Iščem delo v

Iščem delo v

Iščem delo v

Iščem delo v … tega dobim veliko na moj email račun. A kaj sploh osebe iščejo? Predvsem same ne vedo. Pač nekaj iščejo.

 

Iščem delo v

Iščem delo v

To je zelo težko brati, kaj šele odpisati. Če dobim na mail te besede potem pa oseba nič konkretno ne napiše … kaj naj sam odpišem? Meni se ne sanja.

Tukaj je realni primer :

” Lepo pozdravljeni. Iščem dopoldansko delo v moji bližini s plačo 1.300€ minimalno. “

In to je to. Kaj to sploh je? Ne vem, zakaj mi osebe, kaj takega pišejo, ko pa dela ne ponujam. In na takšne maile ne odgovarjam, ker ne vem, kaj naj odpišem. Nekega pogovora in vse tiste procedure pa se mi ne da pisati. Res ne.

 

Enako je pri prošnji za delo

Oseba kar nekaj napiše in kaj si želi. A jo bo direktor potem poklical in šel od začetka do konca z njo? Ne. Zakaj? Ker niti ne ve, kaj mu pošilja in kaj hoče. Kaj šele, da si bo vzel čas zanjo ter pogovarjal. Tukaj je eno tiho pravilo : če oseba ne napiše tega nima in ne zna.. Sledi, če oseba ne napiše nič konkretnega ni zanimiva in ta celota gre v koš.

 

In gre v koš

Prošenj za delo, ki so napisane v tisti obliki, kaj oseba išče in potrebuje in … gre v koš. Ker podjetje išče in ponuja. Direktor nima časa primerjati tega, kar išče podjetje in kaj si želi sam kandidat, da sploh pride na delovno mesto. Tega nihče ne primerja. No so izjeme, a teh je malo. A za navadnega delavca je pač taka politika dela.

 

Tudi, ko osebe pridejo na razgovor je polom

Velikokrat se zaj*** sami. Če vas direktor vpraša “povejte nam nekaj o sebi” on pričakuje, da mu poveste, kje mu že lahko takoj pomagate. Ne pa to, da govorite, da ste ločeni, koliko otrok imate, kam hodite na dopust, vaši hobiji, …. Vse to je preveč. Direktor hoče slišati dejstva, ki mu lahko pomagajo naprej z vašo pomočjo. In, če ga tukaj dobite boste prišli naprej. Veliko dlje, kot ste si sami predstavljali.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Iščem delo v

– – – – – – – – – –

 

Iščem delo v

Iščem delo v

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.