Hitra reakcija na prošnjo za delo

Hitra reakcija na prošnjo za delo

Hitra reakcija na prošnjo za delo

Hitra reakcija na prošnjo za delo je tista reakcija, ko vas direktor razume in si vas želi spoznati. To je to enostavno napisano. A kako pa je v resnici?

 

Hitra reakcija na prošnjo za delo

Hitra reakcija na prošnjo za delo
Hitra reakcija na prošnjo za delo

Hitra reakcija na prošnjo za delo je včasih res nemogoča. Ker ne glede, kaj oseba napiše ne ve, kaj je na drugi strani. Lahko smo popolni in res edini, ki znamo in lahko temu podjetju doprinesemo 200% izkoristek, bonus in dobiček. Ampak kaj se skriva zadaj za tem oglasom? Mogoče pa le ni to tako dobro, kot se prebere?

 

Težko je priti do razgovora

O tem pišem in govorim na odprti temi. Ampak pustimo vso to težavo. Posvetimo se raje temu, da imamo res napisano tako, kot treba. Pa mi oseba še na koncu reče “pa nisem prišla do razgovora ato je nekaj še narobe v mojem gradivu!”.A je res” vprašam? Mogoče pa le ni. Mogoče pa ne poznamo ozadja zakaj nas direktor ni povabil na razgovor.

Tukaj nekaj primerov zakaj oseba ne pride do razgovora, ki pa so … :

  • prevelika oddaljenost od delovnega mesta
  • starost
  • spol
  • politična naklonjenost
  • ni vez in poznanstev
  • ni priporočil
  • gradivo ne vsebuje slike in vsega dokazljivega materiala
  • oseba je delala pri konkurenci
  • direktor je preveril osebo pri drugem podjetju in dobil “neko” mnenje

 

Kaj pravite na te prepreke?

Da podjetje gleda na spol. Ali bo zaposlila moškega ali žensko. Če je pripadnik njegove politične stranke ali ne! Še bolj pa -> starost. In spet je nekaj preprek preko katerih mi ne moremo priti. Vsaj ne tako, da bi še o tem pisali. razumljivo pa je, da, če pa bi direktorja poznali pa bi bilo drugače. Res drugače. In to je to, o čem vam pišem. Težko je priti v neko veliko podjetje že takoj na neko vodstvo “vodje” ko pa so še drugi dejavniki, ki so potrebni, da vas oseba oz. nekdo sploh opazi.

 

Vi niste krivi, če ne gre

Ne niste. Mogoče ste krivi samo takrat, ko je vaše gradivo pisano samo za nekaj. Se niste osredotočili. Niste povedali, kje lahko že takoj pomagate podjetju. Tudi, če ste omenili besedo “mož, družina, otroci, hobijo, branje, tek, plavanje, …” potem pa ste malo krivi. Ker te besede ne pašejo v sam kontekst prošnje za delo. Vsaj ne tiste dobre prošnje za delo. In tukaj hitra reakcija na prošnjo za delo ne more biti tako hitra, ker direktorju niste dali dovolj dobrih informacij, da bi si vas želel spoznati.

 

Če ste oseba, ki išče magično palčko -> jaz je nimam

Zaprite to stran. ne res no. Zaprite in pojdite iskati dalje. Jaz te magične palčke nimam. Ker pa sem na terenu vem, da ne obstaja. Vsaka oseba mora iti čez nek proces zaposlovanja in še prej spoznavanja. Da direktor sploh vidi ali oseba paše v delovno klimo ali ne. Tudi to je najlažje za osebo, ki se bo na novo zaposlila.

 

Skratka, kje vam lahko pomagam jaz?

Pri prošnji za delo. To je to. Vse ostalo me ne zanima. Ne zanimajo me tisti maila, da bi nekoga poklical in v vašem primeru poklical in prosil za termin razgovora. Ne. ker še to, kar dobim da pogledam in pokomentiram je za zjokati slabo. Boleče in moreče, kaj vse nekdo spravi skupaj pa ima dobro izobrazbo. Resno! To niso heci. Ko pa se za delo gre pa je toliko bolj potrebno, da je celota dobro napisana.

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Hitra reakcija na prošnjo za delo

… sem z vašo pomočjo prišla do tistega razgovora …

G. Sandi zdravo. Hvala za vse. Moram napisati, da sem z vašo pomočjo prišla do tistega razgovora. Delo je bilo prezahtevno zato ga nisem hotela. Hkrati pa so me na razgovoru spraševali o nosečnosti, otrocih, poroki, … in … šla sem vstran. Pa kaj jih to zanima? Ampak sedaj vem, da sem na pravi poti do razgovora, Sabina, Kamnik

Hitra reakcija na prošnjo za delo
Hitra reakcija na prošnjo za delo

… 4 prošnje za delo in prišla do 1 razgovora …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Ko sva se slišala in šla skozi sem spoznala, da sem ga res mimo pihnila. Pomagali ste mi in rezultat je sledeč. V enem mesecu sem prišla do 3 razgovorov, vendar dalje pa ne. Potem pa sem začela pošiljati na slepo in rezultat je bil takšen poslal sem 4 prošnje za delo in prišla do 1 razgovora. Vendar tudi tam dela nisem sprejela, saj imajo več-izmensko delo. No, sedaj vem, da celota deluje in iščem dalje. Vse dobro, Marija, Murska Sobota

Hitra reakcija na prošnjo za delo
Hitra reakcija na prošnjo za delo

 

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

 

5/5 - (4 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri