bolniška

Bolniška

Bolniška in odsotnost.

Bolniška

Bolniška

Bolniška

Dragi moji. Po dolgih 10 letih sem tudi jaz pristal v bolniškem staležu. Ne bom se hvalil vendar je to neizogibna in zelo zahrbtna zadeva. Da bolniška in jaz – midva se ne marava. Raje imam dopust ali bilo kaj drugega, kot pa, da v bolniško. Vendar, če se ti kaj zgodi nimaš izbire. Bolniška te čaka na vsakem ovinku.

 

Bolniška odsotnost

Bolniška odsotnost – začasna zadržanost od dela.

 

Kdo je upravičen do začasne zadržanosti z dela

Pravico do začasne zadržanosti od dela in s tem povezane pravice do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja imajo zavarovanci, ki so v delovnem razmerju, osebe, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, lastniki zasebnih podjetij, vrhunski športniki in vrhunski šahisti ter kmetje, če so za to pravico zavarovani, pod določenimi pogoji pa tudi brezposelne osebe.

Več na zzzs.si
Domov > Bolniška odsotnost – začasna zadržanost od dela > Upravičenci do začasne zadržanosti od dela

 

Bolniška in dopust

Veliko krat sem že bil seznanjen s tem, da so delavci, ki so bili na bolniški sredi tedna takoj odšli na dopust. To je sicer normalno in ni nič groznega. Edino, kar je res fer od samega zaposlenega je to, da se prej z direktorjem ali šefom tudi pogovori. Bolniška in dopust zelo spadata skupaj, če poznamo kakšen primer je to včasih lahko nuja. Predvsem govorim o tem, da se delavec lažje ali huje poškoduje na delovnem mestu ali pa ni nujno, da ravno na delovnem mestu. Za določeno poškodbo telo potrebuje rehabilitacijo. Bolniška sama ne predstavlja popolne rehabilitacije. Zato, če vzamemo dol gips je treba še malo potrpeti in … Naše zdravstvo nam pa vedno ne da rehabilitacije. Toplice ali kaj podobnega. Zato se mora delavec pobrigati kar sam. In ravno tukaj delavec izkoristi takoj po bolniški dopust, da gre na rehabilitacijo. Da še bolj pride k sebi. In to je popolnoma OK, saj direktor razume in ve, da bo delavec prišel nazaj z manjšimi bolečinami ali pa sploh ne. Bolniška in dopust tako lahko lepo skupaj omogočita delavcu, da pride k sebi.

 

Bolniška do 30 dni

Postopek ugotavljanja začasne zadržanosti od dela

Začasno zadržanost od dela ugotavlja na prvi stopnji imenovani zdravniki ZZZS. Imenovani zdravnik odloča:

1. o začasni nezmožnosti za delo iz bolezenskih razlogov za delo nad 30 dni in v vseh drugih primerih, ko je izplačevalec nadomestila plače obvezno zdravstveno zavarovanje, razen če gre za nego, spremstvo ali izolacijo zavarovane osebe, o kateri odloča njen osebni zdravnik;

2. o zahtevi zavarovanca ali delodajalca za presojo ocene izbranega osebnega zdravnika o začasni nezmožnosti za delo do 30 dni.

Več na zzs.si
Domov >  Bolniška odsotnost – začasna zadržanost od dela > Postopek ugotavljanja začasne zadržanosti od dela

 

… do nadomestila plače v breme …

2. Pravica do nadomestila plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od 31. dne zadržanosti od dela
V primeru začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, poklicne bolezni ali poškodbe pri delu pa imajo zavarovanci pravico do nadomestila plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od 31. delovnega dne zadržanosti od dela. Od prvega do tridesetega dne zadržanosti od dela pa izplačuje nadomestilo v tem primeru delodajalec v svoje breme.

Več na zzs.si
Domov > Denarna nadomestila > Nadomestilo plače med začasno zadržanostjo od dela > Pogoji

 

Tukaj so vse povezave na zzzs.si.
To pa zato, ker je to javna inštitucija, ki se spozna na zakonodajo in tudi vam lahko zelo dobro svetujejo oz. odgovorijo na vaša določena vprašanja. Zato nikar in res nikar ne zanemarite tega podatka, ker tukaj vam lahko pomagajo.

 

Toliko na kratko

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : bolniška

 

Na temo : bolniška
.
– – – – – – –

predolgo za mojega delodajalca …

Franc, Frankolovo
Moja bolniška je bila predolgo za mojega delodajalca, ki je velika svin**. Šele sedaj je pokazal pravi obraz. Dal sem ga na sodišče. A sem dobil dopis za mediacijo. Tega ne želim in želim iti na sodišče!
– – – – – – –

 

Vas mogoče zanima tudi :

Prošnja za delo – kakšna mora biti?

Prošnjo vam napišem jaz

Življenjepis

bolniška

bolniška

 

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Povzetek :
Bolniška
Naslov :
Bolniška
Opis :
Bolniška odsotnost. Bolniška odsotnost - začasna zadržanost od dela. Kdo je upravičen do začasne zadržanosti z dela
Avtor :
Izdajalec :
Prošnja za delo - https://prosnja-delo.si
Logotip :
Posted in Tips – smart tips.