Delovno mesto nabava

delovno mesto nabava

Delovno mesto nabava je zelo raznoliko in zelo dinamično. Zahteva tudi veliko splošnega znanja o samih produktih, ki se prodajajo dalje.

Delovno mesto nabava

Delovno mesto nabava je lahko tudi zelo stresno. Saj ste izpostavljeni celotni logistiki. Imam prijatelja na tem delovnem mestu pa mu včasih kdo res razžre živce.

 

Biti nabavnik v podjetju je zelo raznoliko

Delovno mesto zajema tudi testiranje novih artiklov oz. izdelkov. Hkrati pa mora bitu malo usposobljena, da lahko ugotovi samo kvaliteto. Pri tem pa je tudi odgovoren za pravočasno izvedbo naročil. Ker, če nabavnik dobi naročilo in da prepozno pošlje iz podjetja je za to odgovoren on.

 

Nabava v prodaji

Nabava v prodaji je odgovorno delo. Oseba mora načrtovati nabavo, kakor tudi raziskovanje nabavnega trga. Pri tem imam v mislih predvsem, da si nabavnik pridobi različne ponudbe od podjetij, kateri imajo artikel, ki ga želi kupiti. Pri tem, če je nabavnik dober se mora zmeniti za dobro ceno. Saj veste, da lahko dober nabavnik v podjetju veliko prispeva k samemu dobičku ravno pri tem, da znižuje same nabavne stroške.

 

Delovno mesto nabava 2.0

Prijatelj nabavnik v podjetju mi je zaupal še kaj več. Predvsem to, da mora paziti na letne čase in tudi na vremenske pogoje. Vedno ima v rezervi pripravljeno akcijo, če pride do močnih poplav ali dežja.  Hkrati pa to delovno mesto zahteva tudi poznavanje trga, konkurence ter predvsem tržne niše. Hkrati pa je prisoten pri dodajanju artiklov v akcijo.

 

Delovno mesto nabava in odnosi

Nabavnik veliko sodeluje z zunanjimi poslovnimi partnerji. Pri tem je glavno, da ima zelo dobre, če ne odlične razvite poslovne odnose s poslovnimi partnerji.

 

Tukaj je en lep primer :
Nabavnik že nekaj let odlično sodeluje s poslovnim partnerjem. Pri tem je nabavno podjetje prišlo malo v finančne težave. Čeprav so imeli razprodane partnerjeve artikle, si jih v takšni količini niso mogli kupiti. Zato so partnerja prosili, ne da jim zniža – ne-ne, prosili so ga, da jim da več artikov pri tem pa se odplačilni rok poveča. Skratka nova pogodba. In poslovni partner je to pogodbo sprejel. Povedal je, da je sprejel novo pogodbo samo zaradi dolgim in odličnih let sodelovanja.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

delovno mesto nabava
delovno mesto nabava
Delovno mesto nabava
Delovno mesto nabava
Rate this post

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri