Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja

Dragi moji. Na temo “iščem delo čiščenja” sem že pisal. Ampak sedaj bom nadaljeval ali pa celo pisal v drugačni in drugi smeri. Vedno več je tega povpraševanja. Najbolj je aktualna med novejšimi upokojenci. Spoznal sem novo upokojenko, katera je bila v pokoju komaj 2 meseca. Potarnala mi je, da se mora preživljati in dodatno iskati delo, kot pomočnica, katera skrbi za čistočo stanovanja. Še bolj pa je bila pod pritiskom, ker je v začetku bila oskrbovalka ostareli obe. Z njo je bila 10 ur na dan in ji kuhala in nudila celotno nego. Vendar po mesecu dni tega več ni zmogla. Preveč je čustveno trpela in ni šlo.

 

Pogovor z direktorjem v zasluženi penziji

Ta direktor je imel lepo plačano. Tam cca. okoli 3.000€ na mesec ali pa več. Manj pa zagotovo ne. A, ko je prišel v penzijo se je zadeva finančno spremenila. S tem, kar je dobil ni mogel več dostojno in enako živeti. Saj veste, kako je, če ima oseba vikend v gorah, 2 avta višjega cenovnega ranga, jadrnico ali čoln na morju, 3 otroke, ki tudi potrebujejo še kakšen euro na mesec, žena, ki je gospodinja, … naenkrat je ugotovil, da je vso to vzdrževanja premoženja težko in da bo s tem komaj kaj shajal. Kaj šele, da bi lahko šel več krat na morje. Enostavno je rekel “Sandi, ne gre mi skozi“. In je vse lepo prodal. S tem, da so prej imeli tudi hišno pomočnico, katera jim je kuhala in opravljala vsa hišna dela. Še žarnico jim je zamenjevala 🙂

 

Torej, kaj je glavno, ko oseba reče
“iščem delo čiščenja”

Predvsem to, da je še pri močeh. DA na koncu dneva ni preveč izžeta, utrujena in depresivna. Da se malo spozna tudi za samo čiščenje in potreba po ustreznik kemikalijah.

 

Prijatelj iz Celja je dal oglas

Prijatelj iz Celja je dal oglas, da išče osebo za čiščenje. Seveda je tudi napisal, kaj vse se dela in pričakuje. Oglasilo se je kar nekaj oseb. Po pogovoru je poskusno vzel osebo, katera je imela dobre reference. Da. Imela je napisane reference z dopisom, da se jih lahko pokličejo in preverijo. Vendar tega ni storil. Njegovo delo je res takšno, da živi na veliki nogi pri tem pa nima ne prijateljice, žene in brez otrok. Živi sam v velikem stanovanju. Ker je 100% deloholik, med tednom gara, kot žival in si gradi kariero, med vikendi pa žurka. In, kdo bo na koncu vse to pospravil? Hišna pomočnica seveda. Jaz sem to hišno pomočnico spoznal in bila je prijetna gospa. Seveda smo ji vsi pomagali … ampak na koncu je imela prometno nesrečo in tega dela več ni mogla opravljati. Zato spet oglas in potem bomo kolegi njemu našli eno novo hišno pomočnico. Super, kajne?

 

Vedeli smo : to bo selekcija med selekcijami 🙂

Imeli smo res srečo. Na razgovor je prišla simpatična dama, katera je bila res slučajno, skoraj nehote … enake starosti, kot naš prijatelj. Po ovinkih smo spoznali, da je ločena in še po ovinkih spoznali, da je samska in še … opa več pa ne bom napisal. Delo je dobila. Še več. Od nas prijateljev je dobila tudi vso dovoljenje, da lahko kdaj pa kdaj prespi v stanovanju, ko prijatelja ne bo domov ali pa bo. Saj je stanovanje res veliko. Sicer tega ni nikoli naredila.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 

Tema : Iščem delo čiščenja
.Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Prošnjo vam napišem jaz

Življenjepis

Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja … res Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja

Iščem delo čiščenja

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.