Drugačna prošnja za delo

Drugačna prošnja za delo

Drugačna prošnja za delo

Drugačna prošnja za delo mora izstopati in veliko povedati o vašem znanju in tudi o tem, kje lahko samemu podjetju že takoj pomagate.

 

Drugačna prošnja za delo

Drugačna prošnja za delo
Drugačna prošnja za delo

Drugačna prošnja za delo je res drugačna in edinstvena. Ko se pogovarjamo o tem, katera prošnja za delo je boljša ali dovolj dobra se ne more kosati s tisto, s katero se pride do razgovora. Oseba lahko ima popolnoma zanič prošnjo za delo pa vseeno pride do razgovora ter kasneje do dela. Razlog je enostaven. Ni kandidatov in podjetja vzame prav vsakogar. Če pa je več kandidatov se pa lahko naredi neka lepa selekcija kadra. Pri tem pa drugačna prošnja za delo lahko znatno vpliva pri vsem tem ali bo oseba prišla do razgovora ali pa sploh ne.

 

Kje ste ostali vi?

Lahko, da je vaša prošnja drugačna. Kar je lepo in vse prav. A na koncu pa morate vsaj pri 15 poskusih priti do razgovora. Tukaj mislim do tistih razgovorov pri katerih vsaj delo ali pa v celoti izpolnjujete pogoje dela in pogoje oglasa, kar pač potrebujejo. Namreč smotrno je mišljenje, da bo oseba, ki nima nekih izkušenj, kar tako prišla do razgovora.

 

Pišejo mi frizerke

Da. Pišejo mi frizerke ali pa delavke brez poklica. Predvsem mi pišejo, da naj jim pomagam, ker veliko pišem o tem in veliko pišem o tem, kako dober in najboljši sem sam pri tem delu. Opa. Tukaj moram vsakogar ustaviti. O tem, da sem najboljši in da oseba 100% pride do dela in teh zadevah jaz ne pišem. Pišem samo o tem, kje lahko pomagam in tudi o tem, kako sem nekomu pomagal, da je prišel do razgovora in kasneje do dela. A vsak je individuum in vsak je razred zase. Vsak je svoj primer in za vsakogar si je potrebno posebej vzeti čas. Torej, če komu pomagam vsakomur povem, da ni nujno, da bodo rezultati. In, če to pričakuje mu žal jaz ne morem pomagati. Ne gre to tako. Skratka frizerka bi raba bila referentka na Ajpesu. Jojj … pa to je Ajpes. Tam so potrebni strokovnjaki, ki imajo izkušnje in vsa znanja, da ne pride do velike problematike. Pa tudi sam ne vem, kaj naj napišem, ko pa oseba nima pojma, kaj sploh Ajpes dela!

 

Tukaj tudi drugačna prošnja za delo ne bo pomagala

In takim željam tudi jaz ne ugajam in se ne trudim. Oseba mora nekaj imeti, da se lahko na tisti segment lepo sklicujem. Če pa tega ni pa kaj? Veste, če bi oseba res imela željo delati na Ajpesu bi si, kot prvo sploh pogledala, kaj Ajpes dela. Čemu ta ustanova služi in kako nam lahko pomaga. Kje pa je še tisto, kar bi morala, kot osnovo sploh znati. Če bi res imela tako željo bi se sama vpisala v kratek tečaj računovodstva ter v tem nadaljevala. Seveda, če bi imela željo. Pa je nima. V tem primeru ji je beseda “želja” bolj izgovor, kot pa bilo kaj druga.

 

Pa pustimo to

Kje ste ostali vi? Če ste na Zavodu in vneto iščete delo ter pišete in pišete ter ni odziva je z vašim gradivom nekaj narobe. Hudo narobe. Nekje se zatika. Nekje vas direktorji ne začutijo. Ne preberejo tistega bistva, zakaj vi. Ne dojamejo, da pa res želite delati za njih. Le kje se skriva ta napaka? Ta kratki nesporazum v vaši prošnji za delo. Mogoče je to en kratek stavek. Ali pa celotna vrstica. Kdo ve? Zato vam tukaj ponujam brezplačni komentar na vaše gradivo. Pošljite mi celoto in dobili boste neko informacijo. Še bolj pa ne rabite skrbeti, da se bom razpisal na celotnem romanu. Ne. Opisal bom na kratko. Tudi ne bom popravljal. Ne-ne.

 

Kaj želim povedati pod besedo drugačna?

Vsako prošnjo za delo je priporočljivo, da je spremenjena do te mere, da bo direktor vedel, da ste pisali njemu. Ne pa, da bo spoznal, da ste pisali nekomu drugemu. Pomeni, da priporočam, da se osredotočite na tiste besede in tiste probleme, ki jih podjetje ima. Le tam direktor išče rešitev in če boste vi pisali o tem ter kako mu lahko pomagate vas bo povabil na razgovor. Imate vsaj večje možnosti, kot pa vaša konkurenca, ki pošilja vse vsem enako.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Drugačna prošnja za delo

… da sami spoznajo, kako super je ta občutek  …

G. Sandi lep pozdravljeni. Meni ste pomagali in upam, da boste tudi drugim. Vsaj, da pridejo do razgovora in da sami spoznajo, kako super je ta občutek po tistem, ko te nekdo odpusti in sam ne veš, kako in kaj. Super ste in hvala za ves trud. Sabina, Kidričevo

Drugačna prošnja za delo
Drugačna prošnja za delo

… pomagali pri osebnem življenjepisu …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Pred časom ste mi pomagali pri osebnem življenjepisu. In tukaj je povzetek. Za vsako podjetje sem posebej prilagodil življenjepis in teh je bilo 7. Od tega sem prišel do 4 razgovor. Samo eno podjetje mi je ponudilo 3 mesečno poskusno delo, druga dva podjetja pa razgovor za v drug krog. Hvala za vse! Aleks, Maribor

Drugačna prošnja za delo
Drugačna prošnja za delo

… sem bila pripravljena in pogovor je stekel  …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za vse in ves trud ter vso pomoč. Sem včeraj bila na razgovoru v računovodskem servisu pa so me takoj in prvo prašali, kako to, da sem od prejšnjega podjetja šla vstran. Enako ste mi vi povedali, kaj jih zanima. Zato sem bila pripravljena in pogovor je stekel brez problema. Tudi sem jim povedala, kaj ne pričakujem in česar si ne želim. Povedali so, da se tega zavedajo in da, kot ekipa dela na tem, da se to ne dogaja. Naslednji sestanek imam s sodelavci naslednji teden. Potem pa akcija. Hvala vam, Simona iz Šentjurja

… poklicali so me na razgovor …

G. Sandi full hvala za vso pomoč! Super ste. Poklicali so me na razgovor! Super!!! Anamarija, Leskovec pri Krškem

5/5 - (2 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri