Gorenje išče

Gorenje išče

Gorenje išče

Gorenje išče

Gorenje išče nove zaposlene. Jap .. na uho mi je prišel podatek, da Gorenje išče nove zaposlene.  Čeprav so jih nekaj časa odpuščali, jih spet iščejo. Gorenje je zakon. Tudi sam uporabljam predvsem njihove artikle in … bom tako napisal. Stari so že več, kot 10 let pa bi lahko samo podjetje imelo “staro za novo” in bi tako prišli do večje prodaje, jaz pa do boljšega artikla. Predvsem pečica. Čeprav sem pred 12 leti kupim njihovo mikrovalovno je še vedno ful dobra in uporabna. Ampak pečica … ta moja pa je že iz mode 🙂

 

Gorenje išče zaposlene

Ta podatek mi je prišel na uho od njihovih zaposlenih. Sedaj, če so se mi zlagali potem sem naredil napako, da to sploh pišem in izpostavljam. Ampak ne glede, kakšna je situacija, lahko vseeno probate priti v sam Gorenje sistem dela. Delo tam ni težko. je večino avtomatizirano in popolnoma prilagojeno tudi za vse tiste, ki se ne naprezate radi. Še bolj pa tudi za ženske. Da, tako dobro so sam sistem poenostavili.

 

Ko Gorenje išče, mora nekaj pametnega tudi dobiti

Pred časom sem se pogovarjal z odvetnikom. Rekel mi je “Sandi, če kar nekaj napišeš – to takoj vsak začuti. Če pa se res potrudiš pa stranka zazna, da ti je mar in ta občutek je tisti, ki podira rekorde”. In res. Ta odvetnik ima prav. Čeprav je odvetnik je dolg zaradi zapravljanja veliko večji, kot od večine. Pač matematika mu ne gre od rok. Zato mora trdo delati, da sploh pride na tisti minimum, da pokrije vse stroške. Torej … ko boste kaj poslali na Gorenje bodite prepričani, da je to vaše gradivo OK. Morate se potruditi in izkazati. Sedaj je tako – če s tem gradivom, ki ga imate ne pridete do razgovor mu nekaj manjka. Jaz na vašem mestu tega ne bi poslal. Ne res ne bi.

 

Kje ste ostali vi?

Delo je delo. Ne glede kakšno je. Če pa ste na toplem, imate priskrbljeno kosilo in delate za podjetje, ki ne zamuja s plačo … potem pa je to – to. Sicer priznam, da je moja prijateljica že delala v Gorenju, a samo en mesec. Potem pa se je samo še pritoževala, kako je tam delala. Kako je to delo brezveze in da ni mogla uporabljati telefona in … same pritožbe. Ker smo bili skupaj na pikniku in po nekaj nekaj dobrih špricarjih sem ji rekel “Občudujem Gorenje, da te je imelo en mesec. Jaz ti še otroka za 10 minut ne bi upal pustiti …”. Pa smo bili na začetku. Smeh in resnica. Pač ene osebe niso za delo v proizvodnji. Moja prijateljica … pa čeprav je prijateljica … je samo za doma. Aja … pa ko sem omenil piknik – bil je njen, a pekel sem jaz 🙂

 

Kako naprej

Pazite, kaj boste na samo Gorenje tudi poslali. Če vas zavrnejo in ne-pokličejo to ravno ni dobro za vas, ko pa želite delati in se izkazati s pridnimi rokami. Pri tem pa morate pomisliti tudi na samo referenco “Lej v Gorenju sem delal :)”. Jap … Gorenje je lepa referenca ne glede, kaj ste tam delali. Splača se to izkoristiti in pridobiti njihovo referenco. Ker potem imate boljše možnosti tudi za v naprej.

 

Kaj boste poslali

Nikar na Gorenje ne poslati, kar nekaj. To, kar boste poslali naj bo dovršeno. Naj bo nekaj, kar jih bo lepo prepričalo, da ste vredni za njihovega novega delavca. Morate se izkazati tudi v vaši prošnji za delo. Zato, da ne boste v negotovost vam nudim brezplačni pregled le te. Dobili boste konkreten podatek, kaj je OK in kaj ne. Kaj je preveč in kaj premalo napisano. Dobili boste drugo mnenje.

 

Dovolite, da vam pomagam jaz

Lažje vam bo. Pa še določeni koraki se bodo hitreje poznali. Pišite mi.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Gorenje išče

 

 

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.