Delo v kriznem času

Delo v kriznem času

Delo v kriznem času

Delo v kriznem času

Delo v kriznem času
Delo v kriznem času

Delo v kriznem času predvsem predstavlja nove in nenehne izzive, nove priložnosti ter prilagodljivost. Pravzaprav se gospodarstvo nenehno spopada s spremembami, kot so navadne motnje v v vsakdanjem poslovanju. Ali je to človek – zaposleni, lahko tudi zunanji partner ali pa sama sprememba zakonodaje. Vsekakor pa se dobra podjetja nenehno spopadajo s temi spremembami in tudi gledajo naprej, kot nekaj pozitivnega in ne na nekaj, kar jih bremeni.

 

Kaj delo v kriznem času sploh pomeni?

Gospodarstvo se spreminja. Tako se tudi spreminja beseda na sami prošnji za delo. Tako, kot smo včasih pisali prošnjo za delo – sedaj ne gre več. Je premalo. Še vedno slišim od oseb, da je dobra prošnja tista, ki poudarja kakovost in se drži pravila “manj je več” v realnosti le ni tako. Ne ni. V realnosti je “več je boljše”.

 

Ampak zakaj?

Tukaj vam bom podal realni primer. Recimo, da si iščete partnerja preko spleta. Ali boste takoj zagrabili brez slike za osebo, ki bo napisala samo “imam BMW” ali pa boste od njega hoteli izvedeti kaj več. No sedaj smo na tistem “manj je več”. Imate podatek “imam BMW”. Ampak ali je to za vas dovolj? A vam ta podatek res koristi? Vas ne zanima, kakšno delo ima? Kje je doma? Še bolj pa, kako izgleda? No, če greste naprej po teh podatkih potem ste na poti “več je boljše”.

 

In kje ste vi?

To, kar drugi pravijo pa tega ne delajo – ne verjemite jim. Včeraj sem bil na podjetju, ki vsaki dan išče osebe, da bi jih zaposlili. Namreč veliko podjetje je tako slabo delalo z zaposlenimi, da se je to razvedlo po vsem Ptuju in okolici. In sedaj delavcev ni. Potem pa mi kadrovska reče “jaz nekoga z velikim življenjepisom ne bi zaposlila!“. To je laž. Ker ga je. Ta oseba še zaposli tistega, ki pride tja in reče, da bo prišel delat, vendar se ne bo pretegnil. In ga zaposli. To pa zato, ker ga prekleto potrebuje. Potem pa meni to govori. Meni, ko so me prosili, da jim pomagam najti delavce.

 

Delo v kriznem času ter vi?

Delo v kriznem času
Delo v kriznem času

Kje ste vi? Kakšen je vašo stanje. Ali ste zaposleni in iščete nekaj boljšega? Ali pa ste brezposelna oseba ter išče in išče, da bi vsaj dobila neko delo. No v vsakem primeru vam lahko pomagam. Samo pisati mi morate. Potem pa lahko gremo naprej. Da naredimo naslednje korake. No vsakomur ne morem pomagati. To žal ne. Vem, da je želja nekaj, a izkušnje in znanja pa dokazujejo svoje.

 

1 – pisala mi je oseba brez izobrazbe ter želi prošnjo za delo tajnik

Kaj naj bi tukaj napisal? Oseba še niti primerne izobrazbe nima, kaj šele, nekaj delovnih izkušenj. Žal tukaj nisem mogel pomagati.

 

2 –  trgovka, ki bi rada delala v administraciji

Tudi pri tem primeru nisem mogel pomagati. Enostavno ne vem, kaj naj napišem, ko pa ima oseba trgovsko šolo, 2 meseca dela v Šparu in ta oseba bi hotela delati v administraciji pri čemer so zahtevali 5 let delovnih izkušenj ter znanje Pantheona.

 

3 – pa še več je takih primerov

Če ne gre, pač ne gre. Vsaj jaz ne znam, kaj bi napisal, da bi oseba prišla do razgovora. Bi razumel, da bi oseba sama izkazala interes pa naredila kakšen tečaj ali izobraževanje. Ne. Tukaj je bila samo želj in tisto “saj me bodo že naučili“. Žal pa jaz za to nisem.

 

Saj vem, da ni lahko

Ostanite na tleh. Na realnih tleh. To, kar iščejo podjetja, to res iščejo. Iščejo takšen kader, ki že ima neko osnovo. Ker, če tega ne bi iskali bi napisali oglas popolnoma drugače. In to moramo razumeti in spoštovati. So pa tiste zahteve, ko pa nekoga lahko pripelje dlje do cilja, kot nekoga drugega. Seveda pri tem mislim, dodatna izobraževanja, ki jih oseba sama naredi. To je velik plus in to pritegne vsako podjetje.  Zato se je potrebno tudi zamisliti in potruditi, da bo gradivo vaše in bo pisalo samo o tem, kje lahko samemu podjetju že takoj pomagate.

 

Vi te napake več ne boste delali, kajne?

Ne vi tega več ne boste delali. Ker sedaj veste, kje so napake in katere to so. Vendar je težko dalje, kajne? Zato predlagam, da mi pišete. Tukaj vas se rabi biti strah. Pišite mi in pošljite vse, kar imate in kar pošiljate dalje. Od mene boste dobili brezplačni komentar na gradivo. Lahko, da bo komentar boleč, lahko da ne. In potem ste na vrsti spet vi. Ker dobili boste komentar od osebe, ki se na to dejavnost spozna. Dela v tem. Dela s strankami in dela z osebami na tej problematiki.

 

Da. jaz vam lahko in znam pomagati.

Pišite mi. Tako bo najlažje tudi za vas. Saj si želite neko bližnjico ali ne?

Pišite mi tukaj : pomoc.zaposlitev@gmail.com

 

In kje vam lahko pomagam jaz?

Da. Tukaj in na tem področju vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi, ker nekaj v vašem gradivu šteka. 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Delo v kriznem času

Delo v kriznem času
Delo v kriznem času

…. ste mesec dni pomagali pri prošnji za delo …

G. Sandi zdravo. Meni pa ste mesec dni pomagali pri prošnji za delo. Od takrat dalje sem prišla do razgovora in včeraj sem začela delati 3 mesečno poskusno obdobje dela. Zelo sem vesela in res hvala za vso pomoč ter vso podporo. Nevenka, Kranj

… sem bila pripravljena in pogovor je stekel  …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za vse in ves trud ter vso pomoč. Sem včeraj bila na razgovoru v računovodskem servisu pa so me takoj in prvo prašali, kako to, da sem od prejšnjega podjetja šla vstran. Enako ste mi vi povedali, kaj jih zanima. Zato sem bila pripravljena in pogovor je stekel brez problema. Tudi sem jim povedala, kaj ne pričakujem in česar si ne želim. Povedali so, da se tega zavedajo in da, kot ekipa dela na tem, da se to ne dogaja. Naslednji sestanek imam s sodelavci naslednji teden. Potem pa akcija. Hvala vam, Simona iz Šentjurja

… poklicali so me na razgovor …

G. Sandi full hvala za vso pomoč! Super ste. Poklicali so me na razgovor! Super!!! Anamarija, Leskovec pri Krškem

… in deliti z menoj ter me naučiti …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Razgovor je bil enkraten. Čeprav mi nekaj znanja manjka, so ga pripravljeni deliti z menoj ter me naučiti. To, kar pa znam pa so bili zelo veseli. To jim tudi najbolj manjka. Vendar mislim, da nekih novih zadev ne bom rabila se učiti, saj to, kar potrebujejo in jaz znam – tega dela imajo veliko. Kar je meni v prid. Hvala za pomoč in vse ter tudi to, da sva se slišala in šla skozi. Mateja, Mengeš

… sem pisanje motivacijskega pisma …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Jaz pa sem pisanje motivacijskega pisma prepustila kar vam. In moram napisati ter povedati, da je zelo obrodilo sadove. Od 7 poslanih življenjepisov sem bila povabljena na 2 razgovora. In to je super. čeprav sem pa spoznala, da to niso podjetja s katerimi bi delala. A je super, ker iščem in pišem naprej. G. Sandi hvala. marija, Krško

5/5 - (7 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri