Brez razpisa

Brez razpisa

Brez razpisa

Brez razpisa

Brez razpisa

Brez razpisa je zelo pogosti stavek, ki ga dobim na svoj email. Ampak, kaj v resnici sami bralci želi? Želijo samo nekaj, da bi nekam prišli in to s svojim znanjem. A to tako ne gre. Ker osebe imajo znanje o samem delu, a o pisanju prošnje za delo … tukaj pa dvomim. Težko je. Ampak večina bi samo nekaj imela, ampak sama ne ve, kaj sploh? In tukaj je problem. Velik problem.

 

Brez razpisa je …

“Brez razpisa” … kaj bi imeli brez razpisa? Težko je osebi napisati, da, če meni ne zna napisati, kaj bi želela, kako bi še samemu direktorju napisala, kaj si želi? To je še težje! veliko bolj težje. Pri tem osebo vprašam, kaj bo poslal samemu direktorju brez razpisa in potem dobim dokument, ki ga še sam ne razumem. Oseba, kljub temu, da samega podjetja ne pozna … navdušeno skače od veselja, kako je sama vesela, če bi jo povabil na razgovor. Ampak o tem, kje mu lahko takoj pomaga – niti besede.

 

Brez razpisa in samo navdušenje

Težko je. Težko je navdušiti direktorja brez nekih podatkov, kjer bo imel korist. Sam tega na znam. To priznam. A kljub temu osebe vztrajajo pri tej zmoti, da se vseeno da lažje po tej poti priti do direktorja, kot po kakšni drugi poti. Če jim tu uspe – zelo držim pesti, da jim. A je težko. Da se pa samo na način, da si na pravem mestu ob pravem času. Potem pa je drugače.

 

Pa gremo dalje

Ko bo oseba poslala svoje gradivo na podjetje, ki nima razpisanega delovnega mesta bo le ta na hitro pogledan. Če bo zanimiv bo prišel do pravih oseb v podjetju, če pa je, kar nekaj pa v koš. In ta koš je lahko vedno poln takih dopisov. Mogoče ima tudi sam direktor polno glavo vsega in se mu ne da brati vsega balasta in … potem gre v koš. In smo spet na začetku. Če bo gradivo dobro napisano bo pritegnilo bralca.

 

Kje se ostali vi?

Vem, da je težko, a ponujam pomoč. vendar ne takšno, kot naprimer : da vam pošljem vzorec. Ne. Tega ne delam in ne bom. Če oseba sama ve, kako mora sama prošnja izgledati potem vzorca ne potrebuje. Če pa ima občutek, da, če bo dobila vzorec in potem vse sama naredila … pa tudi iz tega ne bo nič. Po domače : če oseba zna – zna, če pa ne pa ji tudi sam vzorec ne bo nič kaj koristil. Ampak jaz vam lahko v prvi vrsti pomagam tako, da pokomentiram vaše gradivo. Zato mi ga lahko pošljete, kar na mail in brezplačno boste dobili komentar. Lahko pa se tudi slišimo. To bo najlažja varianta. Gre hitro in še na določena vprašanja boste dobili odgovor.

 

Torej …

Za začetek mi pošljite to, kar imate. Potem pa dalje do novega cilja.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Brez razpisa

Brez razpisa

Brez razpisa

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.