Delo čistilka

Delo čistilka

Delo čistilka

Delo čistilka
Delo čistilka

Delo čistilka je zelo iskano področje sedaj v Sloveniji. Razlogi so tudi prekomerna odpuščanja ter še večja iskanja na tem področju. Pri tem pa je potrebno samemu delodajalcu tudi več povedati o vašem znanju ter tudi o tem, da vam ni problem delati. Da – tudi to je potrebno napisati. Ne rabite pisati, da skačete od veselja po zraku za njegov oglas in ponujeno delo, ampak to, da ste pripravljeni delati. Enostavno. Popolnoma enostavno.

 

Delo čistilka ter selekcija kadra

Še preden oseba pride sploh do razgovora, še preden oseba sploh dobi email ali telefonski klic, še preden se oseba sploh dotakne vrat podjetja … direktor ali kdo drug naredi selekcijo. To pomeni, da iz vse množice naredi najboljši izbor 10 ali samo 5 kandidatov ter samo te povabi na razgovor. Da se vsi spoznajo. Da osebo vidijo v živo in postavijo vprašanja. Tukaj tudi vidijo, kako se oseba obnaša, kako odgovarja, koliko časa rabi za odgovor ter navsezadnje preverijo ali oseba to, kar je napisala res drži. Da se ni zlagala.

 

Delo čistilka ter pogovor z direktorjem

Glede dela čistilka sem se pogovarjal z direktorjem. Ima malo podjetje tam s 23 zaposlenimi. Njegov edini cilj je samo, da delavcem uredi mesečno plačo. In to je dokazal tudi v času COVIDA-19. Lepo je speljal celoto in podjetje nekako ni utrpelo finančne izgube. A kljub temu je pa sam zelo garal v teh mesecih in izgubil kar nekaj živcev.  Skratka, pa gremo na iskanje čistilke. On je iskal čistilko v Mariboru. Na Zavod je napisal oglas in v roku 4 dni je dobil več kot 254 prijav. Vendar, ko je začel brati mu je minilo do vsega. Ene prošnje so bile samo s podatki in je pisalo, če me potrebujete me pokličite. Nič več. Druge prošnje so poslale osebe z VII stopnjo izobrazbe. Nekaj prošenj je tudi lepo prosilo za to delo, ker nimajo denarja za preživetje in bodo delale v tem podjetju bilo kaj, samo, da dobijo delo.

 

Delo čistilka ter prava čistilka z izkušnjami …

Na koncu je spoznal, da več kot polovica oseb, do sedaj še sploh ni delala, kot čistilka. Iskali so delo in jamrali. Pa gremo naprej. V roke dobi prošnjo, kandidatke katera že ima nekaj izkušenj in je vse normalno napisano. Brez jamranja in prosjačenja. Super! Ena prošnja oz. vsaj eno kandidatko že ima. Pa gre brati dalje. Tudi nekaj podobnega, kot na začetku. V roke dobi prošnjo, kjer ima kandidat poklic : učitelj športa. Resno? Učitelj športa – moški – se prijavlja za delovno mesto čistilka.

 

Delo čistilka ter spet nekaj prošenj

Delo čistilka
Delo čistilka

Direktor v roke spet dobi nekaj primernih prošenj za delo čistilke. Pa gre naprej in vse do konca. Oddahne si. Na mizi ima velik kup papirjev – prošenj za delo čistilka, a od tega je našel komaj 12 kandidatk. Nič več. In med temi 12 osebami bo pač moral narediti selekcijo oz. najbolj primeren izbor za razpisano delovno mesto. Ampak počakati še mora 4 dni, če še kakšne prošnje pridejo. Tudi te mora obdelati in pregledati, saj je rok za oddajo prošenj 7 dni. Mogoče ste malo zmedeni, da sem napisa 4 dan je prebral prošnje in mora še čakati 4 dni, da dobi vse pri tem pa je rok za oddajo samo 7 dni. Da ta en dan je 7 zadnji dan, da oseba pošlje prošnjo. Le to lahko dobi direktor že naslednji dan ali pa čez 2 dni.

 

Tudi, ko je počakal do konca …

Nič se ni spremenilo. Prav nič. Prispelo je še 34 prošenj, a vse so bile nezanimive. Ali so osebe imele preveliko izobrazbo, ali pa sploh niso ustrezale pogojem dela, ki jih je določil. Žal. In na koncu je imel na mizi 12 kandidatk. Sedaj se je lahko umiril. Tukaj ima direktor nekaj možnosti.

  • Ali povabi vse kandidatke
  • Ali se še naprej ukvarja s selekcijo in povabi samo določene
  • Ali pa vrže papirje v zrak, katera ostane na mizi ima razgovor
  • Ali pa povabi mene k pomoči

 

Direktor se odloči mene prositi za pomoč

Ker spoštujemo varstvo osebnosti, se dobil v pogled samo tisto, kar ni sporno. Vse osebne podatke pa je lepo zakril. Torej … pogledal sem vse 12 prošenj. Potem pa pogledal samo oddaljenost ter delovne izkušnje ter kje vse so ali pa še delajo. Samo to. Ne – na starost kandidatke nisem gledal. To mene ne zanima. Ne v tem primeru. Pa gremo dalje. Na koncu sem do izbora prišel samo z dvema prošnjama za delo čistilke. Samo 2. Nič več. In ti dve kandidatki je direktor poklical in povabil na razgovor. Ker pa je vedel, da sta osebi zaposleni jima je dal možnost, da sta sami podale termin razgovora. Ena je celo prosila za v nedeljo, ker samo takrat ima čas oz. samo ob nedeljah ne dela cele dneve. Druga pa je prosila za soboto, ker med tednom dela od jutra do večera.

 

Da … ti dve sta garačici

Prva kandidatka je delala za podjetje, katera ima visoke standarde čiščenja in ta zahteva je zelo stroga. Pomeni, če oseba dela za to podjetje že nekaj časa … ta se spozna. In se je. Druga oseba pa je delala za tri različne delodajalce. Imela je svoje podjetje čiščenja in je delala od jutra do noči.

 

Se vam splača potruditi?

Sedaj pa nekaj resnice. Če sami res iščete delo morate vedeti, da se morate potruditi že pri samem prvem kontaktu. Že pri prvem stiku z bodočim delodajalcem. Tukaj vaša prošnja za delo odigra glavno vlogo. Če je zanič – gre v smeti. Če pa je zanimiva gre naprej – ta dobi možnost razgovora. Kjer se oseba lahko resnično predstavi. Ampak, da se oseba lahko resnično predstavi mora imeti to res dobro napisano.

 

Vrata se več ne odpirajo tako, kot so se včasih

Ne. Sedaj se vrata v podjetja odpirajo malo drugače. Težje. Podjetje ne povabi več vsakogar. Ne-ne. Podjetje povabi samo še izbrane in tiste, ki si jih sami želijo, da so v njihovi ekipi.

 

Kako pa je pri vam? A potrebujete pomoč?

Pišite mi. Bo enostavno. Zelo enostavnejše. Pa še veliko časa in živcev si boste prihranili. Plus tega sedaj veste, da morate pazljivo izbirati besede, če želite priti do samega razgovora. In ne glede za katero delovno mesto se gre. Konkurenca je velika. Brezposelnost pa tudi. Prevelika za ta čas. Ne glede na samo regijo kje živite. Pišite mi.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 Tema : Delo čistilka

Delo čistilka
Delo čistilka

– – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Sama sem bila preveč mesecev doma zato sem se odločila, da sem si poiskala pomoč pri pisanju prošnje za delo čistilke. Ko mi je g. Sandi pomagal sem v mesecu dni pripla do dela. Še prej pa do nekaj razgovorov, kar pa prej sploh nisem prišla. G. Sandi res hvala lepa in upam, da boste pomagali še drugim.

– – – – – – –

Rate this post

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri