Iščem samo dopoldansko delo

Iščem samo dopoldansko delo

Iščem samo dopoldansko delo

Iščem samo dopoldansko delo – teh mailov dobim veliko. A osebe mi napišejo samo to. Nič drugega. Pa se mi ne sanja zakaj mi napišejo samo to, ko pa ne ponujam dela!

 

Iščem samo dopoldansko delo

Iščem samo dopoldansko delo
Iščem samo dopoldansko delo

“Iščem samo dopoldansko delo” ter nič drugega. Na to temo dobim res veliko mailov. Osebe se niti ne predstavijo, podpišejo ali bilo kaj drugega. Ne. Napišejo samo “iščem samo dopoldansko delo” in to je to. Sedaj moram razmisliti, zakaj mi nekdo samo to napiše po drugi strani pa so bili na moji spletni strani ter verjetno so videli, da ne ponujam dela. A so to vseeno napisali. Zaključek je tu samo enostaven : vsi kateri so mi pisali so mojo spletno stran pogledali površno.

 

Takim ne odpisujem

Zakaj pa bi? Saj nič pametnega ne napišejo, potem ne morejo pričakovati, da bodo dobili tudi moj odgovor. Še bolj pa mi je hecno to, da mislijo, da bodo bilo kje s temi besedami kar prišli do dela. Še bolj pa to, da jim bo nekdo pomagal. Še tukaj se ne morejo potruditi in več napisati in vsaj napisati besedo “prosim“. Kar nekaj.

 

A imajo možnost

Tudi s temi besedami lahko pridejo do dela. Predvsem pri kakšni kataloški prodaji. Tam se osebe takoj odzovejo in naredijo vse za novega distributerja in odjemalca. Tam pa se da takoj nekaj dobiti. A ne dela. Ti distributerji ne ponujajo zaposlitve. Ne. Ponujajo samo nadaljnjo prodajo ter plačilo v %. Ravno nekaj dni nazaj mi je pisala oseba, da je videla mojo spletno stran ter potrebuje pomoč. Ko mi je poslala CV sva se slišala. Bila je navdušena nad mojim delom in predvsem, da potrebuje točno tako mojo pomoč ter že začela ponujati svojo storitev in mentorstvo. Še več. Že takoj je povedala, če bi se izkazal imam res lepo in veliko možnost zaposlitve in … bla bla bla. Skratka. Ne nasedajte takim. Če iščete delo naj vas zaposlijo potem pa delajte. Če pišejo tako, govorijo pa druga vam ne priporočam za sodelovanje.

 

Če iščete dopoldansko delo potem je treba drugačen pristop

Da. Potreben je drugačen pristop. Tudi drugače je potrebno vse napisati ter sama prošnja za delo mora vsebovati elemente, da direktor ve, kaj želite od njega. Škoda je časa in vse napora, da vas direktor pokliče na razgovor pri tem pa ne prideta skupaj pri delovnem času. Če je prosto delovno mesto več izmensko vam direktor ne bo šel na roko in celoto spreminjal. Ne bo. Vsaj do sedaj tega niso delali. Tudi sama prošnja za delo mora biti malo drugačna. A je riziko v tem, če v oglasu piše, da je večizmensko delo – je večizmensko delo. Lahko se prošnja za delo napiše še nevem kako dobro je to pogoj, ki ga bo potrebno izpolnjevati, če bo oseba hotela imeti to delo.

 

Priporočam

Če iščete samo dopoldansko delo vzemite telefon in pokličite ter vprašajte. Potem tudi vi veste, kaj podjetje išče in potrebuje. Enako je pri pisanju prošenj na slepo. Dopoldansko delo je lahko riziko za katerega lahko oseba izve samo na razgovoru. Prijatelj ima trgovino, ki deluje v dveh izmenah. Ko je iskal prodajalko je ni našel. Ker vsaka je hotela delati od 07.00 do 15.00 ure. Res je ni našel. Skratka po 20 dneh iskanja je le našel osebo, ki je bila pripravljena delati dve izmeni. Sicer je še sedaj zaposlena, a sama plača je tudi temu primerna.

 

Če ne pridete do razgovora mi pišite

Mogoče vam lahko pomagam.

 

Kje vam lahko najbolj pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Tuje povezave :

 

Tema : Iščem samo dopoldansko delo

Iščem samo dopoldansko delo
Iščem samo dopoldansko delo

… so mi ponudili 4 mesečno poskusno obdobje dela …

G. Sandi lep pozdravljeni. Pri iskanju pomoči sem naletela na mnoge članke, ampak vsi so se ponavljali in … brezveze. Nobene temeljne osnove. A pri vas pa je bilo drugače. Sva se slišala, ste mi prisluhnili in svetovali. Ampak to, kar ste povedali je bilo malo drugače od tistega vsega prebranega in napisanega. Bolj je bilo pristno. Zato sem upoštevala vaše nasvete in šla v akcijo. Po poslanih 7 prošnjah za delo sem prišla samo do 1 razgovora in še ti so mi ponudili 4 mesečno poskusno obdobje dela. Res sem vam hvaležna za vso pomoč. Marjana, Senovo

Iščem samo dopoldansko delo
Iščem samo dopoldansko delo

… sem bila pripravljena in pogovor je stekel  …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za vse in ves trud ter vso pomoč. Sem včeraj bila na razgovoru v računovodskem servisu pa so me takoj in prvo prašali, kako to, da sem od prejšnjega podjetja šla vstran. Enako ste mi vi povedali, kaj jih zanima. Zato sem bila pripravljena in pogovor je stekel brez problema. Tudi sem jim povedala, kaj ne pričakujem in česar si ne želim. Povedali so, da se tega zavedajo in da, kot ekipa dela na tem, da se to ne dogaja. Naslednji sestanek imam s sodelavci naslednji teden. Potem pa akcija. Hvala vam, Simona iz Šentjurja

 

 

Mogoče vam lahko pomagam tukaj :

5/5 - (8 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri