in niso. Še več. O tem niso imele pojma. A tukaj je nastal en problem. Tudi vse so rekle, da bodo poklicale inštitucije, ki so zato in se s tem ukvarjajo. Seveda se te inštitucije tudi plačajo.

 

A jaz?

Ko so se vse dogovorili, kdo bo to preveril in kakšen znesek zato lahko damo ven to je bilo cca. 60€, sem se le oglasil. Jim zadevo obrazložil. Potem pa po sestanku še poslal zakonodajo ter izračun invalidskih kvot. In to je to. V 5 minutah sem uredil vse. To pa zato, ker me je zanimalo. In direktor je spoznal, da ima zaposlene osebe, ki jih nič ne zanima. Samo to, kar jim je bilo predstavljeno in povedano. Več pa ne.

 

Kaj to pomeni za podjetje?

Razmislite. Podjetje ima osebe tudi zato, da same najdejo podatek. A v tem primeru ne. In tudi v drugih primerih tega ni bilo. Sedaj je tako. Razmislite, koga bi bi raje imeli ob sebi oz. mu plačevali denar. Nekoga, ki zna narediti nekaj več ali nekoga, ki razpolaga s tem, kar ste mu sami povedali.

 

Kje ste ostali vi?

Pišite mi. Mogoče vam lahko pomagam. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Ali je CV enak življenjepisu

– – – – – – – – – –

 

Ali je CV enak življenjepisu

Ali je CV enak življenjepisu

 

 

 

 

5/5 - (4 votes)
Posted in Tips – smart tips.