Delavec se ne izkaže

Delavec se ne izkaže

Delavec se ne izkaže

Delavec se ne izkaže

Delavec se ne izkaže

Pogovor z direktorjem. Njegov problem je zelo velik in pereč. 10 dni nazaj je imel razgovor pri čemer se je oseba, katero je zaposlil na samem razgovoru zelo odnesla. A sedaj od njega ni nič. “Prav nič” mi je dejal direktor. “Tudi tam, kjer je doma in zna vse dela počasi in z napako. Kaj naj naredim?“. Delavec se ne izkaže in sam direktor je v velikih dvomih + samo zaposleni pritiskajo na njega za boljšega oz. drugega delavca.

 

Zakaj se delavec ne izkaže?

Mene to ne zanima, ker sam direktor še do sedaj v teh dneh ni šel do njega in se pogovoril. Da bi sam direktor videl in slišal pravi razlog. Mogoče ima zdravstvene težave ali pa zakonski odnos doma? Se nikoli ne ve. Vendar na samem direktorju je, da se pogovori z novim delavcem. Vsaj, da dobi razlog za napake in nekoncentracijo na samem delovnem mestu? Ampak sam direktor še do sedaj ni ukrepal! To ni v redu, kajne?

 

Direktor ima vse zvode za prekinitev  slabega dela

Da. Sam direktor ima vse zvode, da prekine to delo in celotno situacijo izboljša. Mora jo. Ker on je za to tam + to ne njegovo podjetje, ki pa lahko zaradi enega novega zaposlene pridobi grenak priokus v samem poslu. Če pa so napake na artiklih pa je še toliko bolj huje. Še slabše! A v tem primeru mi je direktor samo jamral. Ker je imel dovolj časa za ukrepanje in se je raje skrival in meni jamral – meni je vseeno in me ta zadeva sploh ni zanimala. Tudi ničesar mu nisem predlagal.

 

Delavec se ne izkaže – kaj storiti?

Kot prvo je tukaj pogovor. Na samem ragovoru je o sebi povedal marsikaj. Če se je zlagal potem ve, koliko je ura. Če pa ima ostale probleme, ki vplivajo na samo delo in koncentracijo pa so druge rešitve. Predvsem je potrebno te rešitve poiskati skupaj z zaposlenim. Ker njemu pomagamo. In samo on najbolj ve, kaj mu lahko pomaga. Če pa ne želi pomoči in mu je vseeno, da nadaljuje s takšnim delom pa se mu pogodba ne podaljša. Mora pa se zavedati, da bo naslednji delodajalec videl to enomesečno delo in tukaj bo imel vprašanja. Ali pa ne, pa ga niti na razgovor ne bodo poklicali.

 

Kaj naj stori delavec?

Zelo odgovorno od njega bi bilo, če pride do napake, da razmisli. Če prihaja do več napak pa mora sam nekaj ukrepati. Ker, če ne pomeni da mu je vseeno in da na samem delovnem mestu ni odgovoren, Lahko pa celoto spremeni tako, da gre do direktorja in sam poda razlog, zakaj je do tega prišlo in pove ter sam predlaga, kako naprej. Saj vemo, da do napak rado pride in tukaj se same osebe ne sme grajati, ker je to človeško. Če pa se zadeva stopnjuje pa nekdo mora vzeti odgovornost v svoje roke. No, vsaj to je moje mnenje in razmišljanje.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Delavec se ne izkaže

Kaj pravijo drugi :

Delo v Avstriji ob meji

Prošnja za delo

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej Ljubljana 29. 1. 2019

<< Prev
Next >>

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.