Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih pri tem pa dobivam takšne emaile : “Sandi zdravo. Iščem delo na različnih delovnih mesti. Mi lahko pomagaš?“. Tale dopis sem dobil na mail. Hmmm … odpisal sem sledeče. “Mogoče vam lahko pomagam. Vendar v začetku moram od vas odbiti vsaj CV in katero delovno mesto vas zanima oz. bi radi kandidirali.“. Potem pa čez čas dobim CV in dopis “Rad bi se prijavil na več razpisanih delovnih mest. Ta za delo CNC strojem mi je najbolj všeč. Potem me zanima delo v logistiki, na koncu, če pa se res ne bo nič našlo pa delo monter konstrukcij

 

Iščem delo na različnih delovnih mestih ter neprimernost

Ko sem pogledal priložen CV sem spoznal, da oseba nima niti ure dela na teh različnih delovnih mestih, še bolj pa nima primerne izobrazbe, še bolj pa …jih niti študenta ni opravljal. Kaj sedaj? Mislil sem, da se oseba heca. Seveda sva se slišala in oseba mi je obrazložila njegovo situacijo. Spoznal je, da so CNC operaterji dobro plačani pri tem pa ne garajo in njihovo delo je zanimivo. Zato bi rad našel podjetje, ki bi ga vzelo ter začelo uvajati in učiti. In potem tako naprej …

 

Ampak kaj napisati???

Pojma nisem imel. Res ne. Še bolj pa, kaj bi napisal. Žal  tej osebi nisem mogel pomagati, ker nisem imel prav nobene iztočnice. Nisem imel prav ničesar, kar bi lahko izpostavil ter dal v osredje. Tkaj je bila sama želja premalo. Ni bilo nič oprijemljivega.

 

Kako naprej?

Nič. Tako je ostalo. Oseba še naprej ima želje, ko pa bo nekaj naredil na tem znanju pa mu bom lahko mogoče pomagal. Kaj želim napisati? Želje po delu so premalo. Potrebna je vsaj neka mala točka znanja na kateri se lahko gradi in gradi znanje in izkušnje. Od tu dalje je potem veliko bolj lažje za vse vpletene. Tako za podjetje, ki bodo osebo povabile na razgovor pa vse do samega kandidata.

 

Tudi za električarje

Sem pred časom spoznal osebo, ki mi je povedala tole. “Bil je zelo dober oglas za delo električarja – pripravnik oz. lahko tudi brez izkušenj. Seveda je bila plača 1200€, samo dopoldansko delo in na sedežu podjetja. Ko sem prišel na razgovor, so bili veseli vsega mojega drugega znanja. Potem pa so mi predlagali, ker pač nimam izkušenj, da grem k temu podjetju XXXXX d.o.o. na usposabljanje, oni me vse naučijo in potem me tile zaposlijo. Vendar je treba plačati učenje, ampak ga kar hitro dobim povrnjeno. Zbral sem teh 600€ in se za ta korak tudi odločil. Podjetje me je res veliko naučilo. Vsaki dan veliko novega in konstantno preverjanje znanja in obrazlaga. A po koncu meseca, ko sem šel nazaj do njih … so samo rekli, da sem se preslabo izkazal. ”

 

Ne nasedajte. Bodite previdni pri vseh.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.