Bi radi postali direktor?

Bi radi postali direktor?

Bi radi postali direktor?

Bi radi postali direktor in spoznali, kakšno je direktorsko življenje? Potem morate začeti razmišljati točno tako, kot razmišljajo direktorji. Priporočljivo je tudi, da se z njimi družite in spoznavate njihovo razmišljanje ter si snujete svojo razmišljanje in prepričanje. Sedaj v času Korone pa je to še toliko bolj prišlo ospredje. Predvsem mislim – njihov značaj. Tukaj vam bom opisal nekaj značajev, katere sem spoznal med marcem 2020 ter do maja 2020.

 

#1 – bi radi postali direktor?

Direktor družbe X, kateri ima delavce v tujini. V času Korone se je vse poostrilo ter tudi mejni prehod je postal težko prehoden. Zato so nekateri delavci iz BiH in Srbije ostali doma. Zato si je moral ta direktor družbe X najti delavce tukaj v Sloveniji.  Dobil jih je preko drugega  podjetja Y, katera pa ima enako panogo dela – delavce v tujini. Kaj se je zgodilo?Družba X pripelje delavce od družbe Y in jim da delo. Potem pa sredi tedna družba X ter delavcem iz družbe Y, ko so ti delavci prišli v stanovanje pove, da se morajo takoj odseliti, ker so prišli njihovi delavci od družbe X nazaj na delo. Delavci družbe Y se niti umiti niso morali. Dobili so dokumente, že spakirane potovalke in v Nemčiji postavljeni pred vrata. Kaj sedaj? Kam sploh naj gredo? Razdalja med Slovenijo in Nemčijo je 7 ur vožnje. In to se je zgodilo ob 18.00 uri zvečer. Težava taka, da si to ne morete misliti. 5 oseb nekdo pred nočjo vrže ven iz stanovanja.
Torej to je obraz direktorja družbe X.

 

#2 – bi radi postali direktor?

Delavec A na CNC stroju. Ko oseba dela na CNC stroju ima možnost ali dela samo to, kar zahtevajo ali pa se uči, programira in vtikuje nos v nove projekte. Tako je bil tudi ta delavec A rad se je učil in bil je zelo radoveden, kako se kaj dela, bere načrte ter popravlja oz. servisira stroje. Še bolj pa, kako se jih vzdržuje. Po nekem času je odprl svoj lasten d.o.o. ter vso pridobljeno začel nuditi ostalim podjetjem. Hodil je na draga izobraževanja v tujino. Le tako je njegovo renome rastlo in stranke so mu zaupale. In spoznal je, da potrebuje novega zaposlenega. A katerega? Kje naj dobi osebo, ki bo vedela vsaj toliko, kakor on? Ni je našel. Zato je sprejel težko odločitev. Med vsemi strankami je izbral samo 3 stranke s katerimi je najraje delal. Podal jim je ponudbo. Dve stranki sta ponudbo sprejele, tretja pa ne. Zato je namesto tretje stranke pustil odprti čas in v ta čas sprejemal ostale stranke. Tako je imel dosti dela, denar je prihajal tekoče in počasi si je začel iskati osebo, da jo je začel učiti in vpeljevati v ta posel. Seveda ta oseba je bil njegov sin 🙂

 

#3 – bi radi postali direktor?

Delovne izkušnje vas lahko privedejo do tega, kaj boste na koncu postali. Ko oseba spoznava ljudi, ki jim povedo njihovo delovno zgodbo na koncu spoznavaš, da so si tako pot same izbrale. Pa čeprav jim sedaj ni všeč, so se vseeno sprijaznile s tem, kaj delajo in za koliko. Mogoče bi nekje drugje imeli boljšo plačo, a je ne iščejo. Raje jamrajo in se smilijo sami sebi. Ampak takšni smo ljudje. Sem pa vesel, da ne vsi 🙂 Priložnosti je mnogo. Samo iskati jih je treba. Prijatelj je bil veliko krat deležen samega ponižanja in smejanja, ko se je lotil bilo katere mrežne prodaje. Saj mu je šlo za silo in na koncu ni imel izgube, a do novega avta, pa le ni prišel. Ampak med vsem tem leto njegovega dela se sama plača ni večala. Nope. Zato je celoto nehal. Popolnoma. Vendar pred pol leta pa je prišel do razgovora “vodja tržnikov in prodajalcev” v znanem podjetju. Na razgovoru je zablestel. Bilo jih je veliko. Ampak vzeli so njega. Pravzaprav so si samo njega želeli. Zakaj? Ker je imel izkušnje. Takšne in drugačne. Tako padce in vzpone. Imel je nekaj, kar vsi ostali niso imeli. Znal je prodajati in pristopiti k ljudem. Sedaj je na svojem področju velik gospod. Če med tem padci ne bi vztrajal tega sedaj ne bi žel.

 

Dragi mojo. Ko mi oseba pove, da želi postati direktor, pri tem pa nima osnovnega znanja in osnovne vztrajnosti me je tukaj zelo strah za njegov obstoj in vstran vržen denar. Potrebno je znanje in vztrajnost. Potrebno pa je še nekaj drugega – biti človek in pošten!

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Sandi

 

Tema : Bi radi postali direktor?

Bi radi postali direktor?

Bi radi postali direktor?

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.