Delo na ladji

Delo na ladji

Delo na ladji

Delo na ladji je zelo dobro plačano. Kljub temu, da ste lahko na ladji tudi po 3 mesece skupaj je to idealna izkušnja in meni osebno je žal, da takrat, ko sem imel možnost le tega nisem izkoristil. Ker prijatelj je v teh treh mesecih spoznal marsikaj. OD tujih jezikov, do drugih kultur ter naučili so ga delati. Delati z minimalnim vložkov, vendar z maksimalnim učinkom. Na ladji je bil garderober, bil pomočnik v kuhinji … skratka skoraj deklica za vse. Tistih bolj odgovornih dela pa ni opravljal, ker niti zraven ni prišel. Niti ni imel te možnosti.

 

Delo na ladji je presneto dobro plačano

Prijatelj mi je zaupal, koliko napitnine je pridobil. Skoraj vsaki dan je kdo kaj dal za kakšno uslugo ali pa pri pomoči. Spal je zelo malo. Pa še to med obroki. Ta najboljši so mu povedali, kje in kdaj se lahko pridobi največ denarja od potnikov. Poslušal jih je in res … služil je.

Nekaj primerov, kje je služil z napitnino :

#1 – dostava pijače ob bazenu
Saj so bili natakarji in barmani, ki so za to skrbeli. A ladja je bila velika. Tako velika, da je tudi on lahko prinesel kakšno pijačo, nekomu, ki mu je za to dal napitnino. Pa če je bil euro ali manj, vse je vzel in bil zelo hvaležen in srečen.

 

#2 – podarjanje kondomov
Ker ni smel prodajati, jih je zato podarjal in prosil za napitnino. To je bil njegov posel življenja. Saj so na ladji bile trgovine, a komu se je dalo iti in iskati trgovino po kondome. Ko je spoznaval potnike – stranke je vsakomur povedal, če bodo kaj potrebovale jim bo takoj pomagal. Med tem je omenil kakšno pijačo, kondome in hrano. To so si vsi zapomnili in kasneje tudi pokoristili.

 

#3 – pomoč starejšim ali invalidnim potnikom
Tukaj je sam priznal, da ni nikoli vzel ali hotel napitnine. Za to delo je bil plačan s strani ladje. Tudi na koncu ga je nadrejeni zelo pohvalil in ponudil stalno delo, ker se je res izkazal in prav vsi, katerim je pomagal, so ga pohvalili in tudi povedali, da ni hotel napitnine oz. prav nobenega darila. Ampak zahvalno napitnino je od nadrejenega vseeno dobil.

 

Delo na ladji je res razgibano

Seveda pa tudi tukaj obstajajo določene zakonitosti, ki jih oseba more imeti, če želi, da lahko dela na sami ladji. Predvsem ne sme imeti domotožja in biti mora nasmejana. Vesela in dobre volje. Pa še velik plus je, če oseba ne kadi 🙂 Da tudi to je eden izmed pogojev, da oseba ne kadi.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Delo na ladji

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.