Antidepresivi in zdravniški pregled

Antidepresivi in zdravniški pregled

Antidepresivi in zdravniški pregled

Antidepresivi in zdravniški pregled je vedno odvisno od tega, kakšno mnenje ti na koncu zdravnik vendar je vsem tudi še psiholog. Njegovo mnenje se tudi upošteva.

 

Antidepresivi in zdravniški pregled

Antidepresivi in zdravniški pregled

Antidepresivi in zdravniški pregled

Omejitve so. Ni nujno, da so te omejitve hude, lahko je samo takšna, da se dobi mnenje možna z omejitvijo – kontrolni pregled čez eno leto.

Tudi to je možnost.

 

Ampak grem naprej

Ste na razgovoru in samemu direktorju ne poveste, da ste na antidepresivih, potem pa dobi zdravniški izvid in prebere to. Ne poznam direktorja, ki bi takšno osebo tudi zaposlil. Ga ne poznam. Res, ga ne poznam. In tega tudi sam ne bi zaposlil. Razlog je samo ta, da je treba tudi direktorja opozoriti, kaj se z vami dogaja. Treba ga je in treba se je glede tega tudi pogovorit. Takoj, ko direktor doživi nek šok, to ni dobro. Še bolj pa ne, da že v začetku.

 

Poznam primere, ko so osebe delo tudi dobile

To, da je oseba na antidepresivih za podjetje ni taki bau bau. Res ni. je pa dobro, da direktor in tudi sodelavci vedo glede tega. Da se znajo tudi veste. Da se znajo glede tega tudi pogovarjati.

 

Realni primer

Oseba zaposlena, kot administrator, komercialist in skrbnik za stranke. Moški. Da miški, ki se ej rad šalil in te pa te podal kako tematiko na teko seksa. Vse lepo in prav. Nikoli ni šel predaleč. A vseeno je to eno zaposleno motilo. Pride nova zaposlena. Z znanjem in vsem, kar nekdo rabi + tuji jeziki tekoče … je na koncu vseeno povedala, da je na antidepresivih. Povedala je tudi zakaj. Povedala je tudi, da je na tabletah zaradi tega, ker jo je delovodja šlatal in nadlegoval. Kljub temu, da je to veliko krat ostalim povedala ni zaleglo. Potem pa jo je en dan dobil samo v skladišču in jo je spolno napadel. Grozna zadeva. Nekako se je ubranila in le zbežala. In zaradi tega je pristala na tabletah. In, kaj sedaj?

 

Pogovor z tem delavcem, ki se rad pogovarja o seksu

Seveda se je direktor prej z novo zaposleno tudi pogovoril. Poklical sestanek in prosil za pozornost. Povedal je in prosil, za strpnost. Tudi za to, da se okoli seksa nekaj časa naj osebe ne pogovarjajo. In tudi nova zaposlena je povedala, kaj se ji je zgodilo in zakaj šef to prosi. In razumeli so.

 

Ampak vedno le ni tako

Če oseba ne pove, kje ima problem je težko za vse. Še najbolj pa sa samega novega ali starega sodelavca. Ker omejitve so in treba se jih spoštovati. Ampak samo, če veš za njih. Če pa za te omejitve ne veš, pa lahko nekdo trpi in se sami antidepresivi ne končajo tako hitro. In tukaj je potrebna hrabrost. Velika mera samozavesti. In težko je. Priznam, da je to težko. Tudi sami osebi, ki sedi pred direktorjem je težko. Saj ne ve, ali bo zaradi tega delo dobila ali ne. Je v negotovosti. Tudi, če misli, da bo nekako le prišla skozi, ne da bi kdo kaj vedel je to zelo težko. Se ne splača, ker, ko se razve je direktor jezen. Prekleto jezen. Saj je on tista oseba, ki odgovarja za vsakega sleharnega delavca. In to je prekleta odgovornost. Še večja, kot si jo vi lahko sploh predstavljate.

 

Kaj predlagam

Ne glede kako, pogovorite se z direktorjem. Če bo razumel bo super za vas, če pa ne bo razumel, pa ga tudi morate razumeti in njegovo odločitev tudi spoštovati. Vem, da je težko in vas razumem, a pogovor je tisti, ki vas bo lahko pripeljal naprej.

 

Ampak, da sploh pridete do razgovora potrebujete sledeče

Dobro prošnjo za delo. Res. To pa je sedaj potrebna reč, ki je čedalje bolj dragocena za tiste, ki iščejo novo delo. Tudi za tiste, ki hočejo delovno mesto zamenjati. Za vse. Vsi so v eni skledi, ki želijo priti do določenega delovnega mesta. Ampak delovno mesto samo po sebi ni tako pomembno. Pomemben je sam delodajalec. Saj vidite, kako se trgovska veriga reklamira in kako njihovi zaposleni skačejo od navdušenja, da so tam zaposleni, a na koncu in v realnosti le ni tako. Pač, to je pa druga zgodba.

 

Kje vam lahko pomagam jaz

V začetku, da vam brezplačno pokomentiram vaše gradivo. Super, kajne? Šele potem lahko gradimo naslednje korake pri izboljšanju vaše prošnje za delo. Skratka pišite mi in bo lažje tudi za vas.

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Antidepresivi in zdravniški pregled

 

Antidepresivi in zdravniški pregled

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

5/5 - (11 votes)
Posted in Tips – smart tips.