Hinavščina na delovnem mestu

Hinavščina na delovnem mestu

Hinavščina na delovnem mestu

Hinavščina na delovnem mestu

Hinavščina na delovnem mestu

Hinavščina na delovnem mestu je vedno bolj pogosta. Pri tem pa sami spoznavamo in opažamo, da so hinavci ravno tisti, ki se ne trudijo. Še več. Jim je popolnoma vseeno za samo podjetje. a, ko pa tista druga oseba, ki se trudi, bolj gara in se žrtvuje … je bolj plačana za vse skupaj -> potem pa nastopi prava hinavščina. In to ravno od lenuha.

 

Hinavščina na delovnem mestu ter lenoba

Hinavščina na delovnem mestu + lenoba = velik problem, katerega se marsikatero podjetje sploh ne zaveda. Ampak, ko nekdo pride od zunaj in malo spremlja sam proces dela to takoj vidi. Že, ko se z delavci pogovarja ob kavici. To pride takoj na plan. Hote ali nehote. To takoj pride. Zaposleni začnejo kar govoriti. čeprav te ne poznajo in niti ne vedo, kdo si … oni ti lahko povedo prav vse.

 

Hinavščina na delovnem mestu ter kako naprej

Sama hinavščina je in bo prisotna. Vendar jo je lepo, da se odkrije in glede tega tudi pogovori s samim direktorjem. če je nekdo hinavec – tega mi ne moremo preprečiti. Pač taki je. Lahko pa celo drugače zavijemo in zapakiramo. Tako nas sama hinavščina ne bo potrla, ali pa še kaj drugega. Saj veste – hinavci so in bodo. Žal.

 

Nikar podati odpovedi!

Če imate podobne probleme tudi vi, nikar ne razmišljajte o tem, da bi podali odpoved od delovnega mesta. Nikar! Se ne splača. Obstajajo druge rešitve pri katerih se lahko celotna situacija znatno spremeni. Sicer pa … zakaj bi dali odpoved samo zaradi ene osebe, ki nima razjasnjenih osnovnih pojmov? Le zakaj? S tem ne boste naredili nič. To ni rešitev.

 

Če imate podobne probleme – pišite mi

Najbolj enostavno. Pišite mi. Nekateri bodo raje podali odpoved. A vi ne. Rešitve obstajajo. Zagotovo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.

Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Hinavščina na delovnem mestu

 

– – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Sama sem imela hinavca na delovnem mestu. Sicer o odpovedi nisem študirala, vendar je sama delovna klima bila res slaba. A za tega hinavca pa dobra. Pravi car je bil. A potem sem prosila g. Sandija za pomoč. Malo mi je celoto obrazložil. Sledila sem njegovim navodilom in celota se je spremenila. Znatno. Tega hinavca sedaj ni več. In super je delat.

– – – – – – –

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.