debelost

Debelost

Debelost in delovno mesto.

Debelost

Morate se zavedati, da tudi sami direktorji pogledajo in celo povprašajo glede vaše kondicije, ali se ukvarjate s kakšnim športom oz. ali se dovolj gibljete. Naj vas spomnim, da lažja dela v proizvodnji včasih zahtevajo, da oseba tudi ves ta čas stoji na nogah. To pa za nekatere kasneje predstavlja en velik problem. Enostavno več ne zmorejo. K temu botruje tudi debelost.

 

Prekomerna debelost

Mogoče se sami niti ne zavedate ampak tukaj je en realni primer. Pri iskanju novega zaposlenega v proizvodnji je bila pisarna prvo nadstropje nad samo proizvodnjo. Lahko vam povem, da je vstopila oseba moškega spola, ki je bila zelo zadihana, potna in težko je govorila. Stopnice do prvega nadstropja so ji delale težave in to smo vsi takoj spoznali. Torej, kako bi ta oseba vzdržala tempo linijske proizvodnje pri kateri je potrebno biti gibčen in občasno tudi popraviti artikel, ga zamenjati ali celo dopolniti? Po mojih izkušnjah zelo težko. Oseba je povedala, da ji delajo problemi samo stopnice.

… oglas oglasilo samo 11 kandidatov …

Pa smo takoj šli v akcijo. Zakaj smo mu dali poskusno delo? Predvsem zaradi tega, ker se je na oglas oglasilo samo 11 kandidatov. Vsi poklicani. 4 niso prišli, od teh sedmin pa jih 6 ni hotelo delati za osnovno plačo plus dodatki. Torej je le ostal en sam kandidat. Ko smo vključili linijo je oseba 3 minute bila popolnoma zbrana, potem pa je že iskala stol. Ni več mogla. Enostavno ni več šlo in to je oseba tudi sama priznala. Se nam zahvalila za razgovor in ponujeno delo in odšla. Žal.

 

Primerno delovno mesto in debelost

Za vse ljudi, ki imajo težave z debelostjo se najdejo primerna delovna mesta. In ta mesta tudi obstajajo. Vendar jih je težko najti oz. tudi sam direktor se mora s tem strinjati oz. imeti v viziji tudi takšne primere. Pri razgovorih opažamo, da je vse preveč ljudi, ki so predebeli oz. imajo znatni problem, to je debelost.

 

Debelost in služba

Naj vas ne bo strah, če ste debeli oz. opažate debelost. To ni problem. Problem je v tem, da oseba nima energije, da bi lahko nemoteno oz. brez naprezanja delala 8 ur.  Tukaj tiči ta problem. Sami vemo in poznamo veliko ljudi, ki so debeli oz. jim je debelost domača. Vendar lahko delajo brez problema. Imajo energijo, motivacijo in moč. Je razlika med dvema, ki imata debelost in sta težka 120 kg. Eden je lahko brez energije in moči medtem pa drugi lahko dela cele dneve in ima moč. Tukaj moramo razlikovati.

 

Sedeča služna in debelost

Tukaj mora vsak posameznik zelo paziti, da se zaradi sedenja ne zredi. Določena podjetja že imajo rekreativne dneve. Zaposlenim plačujejo kopanje v termah, tenis igrišče, nogomet in ostale športe. Verjemite mi, da se zelo pozna pri posamezniku, ki se vsaj 2 uri ukvarja s športom. To se ne pozna toliko na kondiciji ampak bolj pri sami motivaciji za delo, so bolj v družbi, ker jih šport povezuje in nazadnje … nekaj delajo na sebi. To je pa za pohvaliti. Tudi sam se udeležim plavanja vsaj 3 krat na mesec. Če pa je le možno pa 1 krat na teden. Vem, da je premalo vendar se trudim po najboljših močeh.

 

Toliko na kratko

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : debelost

 

Vas mogoče zanima tudi :

Prošnja za delo – kakšna mora biti?

Prošnjo vam napišem jaz

Življenjepis

Zavod za zaposlovanje

Moje delo

 

debelost-1

debelost-1

debelost

debelost

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Povzetek :
Debelost
Naslov :
Debelost
Opis :
Debelost. primerno delovno mesto in debelost, prekomerna debelost, debelost in služna, sedeča služba in debelost, debelost, ..
Avtor :
Izdajalec :
Prošnja za delo https://prosnja-delo.si
Logotip :
Posted in Tips – smart tips.