Enostavni življenjepis

Enostavni življenjepis

Enostavni življenjepis

Enostavni življenjepis

Enostavni življenjepis

Enostavni življenjepis je zelo priporočljiv takrat, ko gre za lažjo delo. Če pa je bolj zahtevno delo potem pa se morate izkazati. Pri tem se je potrebno zavedati, da je lahko enostavni življenjepis zgolj mala predstavitev vašega znanja. Če pa potem mislite “Saj se delodajalcu malo predstavim, potem pa  v razgovoru …” se motite. Do tega zelo težko pride.

 

Enostavni življenjepis

Veliko mi pišejo osebe, da potrebujejo enostavni življenjepis. Žal jim tukaj ne morem pomagati, ker ne bo nekega želenega rezultata. Namreč podjetja so zaprta za vse obiskovalce. Če jim boste poslali samo “nekaj malega” ni nujno, da jih boste navdušili tako zelo, da vas bodo poklicali na razgovor. Zato direktorji od vas želijo vedeti več, ker bodo le tako dobili vse informacije in vso potrebo po tem, da vas želijo spoznati.

 

Kdaj enostavni življenjepis ne pride v poštev?

Za delavna mesta :

  • administracija in pomoč v računovodstvu
  • pomočnik direktorja
  • prodajni referent
  • učitelj
  • programer
  • informatik

Skratka, kaj želim povedati in napisati? Ena stran je premalo. Razen, če nimate izkušenj. Potem pa se celota drugače predstavi.

 

Ali sami potrebujete enostavni življenjepis?

Lahko da ga potrebujete. Ampak, če bo bilo kdo poslal nekaj boljšega … imate malo možnost do dela. Tukaj se je potrebno potruditi po najboljših močeh. Izpostaviti vsa znanja, ki lahko bodočemu delodajalcu tudi koristijo. Še več. Mu prinesejo dobiček.

 

Razmislite

Do podjetja je težko priti. Da vam bodo odprli vrata jim morate poslati nekaj zelo konkretnega, berljivega in otipljivega. Če vse to znate napisati v kratkih stavkih – super. Ampak, če pa bo direktor v roke dobil nekaj boljšega si pa bo za tistega vzel čas. To pa vam lahko zaupam. Zanimalo ga bo. Zelo.

 

Konkurenca je velika

Sedaj je tako. Sama konkurenca je velika. Brezposelnih mislim. Pri tem pa se še na sam odprti oglas prijavi osebe, ki so zaposlene in tudi tiste, ki sploh ne ustrezajo pogojem. Torej … ko oseba dobi vse maile pred seboj se mu lahko zmeša. Preveč je tega. In kje naj začne? Točno tam, kjer mora. Prebere od začetka do konca. Če ga oseba ne pritegne, ga preloži. Samo tiste, ki ga zanimajo si pa shrani in potem v miru prebere ter naredi prvo selekcijo. Ko ima to, gre dalje in razvršča. Na koncu dobi 5 oseb, ki se mu najbolj dopadejo. In te povabi na razgovor.

 

Gre popolnoma za enostaven postopek

Veliko krat slišim “pa saj bi selekcijo lahko tudi jaz delal” … seveda bi. Potrebno je malo več hoditi v šolo in se dodatno izobraževati. Dobiti nekaj več izkušenj iz tega področja. In potem lahko to dela vsak.

 

Dovolite, da vam pomagam jaz

Lažje vam bo. Pa še določeni koraki se bodo hitreje poznali. Pišite mi. Lahko pa tudi ne. Vse je odvisno samo od vas. Pišite mi, ker vam bo lažje. Ampak, da vam ne bo pretežko … prvo mi pošljite vašo gradivo, da ga pregledam in brezplačno pokomentiram. Da boste dobili prve besede glede celotne vaše zadevice.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Enostavni življenjepis

 

Enostavni življenjepis

Enostavni življenjepis

 

 

 

Posted in Tips – smart tips.