Čakanje na delo od doma

Čakanje na delo od doma

Čakanje na delo od doma

Čakanje na delo od doma in kaj sedaj? Vedno več oseb mi je pisalo, da, ko so čakale doma … še sedaj čakajo in so na zavodu pri tem pa jih podjetje ni več poklicalo nazaj. Raje so vzeli druge osebe, kot pa njih. In to je velik problem celotne Slovenije in same zakonodaje, ki je lahko prelisičena. Tako tudi sama oseba ne ve, da več v tem podjetju dela ne bo delala.

 

Čakanje na delo od doma ter krizne razmere

Sedaj niso bleščeči dnevi. Ta Covid-19 je prinesel velike spremembe v samem gospodarstvu. O tem mi lahko pove vsak zelo veliko. To čutim tudi sam. Ampak nekateri, skupaj z menoj se ne dajo in “ni predaje”. Gremo naprej po najboljših in zakonski zadovoljivih poteh in razmera. Ta kriza je globoka in zelo široka. Pri tem pa sem opazil eno zadevo. Osebe, ki so zaposlene to krizo jemljejo drugače, kot pa brezposelne osebe. Namreč zaposlene osebe se bolj trudijo in spoštujejo vladne predloge, kot pa tisti brezposelni.

 

Čakanje na delo od doma je mučna situacija

Oseba je doma in je v negotovosti. Tudi ti mi pišejo. Pri tem pa me prosijo, da jim pomagam, saj sami ne vedo ali bo samo podjetje preživelo ali ne. Tudi ne vedo, kakšno strategijo ima sam direktor. Naj vam takole ponazorim z malo matematike. Oseba stara 20 let, ki bo delala 40 let. Njena plača je 1.000€/mesec. Na leto je to 12.000€. Na 40 let pa … 480.000,00€. To je pa že nek denar. In sedaj pa drugi podatek, da pa večina podjetij toliko denarja lahko ima na računu? Zgodi se lahko to, da direktor da podjetje v stečaj in on do konca življenja preživi s temi 480.000€ brez tega, da bi sploh delal in se zaposlil. Pri tem samo zniža svoje mesečne stroške in … uživa brez živciranja.

 

Malo matematike nikoli ne škodi in podatek, da se to da lepo izvesti

V Sloveniji smo. In to se da lepo izvesti. Poznam primere in tudi odvetnike, ki to znajo lepo po zakonodaji in brez problema narediti. Po domače -> vse se da. Po drugi strani pa je eno podjetje manj, kar pomeni spet odprto poglavje na njegovo konkurenco.

 

Kje vam lahko pomagam jaz

Ne čakajte na zadnji vlak. Na njem je vedno gneča. Za začetek vam lahko pomagam tako, da brezplačno pregledam in pokomentiram vaše gradivo. Tako boste lahko drugače štartali v primeru, da boste potrebovali vašo prošnjo za delo. Še bolj pa -> lažje vam bo, saj boste vedeli, kaj bi jaz spremenil na vašem gradivu. Pišite mi.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Čakanje na delo od doma

 

Posted in Tips – smart tips.