Hišnik plača

Hišnik plača

Hišnik plača

hišnik plača

hišnik plača

Tukaj je velika dilema, kakšno plačo ima hišnik. Malo sem poklical okoli in izvedel sledeče. Predvsem to, da so si plače v javnem sektorju nekoliko enake. Odvisno je od stopnje izobrazbe ter same delovne dobe. A, če ste na začetku – začetna plača.

 

Hišnik na OŠ ali vrtcu

Začenja se z začetno plačo. Vsaj v šoli ali vrtcu, katera spada pod šolo več ne morejo dati, ker ne dobijo sredstev od ministrstva. Je pa delo bolj enostavno, kakor nekdaj nazaj. Tudi urnik je lahko bolj prilagojen.

 

Hišnik na občini

Tukaj pa se zadeva malo spremeni. Tukaj pa sem spoznal, da lahko ima hišnik oz. vzdrževalec objekta drugačno plačo. A kljub temu kakih 30-50€ od minimalca od ostale konkurence. Torej, je že na boljšem.

 

Hišnik v ZD

Minimalec. Ker v zdravstvenih domovih zelo šparajo. Nekateri hišniki imajo celo izmensko delo. Lahko pa sam ZD ima zunanjega izvajalca. Če se dela preko tega je tudi minimalec + dodatek. Teh podjetij je vedno več. Še bolj pa se ta podjetja morajo truditi za ohranjanja strank, še bolj pa za zaposleno osebje. Ker, če ti gresta dva vstran to ni OK za samo podjetje.

 

Zasebna podjetja s hišniki in vzdrževalci

O tem sem malo zgoraj pisal. Ti morajo biti dobro plačani, ker, če imajo znanje so skoraj nenadomestljivi. Če si želi sam direktor privoščiti luksluzni avto mora tako plačati tudi samega zaposlenega. Ker, če ga ne mu za minimalca ne bo delal nihče v takih pogojih, kot jih lahko doleti. Pred leti sem spoznal hišnika, ki ima veliko vsestranskih izkušenj. Čeprav je takrat delal za minimalno plačo je v nekaj dneh sam list znatno preobrnil. Sam delavec je spoznal, da veliko odvisno od njega. In kaj mu je preostalo, kot da si je izpogajal  boljšo plačo in vse ostalo.

 

Končni rezultat na temo hišnik plača je lahko različen

Še bolj pa je različen za katerega delodajalca boste delali. Ker vsi ne delajo veliko in imajo lepo plačo.

 

Dragi moji.

To je toliko na kratko

Če ne pridete do razgovora mi pišite

Dovolite si, da vam pomagam jaz

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tem : Hišnik plača

Hišnik plača

Hišnik plača

 

Vaš komentar na tem : Hišnik plača

– – – –

Lepo pozdravljeni. Pišite raje g. Sandiju za pomoč, kot pa da se sami jezite ter spravljate v obup. Hvala za vse!

– – – –

Tukaj pa moram sam povedati, da hišniki imamo minimalno plačo in delamo vse. Tudi čistimo, če je potrebno pa se ne pritožujejo in jamramo. Če pa pošljemo prošnjo kam drugam pa so začudeni, kaj vse znamo. Da – hišniki smo osebe za vse. Še bolj pa se moramo znajti in veliko krat improvizirati s stvarmi, ki jih imamo na zalogi.

– – – – – – –

Imate mogoče podatek, kolikšna je plača hišnika?

– – – – – – –

Hišnik plača

Hišnik plača

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.