idiot-leta

Idiot leta

Idiot leta

Idiot leta

Tokrat pa bom zelo kritičen. Čeprav sem v samem poslu že več kot 17 let, se mi kaj tako glupega in norega še ni zgodilo. Pravzaprav sem tudi vesel, da ta oseba oz. njegovo podjetje ni dobilo posla.

 

Kaj se je zgodilo

Spoznal sem podjetnika, ki ima zelo dobro storitev. Kljub temu, da me je potlačil v drek moram priznati, da ima dobro storitev. Zelo praktično. Vendar sama oseba še ni zrelo dozorela, da bi se podjetniško obnašala. Ker sem tudi sam uporabljal njegovo storitev sem se spomnil, da bi tudi moj prijatelj, ki tudi ima podjetje mogoče potreboval to uslugo. Ker pa sem v igri videl denar sem temu direktorju predlagal, da mu zrihtam stranko on pa meni pri naslednjem naročilu 50% popust. Strinjal se je.

 

In res

Uredil sem sestanek. Seveda sem prijatelju prej povedal, o čem bo tekla beseda in se je strinjal. Ko pa je oseba prišla na sestanek si nisem predstavljal, da bo naredil tako štalo. Pravo nasprotje tega, kar sem prej z njim preživel. Bil je popolnoma odrezal in moje prijatelja – direktorja prepričeval, naj neha sodelovati z menoj, ker si na njegov račun jaz polnim račun. Še več. Povedal je tudi, kaj bom jaz dobil, če se sklene posel. Zato je predlagal, da se pogodba sklene z drugim podjetjem in on z menoj potem nima ničesar. za njega je to bilo pravo podjetniško ponižanje, da bi njemu nekdo uredil nov posel in pri tem zahteval nek popust.

 

Oba s prijateljem sva malo ostala brez besed

Malo sva se gledala in šlo nama je na smeh. Hecna zadevica, kajne? Nakar je prijatelj tega poslovneža natiral iz podjetja.

 

Ne glede, kako se je končalo se še sedaj sprašujem – zakaj je bila takšna reakcija?

 

imejte se lepo

sandi

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.