Iščem boljše delo

Iščem boljše delo

Iščem boljše delo

Iščem boljše delo je realnost skoraj vsakega posameznika. In tukaj se večini zatakne. Zakaj? Ker obstojijo. Ne napredujejo.

 

Iščem boljše delo

Iščem boljše delo

Ko oseba išče boljše delo naredi veliko napako. Prva napaka med vsemi napakami je ta, da oseba ne ve, kaj sploh išče. Ona išče samo nekaj. Neko boljšo delo. A se ne opredeli. Pa dajmo primer. Poznam osebno, ki je dober varilec. A le ta išče boljše delo. Zna pa samo variti. Nič drugega. Že tukaj ima 20 letne izkušnje tako v Sloveniji, kakor v Nemčiji in ostalih Evropskih državah. Zna. Obvladuje tako dobro, da ima renome. A išče nekaj drugega. A kaj? Sam ne ve. Rad bi probal nekaj drugega. Nekaj, kar nima veze z varilstvom.

 

Kako naprej?

Tukaj je potrebno izhajati iz dejstva, da direktor v tem čas išče osebo :

  • ki že nekaj zna in ima že nekaj delovnih izkušenj ali pa vsaj osnovno znanje tiste potrebne panoge dela
  • na delovnem mestu ne jamra
  • oseba je nekonfliktna
  • oseba na delovnem mestu ne jamra

 

Sedaj je tako. Kdo bo dal vam novo znanje?

Če dobite in spoznate direktorja, ki vas bo vzel, pri tem pa vas bo učil od začetka – potem je to – to. Seveda bo plača malo manjša že samo zaradi začetka.

 

 

Ampak, da sploh pridete v pisarno morate imeti res dobro prošnjo za delo

Žal brez tega ne gre. Razen, če imate dobre reference in poznanstva, ki vas priporočajo naprej. To je zelo dober način, da dobite novo priložnost za osebno predstavitev. Vsaj nekaj, kajne? Da vam vsaj nekdo odpre vrata in se z vami želi pogovoriti. Že to je nekaj, kajne? Ker na razgovoru boste takoj izvedeli, kaj podjetje potrebuje in kaj je dobro, da se naučite in svoje znanje tudi poglobite. Ampak prošnja za delo je lahko edina ovira, da samega direktorja ne spoznate. Zato morate biti zelo pazljivi, kaj ste napisali in kaj sploh želite povedati o sebi. Tukaj velja eno dejstvo, ki je, da imate možnost, da se razpišete do potankosti. Seveda, če tsto, kar podjetje išče, vi res znate.

 

Vem, da je težko

Vsak se trudi po svojih najboljših močeh. Tistim najbolj drznim in najbolj vztrajnim na koncu ali pa še prej uspe. Tisti pa, ki samo jamrajo pa … jamrajo dalje in na tem položaju tudi ostajajo. Žal je tako. Zato mi lahko pišete in pošljete vaše gradivo, da ga brezplačno pokomentiram oz. vam podam komentar, kaj bi spremenil.

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Iščem boljše delo

 

Iščem boljše delo

Iščem boljše delo

5/5 - (12 votes)
Posted in Tips – smart tips.