Delo v trgovini

Delo v trgovini

Delo v trgovini. Nekaj vzpodbudnih besed za delo v trgovini.

Delo v trgovini

delo v trgovini

delo v trgovini

Vse bolj pogosteje se srečavam s problematiko oseb, katere bi želele delati v trgovini pa ne pridejo do razgovora. Tukaj lahko še posebej izpostavim osebe ženskega spola, ki preberejo prosto delovno mesto v tisti trgovini, ki jo zelo rade obiskujejo.

 

Nekaj napak v sami prošnji za delo za delo v trgovini

Prva napaka je predvsem ta, da se oseba ne zna predstaviti tako, kot si jo želi prebrati sam delodajalec. Veste eno je to, kar si vi želite opisati o sebi, drugo pa je to, kar želi sam delodajalec od vas resnično prebrati.

Tukaj vam lahko povem realni primer, katerega vi srečujete vsaki dan. Če gledate TV in novinar vpraša politika nekaj določenega in ta potem veliko pove, a na koncu sami ne vemo, kaj je povedal … -> to je to. Skratka treba je povedati lepo in določeni in fokusirano.

 

Izobrazba za delo v trgovini

Ker sedaj za delo v trgovini ne potrebuješ trgovske šole. No tega je že nekaj let. Poznam podjetje, ki ima velike trgovine v več kot 100 prodajalkami. Od tega ima izobrazbo – trgovka samo  11 oseb. Vse ostale so druge izobrazbe. Je pa priporočljivo, da na tem delovnem mestu že nekaj več veš o artiklih oz. produkti, kateri se prodajajo. Predvsem mislim za trgovine z modnimi dodatki. Tukaj vsak direktor išče osebo, ki ima oči za modo in stil. Ki lahko stranki svetuje, kaj ji paše in kaj ne.  In če imate te oči in tega ne napišete … zakaj ne? Napišite to.

 

Za zaposlitev v trgovini potrebujete vsaj malo motivacije

Delo z ljudmi je čedalje težje. Stranke imajo vedno občutek, da so kralj v trgovini in da je prodajalec njihov sluga. Vendar temu ni tako. Prodajalec je samo vljudna oseba, ki ti želi pomagati in ponuditi storitev. Če pa z izdelkom nisi zadovoljen pa o tem ne moreš kriviti prodajalca, kajne? On ni odgovoren za robo, ki kupcu ne ustreza. In tukaj se ponavadi sami kupci znašajo na samega prodajalca, ko pa v resnici ni kriv in nima druge izbire. Vedno se sprašujem, zakaj v tem primeru kupec ne pogleda na etiketo uvoznika in ga direktno pokliče in njemu pove, kakšno škart robo uvaža 🙂
In v takšnih primerih sam prodajalec vedno potrebuje dodatno motivacijo, da sploh naslednji dan želi priti v službo oz. na delovno mesto.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 Tema : Delo v trgovini

delo v trgovini

Prošnja za delo

Res hvala lepa, da ste verjemi v moje sposobnosti in me vzpodbujali in pomagali pri mojih korakih. Hvala lepa!

Iztok

default image

Hvala pri pomoči

Lepo pozdravljeni. Hvala lepa, da ste mi pomagali pri prošnji za delo. Z vašo pomočjo sem hitreje oz. sedaj sem sploh prišla do razgovora ter dobila 3 mesece poskusnega dela.

Tamara

default image

Hvala za vse

G. Sandi - hvala za vse. Hvala za pomoč. Hvala za pogovor in tudi to, da ste mi povedali, kakšne so moje pravice ter kaj moram narediti. Sedaj, ko sem zbrala pogum in jasno povedala, so do mene prav drugačni. Boljše je. Super je! Hvala vam iz srca in za ves čas, ki ste mi

Klavdija

delo v trgovini

Prošnja za delo

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej

delo v trgovini

Prošnja za delo in pomoč

Lepo pozdravljeni. G. Sandi mi je marca pomagal pri prošnji in danes lahko z veseljem napišem, da sem začela prihajati na razgovore v tem mesecu pa začela delati. Sandi čudoviti ste!!! Hvala vam iz srca!

Veronika

 

 

delo v trgovini

delo v trgovini

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.