Dodatno delo ob vikendih

Dodatno delo ob vikendih

Dodatno delo ob vikendih

Dodatno delo ob vikendih je lahko zelo naporno. Oseba dela ves teden za drobtinico kruha, da mora še ob vikendih delati, da plača položnico.

 

Dodatno delo ob vikendih

Dodatno delo ob vikendih
Dodatno delo ob vikendih

Čedalje več oseb je primoranih, da si novo ali drugo delo najde tudi ob vikendih. Poznam primere, ko oseba dela 40 ur na teden, ob vikendih pa čisti pisarne. Ali pa gre pospravljat stanovanje. Ne glede kaj, samo, da je nek dodaten zaslužek. In nekomu vsak EURO pride prav.

 

 

Dodatno delo ob vikendih ter nekaj primerom

Zidar

Med tednom zidar v podjetju, med vikendi pa fuša ter dela na črno od zidarije do krovstva. Vsepovsod je zraven, saj se spozna in je priden ter cele gneve gara. Vendar on ne dela, da bi preživel z malo plačo. Ne. On dela, da lahko vozi avto, ki stane več, kot 64.000€. Da, prav ste prebrali. Pač dela zato.

 

Frizerka

Ta je najbolj huda od vseh. Med tednom frizira, čez vikend, pa dela za eno izmed zavarovalnih agencij.

 

Strojnik

Ta je še bolj huda. Med tednom dela od 07.00 – 15.00, po tem času pa gre slikati pogrebe. Da. Na to panogo se je fokusiral in … če je pogreb 15.30 je on lahko že tam.

 

Noro, kajne?

Sedaj vidite, da so nekateri svoje hobije začeli tudi bolj uresničevati in kasirati. Zelo dobro se spomnim in smo se glede tega tudi začudili, ko je naš prijatelj na pokori slikal in snemal. Čeprav je poroka zato imela vse poskrbljeno, je on naredil najboljše slike. Res izjemne videje in to je bilo najlepše darilo. Tudi sami, ko smo videli album od priznanega ateljeja smo samo rekli “lepo je”. A, ko pa smo videli njegov album pa “wauu”. Zakon. In tukaj se je videla lepa razlika. Še sedaj imam sliko mene in družine, ko nas je lepo ujel na tej poroki. Čudovito. Res čudovito. Aja, a kaj dela moj kolega? Na CNC stroju je.

 

Torej za dodatno delo ob vikendih

Dodatno delo ob vikendih
Dodatno delo ob vikendih

Nekaj si morate najti sami. Lahko je čiščenje ali pa kakšna pomoč na kmetiji. Hecno se sliši, a tudi kmetje potrebujejo pomoč. Vsaka roka jim prav pride. In zato tudi plačajo. Če pa boste iskali podjetje, kjer bo dalo oglas, da je zaposlitev samo med vikendom, pa je to zelo težko. Tega podjetja ne delajo. Zato raje nekoga prosijo, da se le ta novica šiti od ust do ust. In, tako je lažje za vse. Če oseba sliši ima prednost ter mora jo izkoristiti. Poznam pa tudi take osebe, ki ful tečnarijo, da nekaj morajo delati ob vikendih, a do sedaj, ne glede, kakšno delo je bilo, ga niso sprejele. Tudi pomoč v kuhinji ne. Ne. Tudi tam ne.

 

Nekaj zagotovo je tudi pri vam?

Pomislite. Morate samo pomisliti, kaj bi želeli delati ali pa znate in bi to znanje lahko ponudili naprej. Ne poznam primera, ko bi podjetje zaposlilo osebo samo za vikend v svoji proizvodnji. Ne. Ne poznam takšnega primera. Poznam samo primere, ko nekdo iz svojega hobija in veselja dodatno dela med vikendom. Tukaj so tudi muzikanti. Tudi to je dober vir zaslužka. In nekaterim se zelo pozna, če na teden dobijo dodatnih 100€ ali več. Pozna se. In oseba to dela iz veselja.

 

Kaj pravijo drugi?

# 1 – živa nategancija

Lepo pozdravljeni. Moram se javiti in pokomentirati oz. dodati svoje mnenje. Tudi sama sem veliko iskala dodatno delo, a nič našla. Vsepovsod so maili, a ko pišeš, čakaš odgovor. Če pa že te potem pošljejo na neko spletno stran in tam moraš nekaj izpolnjevati in … a ko se pa pride do tega, da se napiše tudi TTR potem pa je konec. če bi oseba bila res zato, bi se javla, odpisala in se dogovorila. A to je pa živa nategancija. Zato pazite nase in svoj denar. Tako, kot je napisal g. Sandi – pazite na svoj denar.

 

# 2 – pazite nase

Bodite previdni, ker so tudi podjetja, ki znajo lepo izkoristiti. Pazite se tudi njihovih pogodb. Ni vreden denar, če te potem imajo v pesti. Res ni.

 

 

Kje ste ostali vi?

Kot prvo vaša prošnja mora biti odlična. Taka, da jo bo direktor prebral in bo takoj vedel, kdo ste ter kje mu lahko že takoj pomagate. Da bo že takoj prebral, kje mu lahko koristite! Potem bo lažje. Lažje za v naprej. In, če je vaša prošnja tak-tak potem to ni dobro. Ne odpira vrat. Dajmo se takole dogovoriti. Pošljite mi jo in dobili boste brezplačno mnenje, potem pa gremo naprej. Lažje bo. Verjemite mi, lažje bo za vas.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

 

 

Tema : Dodatno delo ob vikendih

Dodatno delo ob vikendih
Dodatno delo ob vikendih

… in deliti z menoj ter me naučiti …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Razgovor je bil enkraten. Čeprav mi nekaj znanja manjka, so ga pripravljeni deliti z menoj ter me naučiti. To, kar pa znam pa so bili zelo veseli. To jim tudi najbolj manjka. Vendar mislim, da nekih novih zadev ne bom rabila se učiti, saj to, kar potrebujejo in jaz znam – tega dela imajo veliko. Kar je meni v prid. Hvala za pomoč in vse ter tudi to, da sva se slišala in šla skozi. Mateja, Mengeš

… sva se slišala in šla skozi …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. hvala lepa, da sva se slišala in šla skozi. Le tako sem spoznala, kaj  je res narobe v mojem gradivu, hkrati pa imate prav, kot ste povedali, kako direktor gleda na prošnjo za delo. Hvala lepa za vso pomoč. Natalija

Dodatno delo ob vikendih
Dodatno delo ob vikendih

… sem prišla do razgovora …

G. Sandi hvala za pomoč. Super ste in zelo sem vesela, da ste mi pomagali, saj sem prišla do razgovora. Tudi vam vse dobro, Olga, Šenčur

 

Vas mogoče zanima tudi :

5/5 - (31 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri