Cena prošnje za delo

Cena prošnje za delo

Cena prošnje za delo

Cena prošnje za delo je lahko zelo različna. Predvsem je odvisno od tega za kakšno delovno mesto se gre. Ker, kot sem že omenil je velika razlika med prošnjo za delo za delo v proizvodnji od prošnje za delo za delo v kemični čistilnici ali pa tajnica, CNC operater, prodajalec, administrator ali računovodja. Da. Je razlika.

 

Cena prošnje za delo

Cena prošnje za delo
Cena prošnje za delo

Cena prošnje za delo je tisti del, ko nekdo misli, da ni vredno, da ni se nekomu to plačalo, da bi nam to prošnjo tudi napisal. Ampak tukaj je potrebno gledati z druge strani. Kdo pa bo še kaj  tem času 2023 delal in pisal kaj zastonj? Kdo. Še odvetnik ti prej pove, da nekaj od vas bo zahteval. Saj zato pa se je odrekel polovici veselja in žurov, samo zato, da ima sedaj to, kar ima. Ima znanje in izkušnje. In zakaj bi potem nekomu pomagal in dajal nasvete zastonj? Saj obstajajo tudi druge poti, ampak tukaj je cena tista, ki takoj nekoga zaustavi. In prav je tako. Pa naj se sam znajde po svojih najboljših močeh. A mu uspe? Slabo. Ne tako, kot bi mu pomagal strokovnjak.

 

Znanje je tisto, ki ima neko vrednost

Tudi vi zahtevate, da zato, kar delate dobite plačilo. In na koncu meseca ste še jezni, da je le to plačilo premalo. Ne glede na vrsto dela je vedno premalo, kajne? Poznam odvetnike, kjer je njihova plača 9.335€. A jim je premalo. Poznam osebo, ki nima pojma o delu in dela zelo in najbolj enostavno delo v proizvodnji. Tudi njemu je plača premala, pa čeprav je osnovna. Ampak ni pa toliko dober, da bi se malo bolj potrudil in iz tega naredil nekaj več. Raje pojamra in … . Da in teh je veliko. Včasih preveč.

 

Kdo jamra naj gre vstran od mene

Točno tako. Ko pridem v podjetje ali kam drugam in začnejo osebe jamrati jih zaustavim in lepo prosim, da naj se samo toliko vzdržijo, da naredim, kar moram in potem naj jamrajo magari celi dan. Še zvečer in celo jutro. Samo sedaj ne. In potem me gledajo zelo zelo čudno. Kot, da sem padel iz Marsa. Pa zakaj? Mi je tudi vseeno in se s tem ne obremenjujem. Se mi ne da. Res ne. Če pa že komu pomagam pa je prvo pravilo, da se ne jamra. Ker to je zame brezveze. In je. Vsaj zame.

 

Cena je cena

Sedaj je tako, da vsako znanje se lahko plača. Če nekaj dobite zastonj je to super. Še bolj pa, kako super je to in v kolikšni meri vam to lahko koristi. In, ko se pogovarjam z gospodarstveniki mi vsi govorijo, kako jim osebe potem jamrajo. Pa tako močno, da se eni že joče. Po drugi strani pa prej niso povedali, da si tega ne morejo privoščiti. Ne, ker je to velika razvada in že postala navada. Kaj potem ti gospodarstveniki naredijo? Nič. To, kar so naredili je treba plačati. In tega se držijo.

 

Keramičar

Ta mi je bil prvi vzgled vsega tega jamranja. Keramičar pride in dela 8 – 10 ur. Potem stranko prosi, da mu plačuje sproti. Evo. To je to. Saj na koncu pride do tistega zneska, katerega sta bila dogovorjena, a denar pobira sproti. Tako ni jamranja ali pa, da bi stranka rekla “to ni lepo narejeno, zato ti ne bom plačala toliko”. S tem si je ta keramičar lepo zaprl vsa vrata za neplačilo in mogoče kako reklamacijo rešuje sproti in zato zahteva tudi sprotno plačilo. In dobi.

 

Odvetnik

Tudi oni so tega že vajeni. Še več. Oni to delajo že nekaj dlje. To jim je prošlo v navado. Zakaj? Saj stranka vse obljubi, da bo dala od sebe, a, ko pa se akcija začne, potem pa nekateri ne upajo ali pa rečejo “sem si premislil” in odvetnik tudi noče glede tega ostati brez denarja. Zato od stranke zahteva, da se določene zadeve plačajo naprej in dela tako dolgo, dokler je denar. Potem pa ne več.

 

Teh primerov je veliko

A najboljši so ti, ko te stranka pokliče in reče “samo nič vam ne mislim plačati” in potem jo samo vprašaš “zakaj pa ste me potem poklicali?“. Oseba nekoga pokliče ter že takoj reče, da neglede, kaj ji bo povedal mu nič ne namerava plačati. To se dogaja spet pri odvetnikih. Pa saj veste, če odvetniku rečete “sem na knap z denarjem, kaj naj naredim, da ne bo še slabše” pa zagotovo si bo vzel tisto minuto in vam kaj pametnega povedal. Vsaj nekaterim so, s katerimi sem se pogovarjal.

 

Vse je odvisno od pristopa

Kako vzpostavite kontakt ter kakšen pristop imate. Lahko prosite ali pa enostavno prašate ali vam lahko kako pomaga vsaj toliko, da ne utrpite še večje škode ali večjega problema. Nekdo vam bo pomagal, drugi pa ne.

 

Kako pa je pri vam?

Cena prošnje za delo
Cena prošnje za delo

A jamrate? Potem to ne obeta za v prihodnje nič dobrega. Tudi na delovnem mestu ne. A veste, da smo sedaj v času 2023, ko podjetje tiste, ki tako radi jamrajo natirajo in vržejo na cesto! Jih. Razlog pri tem je enostaven. Najdejo si tistega, za katerega vedo, da ga bodo že naučili, ampak jamranja ne bodo več poslušali. In to je tako lepo izpeljano, da vam niti delovna inšpekcija ne more pomagati. Ne-ne. To se da lepo izpeljati. Zato pazite in bodite previdni.

 

Pišite mi. Sedaj veste, da …

Da. Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar na vso to celoto, ki ste mi jo poslali. Lahko se tudi slišimo preko telefona in bo lažje. Veliko bolj lažje. Saj so vprašanja in tudi to “zakaj ste nekaj napisali?” in tudi to “to pa vam odsvetujem, da imate napisano v vaši prošnji za delo”. In šele skozi pogovor ali napisane besede boste spoznali ali ste na pravi poti ali pa ne. Ampak vse je odvisno samo od vas.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Samo pri :

  • prošnja za delo
  • osebni življenjepis, ki vključuje uvod ter vse ostalo – to je napisan celoten paket

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Cena prošnje za delo

Cena prošnje za delo
Cena prošnje za delo

 

… se da priti do razgovora …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za vso pomoč. Hvala, da sva se slišala in da sva šla skozi ter da sem sama spoznala, kakšen drek je moja prošnja za delo. Čeprav sem prej mislila, da je z menoj nekaj narobe, sem spoznala, da če samo malo se spremeni prošnja se da priti do razgovora. In res. Prišla sem do razgovora z vašo pomočjo. Hvala, res hvala. Minka, Maribor

 

… moje mnenje in hvala, da pišete o tej problematiki …

Ko oseba vpaša nekoga drugega za drugo mnenje je lahko vedno drugačno. Ampak pri tem je potrebno vprašati strokovnjaka. Ne pa sorodnika, ki dela 8 ur eno in isto delo v proizvodnji, pride domov in lažerno pred TV. Takšna oseba ti ne more dati tisto, kar nekdo, ki dela in s tem služi. To je moje mnenje in hvala, da pišete o tej problematiki ter hvala za pomoč, Špela, Kranj.

 

Lahko pa vam pomagam tukaj :

  1. Z veseljem bi delala za vas
  2. Prvi vtis na razgovoru
5/5 - (6 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri