direktor

Direktor si vzame 30 sekund časa za vašo prošnjo za delo

Direktor si vzame 30 sekund časa za vašo prošnjo za delo – to je laž!

Direktor si vzame 30 sekund časa za vašo prošnjo za delo

To je največja laž, ki vas spremlja lahko že od prve delavnice preko Zavoda za zaposlovanja dalje. Temu ni tako. Tukaj je nekaj dokazov. Izpostavljam, da je sama prošnja za delo na dveh listih. In ne krajša na enem listu, kot priporočajo strokovne osebe.

 

Kaj imate vi rajši?

Obisk pri avtomehaniku.
1) Naredil vam bom servis avtomobila
ali
2) Naredil vam bom servis avtomobila, saj je potrebno zamenjati; olje, filtre, pri tem pregledamo, če so pnevmatike pod pravilnim tlakom, preverimo ali luči pod pravilnim kotom svetijo, preverimo zavorno tekočino, … na koncu pa vam avto še lepo ročno operemo.

 

Obisk pri zavarovalnem agentu
1) Sedaj imate zavarovan avto
ali
2)Sedaj imate zavarovan avto; osnovno zav., vsa svetlobna telesa, proti divjati ter asistenco na cesti. Dodatnega zavarovanja voznika AO+ pa niste hoteli imeti.

 

Obisk pri zdravniku
No tukaj vemo, da so zdravniki hitri. Vendar je veliko negovanja na temo, da so zdravnik za nas ne vzame čas ali pa nas niti ne pogleda. Kaj šele, da bi nam določene zadeve obrazložil.

 

Torej, kaj ste se zgoraj odločili. Kaj imate vi rajši? Zapakiran paket ali razdeljen paket? jaz osebno imam raz razdeljen paket, saj potem vem, kaj lahko pričakujem in kaj moram imeti.

 

Zelo enako je pri samem direktorju. Ta bo še bolj skrbno prebral celoto. Razlog – tukaj je v igri DENAR in zakomplicirana zakonodaja. Pri dolgih prošnjah direktor prebere vse.
Še ena zanimivost. Nekateri si prošnje nesejo domov, da jo še tam preberejo.

 

Govorimo o tem, da si direktor vzame čas za prebrano literaturo

Veste veliko sem z direktorji. In tudi veliko berem. Pri tem spoznavam, da nekatere objave na temo zaposlitev in vse kar k temu spada pišejo ljudje, ki so v pisarnah. Ki niso bili na terenu. Ti ljudje tudi nimajo realnega stika z zunanjim poslovnim svetom, ki se spreminja.

 

Torej teh 30 sekund

Če se pogovarjate z direktorjem želi imeti točne in takojšne informacije. Brez ovinkarjenja. To je pogovor. Ko pa oseba dobi v roke prošnjo za delo jo pogleda in preleti v zelo kratkem času. Ker so prošnje enake in monotone si res vzame malo časa. Če pa oseba dobi v roke prošnjo za delo, ki je stilsko lepa in že naslovi veliko povedo, potem pa si vzame čas. Zato, ker ga zanima. Zato, ker ga zanima, kaj vse ta oseba zna in mu lahko takoj ponudi. Kakšna znanja in rešitve ponuja. Morate tudi vedeti, da je sam razgovor samo končno spoznanje ali soupadate v ekipo ali ne. Bistvo razgovora je samo. Da vas direktor osebnostno spozna. Ker za znanje že ve. Osebnost pa mora tudi začutiti. In, če se tukaj vse lepo poklapa ste delo dobili.

 

Razgovor

Na razgovor ste prišli, ker ste ponudili znanje in delovne izkušnje. Na razgovor ste prišli tudi, če ste kaj napisali o sebi.

 

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 

Tema : Direktor si vzame 30 sekund časa za vašo prošnjo za delo
.
– – – – – – – –
Alenka, Celje
Lepo pozdravljeni. Tudi meni so povedali na Zavodu, da si vsak vzame zelo malo časa za prošnjo ali življenjepis.
– – – – – – – –

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.