Iščem novo delo

Iščem novo delo

Iščem novo delo

Iščem novo delo je največ krat naslov, ki ga dobim na moj email. A pri tem je težko pomagati.

 

Iščem novo delo

Iščem novo delo

Pišejo mi osebe, ki same ne vedo, kaj bi rade. Kljub temu, da kakšen mail 2 x preberem še vedno ne vem, kaj bi ta oseba meni želela povedati. Še bolj pa to, zakaj mi sploh piše?! Včasih res ne vem. In zakaj mi sploh pišejo tako nesposobno in nerazumno, ko pa so Slovenci.

 

Zobotehnik

Oseba stara 45 let. Po izobrazbi zobotehnik ter na tem področju več kot 17 leti delovnih izkušenj. Oseba želi popolnoma zamenjati delovno okolje. A kaj si sploh želi? Tega ne ve niti sama. Ampak iz te stroke želi oditi popolnoma vstran. Po domače – s tem noče več imeti opravka.

 

Pek

Oseba dela v pekarni že od samega začetka. Naveličala se je urnika in vedno večjega pritiska od nadrejenih. Želi iti nekam vstran. Rada bi delala v pisarni, a nima tiste osnove, ki bi ji vsaj nekdo lahko odprl vrata. Skratka o tem, kaj se dela v pisarni -> razen kuha kavico – o tem nima pojma.

 

Prodajalka v delikatesi

Oseba dela že od šole v delikatesi pri večjem trgovskem centru. Ta poklic se ji je popolnoma zameril. Prvič zaradi strank, drugič zaradi pritiskov od nadrejenih. Na koncu pa ni nič vredna tako pri strankah, kakor tudi pri vodstvu. In tega ta oseba več ne vzdrži. A, kaj novega išče ta oseba? Hmmmm ….

 

Kako naj pomagam peku, ko pa nima ne izkušenj in ne znanja iz administracije?

Pojma nimam. Priznam. Ne znam, Razen, če oseba naredi kakšen tečaj in računovodstva ter si malo pogleda delovno zakonodajo. Potem pa je to že nekaj. Kaj si o tem mislite vi sami?

 

Kaj pa zobotehnik?

Ta pa sploh ne ve, kaj želi delati. A kaj?

 

Prodajalka v delikatesi

Tukaj je še večji problem. Večino je delo s strankami. Razen, če gre za delo v proizvodnji, delo programerja, delo CNC operaterja, kuharja in še kaj se najde.

 

Hmmmm … včasih nimam ideje, kako naj pomagam

Kar mi je hudo. Priznam. A, če ne znam pa tudi priznam. Se trudim, a tudi moj trud ima mejo, kakor tudi moje znanje. Težko je. Vem, da je težko. A v veliki večini mora oseba narediti nov in sploh prvi korak za spremembe. Če si želi nekega drugega poklica si naj ta oseba pridobi osnovne informacije o tem delu, znanju in tudi tem, kaj vse potrebuje, da bo to delo lahko opravljala. Ker znanje je. Tudi podjetja vam ga bodo ponudila.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Iščem novo delo

 

Iščem novo delo

Iščem novo delo

Iščem novo delo

 

 

 

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.