Delo v pisarni brez izkušenj in znanja

Delo v pisarni brez izkušenj in znanja

Delo v pisarni brez izkušenj in znanja

Delo v pisarni brez izkušenj in znanja
Delo v pisarni brez izkušenj in znanja

Da. Delo v pisarni brez izkušenj in znanja. Kako je to mogoče? Obstajata samo dve možni razlagi. Tretjo pa sem si sam izmislil oz. mislim, da je ta najbolj verjetna.

 

# 1 – Veze in poznanstva

To je zelo močna razlaga. Oseba je delo dobila samo zaradi vez in poznanstev. Nekaj razlag, kaj pomeni delo vez in poznanstev.

  1. Direktor direktorju naredi dober posel in v zameno prosi, da zaposli nekoga iz njegove družine. Pri tem pa je pogodba tako velika, da se drugemu direktorju zelo splača in se sploh ne ozira, kaj bo ta oseba delala in kaj sploh zna. Samo, da je tam, pa četudi ni … njeno delo je plačano s strani pogodbe drugega podjetja.
  2. Direktor pokliče druga direktorja ter prosi, da vzame osebo, katero predlaga.

 

# 2 – Direktne veze

Tukaj gre predvsem, da samo podjetje zaposli osebo preko vez oz. priporočil oz. po nareku predsednika uprave ali katere druge institucije znotraj podjetja. Po domače, razpiše se delovno mesto potem pa kadrovski direktor predlaga predsedniku uprave, naj zaposli to osebo.

 

# 3 – Skok čez plot ali ljubica ali …

Ufff … tukaj je lahko veliko razlogov. Vendar sem včasih skoraj prepričan, da je oseba dobila delo o katerem nima pojma samo in zgolj le zaradi tega, da je v pisarno ob direktorju. Ta oseba nima tudi ne nekih zadolžitev. Še za kavico ne. Direktor je raje poklical po telefonu drugo osebo, ki je bila tri pisarne vstran, da je prišla vprašati, kaj bomo pili in da je celo prinesla. Ampak važno je, da jo ima direktor ob sebi vsaj toliko časa, dokler ne gre domov. Žalostno, kajne?

 

Delo v pisarni brez izkušenj in znanja

A imate tudi vi podobne izkušnje? Da ste prišli v neko podjetje ter naleteli na delavca, ki ni vedel nič o tem, kar ste ga vprašali? Jaz veliko krat. Seveda mi pri tem gre na smeh oz. včasih tudi osebo vprašam “kakšne pa so vaše zadolžitve oz. kakšne naloge pa vam zaupajo oz. s katerega delovnega mesta pa ste? “. Pri tem dobim zelo hecen odgovor. Sem pomočnica in to je to. Za vse ostale informacije pa se obrnite na drugo osebje.

 

prošnja-za-delo

 

Ali se da preko tega priti oz. vsaj priti na razgovor?

Ne. Vsaj jaz ne znam. To pa priznam. Čeprav vsa moja konkurenca piše, da se pride do dela tudi mimo vsega tega in ne vem še kaj … jaz to priznam, da mimo ega pa ne znam. Ne vem, kako naj izpostavim nekoga, če pa podjetje v osnovi ima nagledanega in nastavljenega zaposlenega. Pa lahko je zlata prošnja … ne bo vžgalo. To je zelo podobno, kot v politiki. Če se politik odloči zamenjati osebo – jo bo. In na tisto delovno mesto bo dal osebo, ki si jo je sam izbral pa ne glede, kako dober je. Mogoče je še kje boljši kandidat, a ta ne bo prišel v vrsto.

 

Kaj sedaj?

Potrebno se je zavedati, da so težki časi. In sama podjetja snujejo nove bojne strategije, ki jih bodo poganjale naprej. Tudi razvijale se bodo in širile. Gospodarstvo bo. Vendar se bo malo spremenilo in veliko se bo potrebno prilagajati. Tudi sama miselnost do novega zaposlenega bo malo drugačna. A izpostavim, da pa nekaj se ne bo spremenilo. Direktor niti kdo drug ne bo imel Več časa, kakor ga je imel nekaj časa nazaj. Ne. V to verjamem oz. sama izkušnje in pogovori vse kažejo na to. Zato je priporočljivo, da samemu direktorju, če mu želite pomagati in skrajšati čas – ponudite nekaj, kar bo z veseljem prebral in vas poklical na razgovor.

 

Zato mi pišite – lažje vam bo

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Delo v pisarni brez izkušenj in znanja

Delo v pisarni brez izkušenj in znanja
Delo v pisarni brez izkušenj in znanja

 

Kaj pravijo drugi?

– – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Tudi sama iščem delo v pisarni. Pri tem nimam ne izkušenj ter nič znanja. Kako naprej?

Lepo pozdravljeni. Hvala za mail. V vašem primeru – težko. 

– – – – – – –

5/5 - (1 vote)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri