Dobra prijava na delovno mesto

Dobra prijava na delovno mesto

Dobra prijava na delovno mesto

Dobra prijava na delovno mesto ima dve dobri osnovi. Prva je ta, da se že v začetku pove, da znate. Druga pa je ta, da se pove, da že lahko takoj pomagate.

 

Dobra prijava na delovno mesto

Dobra prijava na delovno mesto

Dobra prijava na delovno mesto

Težko je imeti eno prošnjo, ki jo pošlješ kamor hočeš. To ne gre oz. vsaj ne deluje. A zakaj? Ker za delovno mesto ključavničar je drugačna prošnja od delo na CNC stroju. Tudi delo v proizvodnji je drugače, kot vožnja ročnega viličarja. Drugačno delovno mesto zahteva svojo prošnjo za delo. Tudi delo v pekarni je drugače od prodaje kruha. Je drugače in zato je potrebno, da je vsaka prošnja razred zase. Tako zase, da paše v segment za katerega želimo, da bomo izpostavili in prišli do dela.

 

Prošnja za delo pomočnik zidarja ni enaka prošnji za delo zidarja

Ni. In treba nagovarjati drugače. Pred časom sem dobil prošnjo za delo pomočnika električarja. Seveda je pomočnik. Rabi nekaj časa in izkušenj, da bo samostojni električar. Seveda pri samostojnem električarju lahko veliko napišeš, kot pa pri pomočniku ne. A lagati se ne sme. Tudi tisto znanje, kot pomočnik je veliko vredno. In je. Vendar treba napisati drugače. Tako drugače, da bo direktor vedel, da je oseba pomočnik, hkrati pa mu lahko odlično pomaga. In zaradi tega se pride do razgovora. To je vsa umetnost.

 

Pišite o tem, kar direktor želi prebrati

Samo to. Pišite samo o tem. Če podjetje oz. direktor išče osebo za delo v proizvodnji -> pišite o tem. Če direktor išče osebo za delo na terenu -> pišite o tem.

 

 

Katere odlične lastnosti ima dobra prijava na delovno mesto

Predvsem se fokusira na tisto delovno mesto, ki ga oseba želi zasesti. Hkrati pa že lahko takoj spoznamo, da je oseba delavna in ima razvite delovne navade ter je nekonfliktna. Da se zna vklopiti v ekipo. Da je tako komunikativna, da se z njo da pogovarjati in rešiti določen problem. Podjetje ne zanima, kaj vse ste delali pri konkurenci. Njih zanima, kaj boste ponudili že takoj njim. In seveda se vedno sprašujete zakaj nekoga zanima, kaj sem bom ponudil njemu, ko pa mu lahko enako ponudim, kot sem njegovi konkurenci. Ne. Ni tako. Praksa je pokazala svoje zobe. Osebe se vmes spremenijo in postanejo drugačni.

 

A potrebujete dobro prošnjo za delo?

Tukaj vam lahko pomagam jaz. A ne zastonj. Ne- ne. S tem je preveč dela. Edino lahko vam brezplačno pokomentiram vaše gradivo. To pa sploh ni problem. Tako boste videli, kaj se da spremeniti in izboljšati.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Dobra prijava na delovno mesto

Dobra prijava na delovno mesto

Dobra prijava na delovno mesto

 

 

5/5 - (13 votes)
Posted in Tips – smart tips.