Delo v Avstriji

Delo v Avstriji

Iščete delo v Avstriji? Nekaj malega, da boste lahko …

Delo v Avstriji

Delo v Avstriji je vedno bolj pomembno in aktualno!
Tudi sam Zavod že pripravlja napotke, da bi svojim državljanom pomagala do dela v Avstriji. To je lepo vendar se naj raje pobrigajo, da bo zakonodaja v Sloveniji boljša in delovna sila ne bo odhajala v tujino.

delo v Avstriji

delo v Avstriji

 

Zakaj sem tako kritičen?

Preprosto zato, ker se tukaj boriš za vsaki evro in sam delodajalec lahko hodi po tebi. Ti, kot zaposleni imaš bolj malo pravic. Vse ostale pravice si lahko najdeš nazaj preko sodišča, a le, če imaš denar za odvetnika in celotno proceduro.  In tukaj se v 97% zatakne. Ni denarja za tožbe. In oseba požre ponos, pusti nekaj eurov pri delodajalcu in išče delo drugje. Tega v tujini ni. Tega v Avstriji ne dovolijo.

 

Delo v Avstriji ima tudi drugo plat

Srečavam veliko ljudi, ki so bili zaposleni v pri delodajalcu v Avstriji, so odšli na bolniško in dobili odpoved. In to v roku 15 dni. Ta podatek me je sicer presenetil, vendar teh podatkov na mail dobivam vedno več. Vendar so vsi dobili celotno plačilo do centa plačano. Vse. Tudi, če so imeli kakšno naduro so jo dobili plačano. In tukaj se Avstrijec ni šalil z nami in je plačal vse. Do zadnjega centa vse, kar je komur pripadalo. Žal pa so zraven dobili odpoved. Razlog tiči verjetno v tem, da je v proizvodnji veliko ljudi, ki pred tovarno čaka na delo. Podjetje se tega zaveda in to s pridom izkoristi.

 

Iščete sami delo v Avstriji?

Dobili ga boste. Malo samo potrpite. Poiščite agencije, ki zaposlujejo Slovence v tujini. Ti vam bodo znali pomagati. Tudi vam bodo povedali, koliko časa se čaka na sam razgovor ter ali vas sami vidijo na tem delovnem mestu.

delo v Avstriji

delo v Avstriji

 

Toliko na kratko

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh pa pišite mi kaj
Sandi
prosnja-delo.si

 

Iskane besede : delo v Avstriji

 

Mnenja na temo : delo v Avstriji
.

– – – – – – – – – –
Aldin, Šentilj
Lepo pozdravljeni. Zanimivi članki. Kje naj začnem za delo v Avstriji? Pravzaprav oba z ženo iščeva delo v Avstriji. Imate kakšne napotke?
– – – – – – – – – –

Tudi sama iščem delo v Avstriji …

Silva, Cerkvenjak
Spoštovani. Tudi sama iščem delo v Avstriji. Mi lahko pomagate oz. imate kakšen podatek, kje kaj iščejo? Nujno bi nekaj rabila. Sem fizično zelo sposobna in zdravstveno tudi. Tudi mi ni težko delati nadur in ob vikendih in v izmenah. Mislim, da delo v Avstriji res odpira novo priložnost za življenje. Hvala za odgovor in lp.
– – – – – – – – – –
Rok, Maribor – Tezno
Sam iščem delo v Avstriji. Mi lahko kako pomagate?
– – – – – – – – – –

ki od mene vzame še …

Brane, Ruše
Delo v Avstriji je lepo plačano. Tudi sam delam v Avstriji vendar edino me moti naša zakonodaja, ki od mene vzame še ….. Drugače pa je gori red in odlična disciplina. Se zelo pozna, da je zakonodaja zelo stroga in sam podjetnik se ne igra kar z delavcem.
– – – – – – – – – –

njihova delavka ponesrečila …

Andreja, Maribor
Lepo pozdravljeni. Sam sem zaposlena že nekaj let v Avstriji. Sicer moj delodajalec je še kar v redu, medtem, ko pa konkurenca ima res bolj strogega. Za tam vem, da se je njihova delavka ponesrečila in bila na bolniški. Ko je prišla na delo je šla najprej k direktorju, ki ju je nadrl potem pa dal delat na drugo delovno mesto.
– – – – – – – – – –Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Delo v Avstriji

5/5 - (8 votes)
Posted in Tips – smart tips.