Delo na kmetiji v Avstriji

Delo na kmetiji v Avstriji

Delo na kmetiji v Avstriji

Delo na kmetiji v Avstriji

Delo na kmetiji v Avstriji

Ko oseba išče delo na kmetiji v Avstriji lahko doživi marsikaj. Najbolj pa to, da bo za delo spoštovan in cenjen. Tukaj ni samo plačilo. Ampak tudi sam odnos do celote. Namreč Avstrijci, kakor tudi vsi ostali se prekleto zavedajo, kaj pomeni priden in dober delavec na kmetiji. Žal tukaj ne bom pisal o točno določeni kmetiji vendar vam bom malo kasneje zaupal, kako se do njih na enostaven način tudi pride.

 

Delo na kmetiji v Avstriji ter sezonska dela

Bodite pozorni na vaše prijatelje in vse v okolici, ko bodo omenili, da so obirali grozdje ali kaj podobnega na kmetiji v Avstriji. Tukaj morate takoj vprašati, katera kmetija to je in kako se do njih pride. To je vaš prvi korak, da si pridobite naslov. Takšne kmetije potrebujejo tudi osebje za polni delovni čas. ampak, če imajo polno oz. zasedeno vam bodo takoj povedali, kateri njihov drugi kmet oz. njihova konkurenca mogoče še potrebuje pomoč. Vrata se na takšen način kar hitro odpirajo.

 

Bencinska črpalka

Bencinska črpalka je lahko najboljši vir informacij. Če boste vprašali boste presenečeni, koliko tam vse vedo. Tako sem tudi sam veliko let nazaj prišel do velike kmetije. Namreč prijatelj je podedoval velike gorice in vina ni znal delati. Zato ga je po boljši ceni prodal avstrijskemu kmetu. Ufff … cena je bila veliko boljša, kot pa tukaj. Skratka na bencinski sem samo vprašal po velikih kmetih z vinom. Vse so mi povedali. še na Googlu so mi pokazali, kako se do njih pride. Super in enostavno.

 

Bodite radovedni in sprašujte

Res. Bodite radovedni in sprašujte. Naredite si plan saj si boste le tako našli delo na kmetiji. Lahko je sezonska, ob vikendih ali priložnostna. Ker ta dela so dobro plačana. Res, da se dela vendar je plačilo tukaj toliko lepše. Kar se dela tiče – je bolj enostavno kot pri nas v Sloveniji. Vas ne bodo oželi do zadnjega atoma moči, potem pa še jamrali, da nimajo več denarja, da bi vam plačali. Ne. Tega v Avstriji ni. Vsakomur priporočam, da sam raziskuje, saj bo le tako sam našel to, kar mu najbolj ustrezalo.

 

Kako naprej za delo na kmetiji v Avstriji?

Iščite in poslušajte, če kdo govori, da je delal v Avstriji. Edino ne vem, kako zelo vam lahko pri vsem tem pomaga sam splet ter spletne strani kmetij v kolikor jih imajo Sicer so tam kontakti in jim lahko pišete ali pokličete. Vendar je osebni prvi stik – najboljši stik. Tudi ne vem, če boste potrebovali kašen življenjepis 🙂 Upam, da ne. Njih zanimajo samo pridne roke ter znanje, ki ga že imate. Ampak v začetku so pridne roke izjemno dobrodošle. Vendar se morate zavedati, da, ko bo prišlo do vaše cene oz. plačila … tudi tukaj imate malo prostora in zahtevati, kakšen Euro več. Da se pogajati.

 

Kaj pa Slovenska zakonodaja?

O tem pa vam ne morem prav nič napisati. Ne vem ali vas bodo prijavili ali kako drugače? To se morate sami pozanimati. Je pa fajn in zelo dobrodošlo, da si pridobite odlične informacije glede vsega tega ter birokracije. Verjetno je potrebno oz. zagotovo, če boste dobili denar v Avstriji za delo, da se to prijavi tudi slovenskemu davčnemu organu. Seveda. Tega ne smete pozabiti. Kako pa se to naredi pa sam ne vem. Pokličite jih.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Delo na kmetiji v Avstriji

Delo na kmetiji v Avstriji

Delo na kmetiji v Avstriji

 

Kaj pravijo drugi :

– – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Kje naj iščem za delo na kmetiji v Avstriji? Kam naj grem oz. na koga naj se obrnem, da mi bo svetoval. Hvala lepa.

– – – – – – – –

… tudi sam iščem delo na kmetiji a Avstriji …

Lepo pozdravljeni. Tudi sam iščem delo na kmetiji a Avstriji.

– – – –

Ta virus nam je popolnoma zamešal štrene in vse, kar sem se sam dogovarjal v Avstriji.

– – – – – – – –

Tudi sam iščem delo na kmetiji v Avstriji.

– – – – – – – –

Delo na kmetiji v Avstriji

Povzetek :
Delo na kmetiji v Avstriji
Naslov :
Delo na kmetiji v Avstriji
Opis :
Ko oseba išče delo na kmetiji v Avstriji lahko doživi marsikaj. Najbolj pa to, da bo za delo spoštovan in cenjen.
Avtor :
Izdajalec :
Prošnja za delo
Logotip :
Posted in Tips – smart tips.