Boljša plača

Boljša plača

Boljša plača

Boljša plača je lahko povod tudi v to smer, da se oseba še bolj izkaže in dodatno izobražuje. Lahko pa tudi stagnira, a misli, da napreduje.

 

Boljša plača

Boljša plača
Boljša plača

Boljša plača je nek pogoj za nadaljevanje. Včeraj sem bil v podjetju, ki ima proizvodnjo ter 200 zaposlenih. Prav vsi so mi v pogovoru rekli, da imajo res premalo plačo. Še več. Kako ni podjetja sram, da tako malo plačo tudi ponujajo. A tukaj sem na strani delodajalca. Če mi to pove oseba, ki je brez izobrazbe, ima redne cigaret pavze, kavica in še kaj … potem od podjetja ne more pričakovati povišice. Dela za minimalca, ker toliko truda tudi pokaže. Če pa še jamra na delovnem mestu in še kaj drugega pa je lahko vesela, da sploh delo ima.

 

A gremo od začetka

Boljša plača
Boljša plača

Problem je sledeč. Vam bom povedal iz mojega osebnega primera. Imam neko šolo in nekaj znanja. A gremo od začetka. Da veliko sem bral se živciral in plačeval inštrukcije, da sem kakšen predmet tudi naredil. Sem se zelo trudil in še nekaj. Bil sem zelo vztrajen. In sedaj imam to, za kar sem se boril in imam znanje, ki ga nekdo tudi plača. Če pa po drugi strani pogledam osebo s katero sem se pogovarjal pa nima niti OŠ dokončane. Ta oseba ne ve, kaj pomeni se ob 05.00 vstati ter učiti in ne vem kaj vse še pri tem je bilo. Je bilo mnogo več truda, energije in discipline, da sem dosegel to, kar drugi niso. In tukaj naju loči samo ena stvar : IZGOVOR. Jaz si ga nisem ustvarjal.  A moj sogovornik pa. Veliko je imel povedati glede politike, vreme in še kaj. Pa zakaj mi to govori? Ker drugega ne zna. Veste on dela delo, ki ga lahko opravlja tudi druga oseba. In?

 

Vsak se lahko nekaj dodatno nauči

Osebe raje jamrajo, kot pa nekaj dodatno naredijo. V tem podjetju je bilo tako. Od 200 oseb, ki raje jamra glede plače je ena oseba naredila nekaj popolnoma drugega. Svoj hobi slikanja in PhotoShopa je postavila na noge in direktorja pripeljala do tega, da ji je zamenjal delovno mesto. Sedaj skrbi za splet in sliko samega podjetja. In verjemite mi ima res lepo pisarno. Dober računalnik in dober monitor. Pa njena plača je tudi drugačna. In sedaj, kako naprej, se boste vprašali? Ne se niste. Vsak išče rešitve zase. A pri tem morajo le te rešitve biti minimalnce, da jih oseba sploh sprejme. Če pa je tukaj še vključen čas potem pa veliko oseb ali celo 99,3% oseb popolnoma obupa. In to je dokazano.

 

Torej, zakaj že bi oseba imela boljšo plačo, ko pa dela delo pri kateri ne more nič zajebati?

Pač minimalna plača za to delovno mesto. Vzemi ali pusti. Lahko pa se oseba odloči, da se gre dodatno izobraževati in bo naredila korak dalje. Če pa bo ostala na istem mestu in samo jamrala … pa je to samo stalnica in tista udobna cona, ki nikamor ne pelje. Žal tako to je. Zato tisti, kateri z neko stvarjo niso zadovoljni – jo začenjajo spreminjati. Tako ali drugače.

 

Kje ste ostali vi?

Za razgovor je potrebna dobra prošnja za delo ali osebni življenjepis. Če ste vse to poslali več, kot 15 podjetjem in niste prišli niti do enega razgovora nekje nekaj ni v redu. Nekje se je zataknilo. Pošljite mi celoto in dobili boste brezplačni komentar, kaj bi sam spremenil. Mogoče pa vam bom tukaj ekstremno pomagal in boste potem lažje prišli do razgovora. Kdo ve?

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

Tema : Boljša plača

… sem prišla do razgovora …

G. Sandi hvala za pomoč. Super ste in zelo sem vesela, da ste mi pomagali, saj sem prišla do razgovora. Tudi vam vse dobro, Olga, Šenčur

Boljša plača
Boljša plača

… pridem tudi do razgovora …

Zdravo. Ko sem bila na razgovoru sem vedno bolj spoznavala, da tukaj ne želim delati. Ko mi začne direktor jamrati je to najhujše, kar lahko oseba doživi na razgovoru. Zato grem pokončno dalje in vsaki dan pošljem kakšen nov življenjepis na novo podjetje. In veste kaj? Pridem tudi do razgovora. vendar iščem samo dopoldansko delo, kar pa mi še do sedaj ni uspelo. Vendar vztrajam. G. Sandi ful in resnično hvala iz srca. Aleksandra, Prevalje

Boljša plača
Boljša plača

… dobila 3 mesečno poskusno delo …

Hvala za vso pomoč! Prišla do razgovora ter dobila 3 mesečno poskusno delo. Komaj čakam! Martina, Jesenice

 

5/5 - (11 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri